Jump to content

Robinryd

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Robinryd last won the day on May 13

Robinryd had the most liked content!

Community Reputation

24 Excellent

About Robinryd

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Robin Andreasson
 • Ort
  Ryd
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

748 profile views
 1. Robinryd

  MB Seven bygge

  Det har varit lågfart ett tag nu igen, jag har pillat lite imellanåt med spjällhusen och nu senast började jag på ett plenum. Det är detta som är som är grejen lite med ett sånt här bygge att man kan göra saker i vilken ordning man känner för, samla delar efter hand som tillfällerna dyker upp. Jag kan ha ett motorstyr på gång med, får se hur det löper ut... Plenumet blir ca 6,3 liter och konar ner ca 40% på arean (gavel till gavel), det syns inte så bra på bilden. Behöver skaffa mer 3mm aluplåt så jag gjorde bara en provbit att sticka en tratt igenom och prova designen med. Det borde bli ganska rätt.
 2. Robinryd

  MB Seven bygge

  Japp, börjar utan distans, sen lägsta, osv. Viktigt att man kapar exakt längd på röret. Jag vet inte säkert vilken typ av aluminium det är mer än det är svetsbart och starkt även efter att det svetsats, gissar 6000-serien. Det finns säkert vissa legeringar som inte funkar så bra.
 3. Robinryd

  MB Seven bygge

  Gjorde klart pressverktyget ikväll och provade utan värme, se bilder :-) Efter 1 pressning, laddad för nästa... 2 pressningar... 3 Pressningar... 4 Pressningar... Jag är nöjd med detta resultatet, inga sprickor och närapå polerad yta.
 4. Robinryd

  MB Seven bygge

  Mmm, jag har tittat lite på trycksvarvning kanske testar lite om jag misslyckas med denna, det kanske går att använda han-delen av detta vektyget att trycka mot med ett litet kullager/kula. Jag har en ide att pressa i flera steg, där röret matas in efter hand, exempelvis 5 omgångar det och eventuellt förvärmning. Om jag får vara nyfiken, hur gick @Christer J tillväga när de sprack?
 5. Robinryd

  MB Seven bygge

  Kände för att prova att göra egna trattar till insuget, detta är det halvfädiga pressverktyget
 6. Robinryd

  MB Seven bygge

  Damp ner en avi i inkorgen - min julklapp, spjäll från Suzuki GSX 750R. MC skroten i Belgien hade två lika uppsättningar på Ebay...:) Ren motorporr, de var verkligen kliniskt rena.Kardanen på plats, men ej inställd/svetsad än jag väntar på rätta känslan ska infinna sig för det.Växellänkaget passar utan kortning?, tänkte hänga upp i en gummibussning i bakkant likt original, vidare har jag kikat lite på var rattaxel med infästningar kan tänkas hamna. Fästerna till förarstolen är också på god väg. Helsvetsning av motorfästen, bra mothåll/kylning för att hindra att det slår sig, blev bra. 180 A på tigen (max med pedal) och 2,5mm pinne ER70s6 Fästen till Förarstolen 20x20x2 med M8 flänsmutter.
 7. Robinryd

  MB Seven bygge

  Stämmer bra det Lars, den byggde jag i ettan på gymnasiet 2000/2001 Motorn blev över efter ett av min brors projekt, så den var lätt tillgänglig och sägs vara hållbar till gott och väl dubbla effekten utan att öppnas (med mls toppackning och bra ecu) tänker mig ett maxecu när det kommit så långt. Motorn är inte supertung, vi vägde den med all kringutrustning till runt 140 kg utan svänghjul har jag för mig. //Robin
 8. Robinryd

  MB Seven bygge

  Varmt var det här, bör ha klarat värmen utan att slå sig då svetsfogen låg där tidigare.
 9. Robinryd

  MB Seven bygge

 10. Robinryd

  MB Seven bygge

  Kardan donerad från Volvo 240 -90, bussning (till höger om kardanrör) och fläns (längst till höger) var jag och svarvade/borrade hos min bror. Smidigt med delningsapparat att få hålen rätt. Ps. jag ska tänka på att få knutarna rätt mot varandra och kanske även en balansering...
 11. Robinryd

  MB Seven bygge

  Tack Pär, det värmer : ) Tack Göran, det var kul att höra. Jag kan tänka mig besökare även om det inte är så långt kommet ännu i byggandet, skicka PM eller på robinryd(snabela)gmail.com
 12. Robinryd

  MB Seven bygge

  Annan vy med ett finger med i spelet.... den skarpsynte noterar vänsterprasslet med MIG:en
 13. Robinryd

  MB Seven bygge

  Motor och växellådsfästen ditpunktade
 14. Robinryd

  MB Seven bygge

  Kul att se på hjul
 15. Robinryd

  MB Seven bygge

  Fästen till dämpare bak på g
×