Jump to content

Gerhard

Forumdeltagare
 • Posts

  706
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gerhard

 1. LarsA: Ja det är en egen design. Bronto: Tyvärr inte.
 2. Tack, det är 60x3 sömlöst stålrör
 3. Den texten är för motorbyten i vanliga bilar. Amatörbygda har inga sådana krav.
 4. Min spontana tanke är inte på själva kardanen utan hur man ska lösa koppling till medbringare och medbringare mot audilådan. Men ett kul och intressant projekt :thumbsup: Det fanns väl ett bygge med växelåda/bakdiff (och dedion?) från Volvo 360 för ett antal årsen.
 5. Jag har ju bara en 1300 kubikare :prop: 890 kg / 175 hk Har dom ändrat besiktnings intervallen också? Min är reggad 2013-11-05 och har nu första besiktning senast 2017-10-31, var det inte 3 år till första besiktning innan?
 6. Ja det här trodde man inte man skulle få uppleva :lol: Min skatt blev 360:- och 109g .
 7. Har använt den modellen på en del rallybilar och man slipper risken med oljeslangar, extra termostat mm. Visst till för den värme till kylaren men en vanlig sitter oftast framför kylaren så det kvittar nog. Volvo har väl använt den modellen sista 30 åren.
 8. Något förvånad idag när jag åkte hem från jobbet och mötte en röd 7:a norr om Kalmar :bowdown:
 9. Jag kör med ViPEC V88 Mindes lite fel det är bara bränslet som har dubbla tabeller. Först ligger det standard mappen (Fuel Table 1) som har axlarna TP och RPM sen finns det en tabell med korrektion (4D Fuel) som har axlarna MAP och RPM värdena i den är % på Fuel Table 1. t.ex. 10 så ökar bränslet med 10% på värdet som är aktuellt i Fuel Table 1.
 10. Kör du bara mot MAP? Jag kör min Hayabusa motor mot TPS och sen har jag en bränsle och en tändnings tabell som kompenserar efter MAP sensorns värde. Efter som det inte går att få någon bra MAP signal på lågvarv.
 11. Borra ett hål som är ca 0,5 mm större än vajern och 20-30 mm djupt i bult av lämplig storlek och löd vajern i den. Då har du en gängad ände på vajern som är lätt att använda. Har aldrig använt metoden på en kopplingsvajer men den har aldrig svikit mig på div gas och handbroms vajrar.
 12. Att han inte fick en sked mellan ögonen :o
 13. http://www.rallydesign.co.uk/product_info.php?cPath=900_1670&products_id=22110
 14. Jag kör med 2st 734-1067-nd, olje+bränsletryck från digikey. Här går det att speca ganska bra vad man är ute efter. http://www.digikey.com/product-search/en?vendor=734;lang=en;Keywords=SSI+MediaSensor+P51
 15. Vet inte om jag missuppfattat det men du skall byta från kamaxel monterad fördelare till aggregataxel monterad? Då finns det en plugg som passar i fördelar hålet (ser ut som en packbox utan hål). Den sitter på alla B230 med frontmonterad fördelare tex. 240.
 16. Lagren fettasin innan montering. Bakaxeloljan skall alltså inte smörja hjullagren.
 17. Det är ett tätt lock på den, öppen vevhusventilation försvann väl i slutet av 60-talet.
 18. Det är väl original vriden ett halvt varv.
 19. Dom är väl redan korta ? MIn Länk
 20. Det går inte att vrida fördelaren 1/4 varv ?
 21. Ja, så är det jag har försökt beskriva. Det alternativet gör det svårast för smuts att komma in.
 22. Dom andra alternativen ger väl en öppen kant som smuts kommer att samlas i.
 23. Eller sitter gummit på insidan, men det verkar vara svårt att montera. Jag vill minnas att läpparna glider mot platta delen på plåtbrickan på något sätt.
×
×
 • Create New...