Jump to content

ulwe

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    268
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    23

Posts posted by ulwe

  1. Efter att pratat ECU med folk, så blev jag rekommenderad att sätta ett 36 - 2 tandhjul på vevaxeln, original på min årsmodell är 12 för insprutningen är semisekventiell, nyare årsmodeller har hel sekventiell. Så senare årsmodell är på plats.
    Skaffade en ultraljudstvätt, funkar vettigt att göra ren plastbitarna, men aluminium blir inte bra, blir bara svart oxid. Skaffade saltsyra för att ta bort det svarta...... stack rätt så fränt i näsan, och var lika svart ändå, i fortsättningen så ska det ske utomhus!!
    Tänk vad lite återmontering och vit färg kan göra för humöret, wow :banana:
    Remspännarkonsolen är fylld med "metallepoxi", planerar att fräsa ner det och den andra brythjulskonsollen.

    36minus2.jpg

    vit markering.jpg

    remspännare och bryt.jpg

  2. Nu sitter det en Bosch tempgivare i spjällhuset.
    Helgen hade focus på remkretsen, AC borttaget sen länge, nu försvann servopump, remspännare och 2 brythjul. Trimmade ner alumimiumhusen, och pressade i en alu-stav i den ena. Remspännarhuset har ett hål, tanken där är att fylla hela utrymmet med metall-epoxi och slipa / fräsa ner sen.
    Nästa steg att göra en old-school remspännare.
    Tar med en bild hur originalet ser ut.

    Hur tvättar man ren en generator? 30 år olja o smuts. Den är på 120 amp så den räcker förhoppningsvis till, men ser ju vedervärdig  ut.

    original.JPG

    min nya remkrets.jpg

    • Like 2
  3. Bränsleslangarna är AN6 med PTFE slang för att vara framtidssäkrad, just nu är ju etanolhalten reducerad men den kommer väl tillbaka.
    All EGR är nu borttaget för att komma åt bättre. Bränsle in i första railen kopplas vid original dämpklocka via en banjo till Honda, bränsle retur vid original regulator. Tanken är byggd i England, inklusive allt.
    Pågår även en del aktivitet med instrumentbräda, men efter 3 års plastande behövdes nåt annat som t.ex. motorpyssel. Värmepaketet har dock fått en plats bakom instrumentbrädan.

    bensin in egr borta.jpg

    returslang.jpg

    tank.jpg

    värmepaket.jpg

    • Like 1
  4. Håller på med dragning av bränsleslang, i det ingår modifiering av spjällhuset, som original är begåvat med traction control, det tas bort. Följer instruktionerna i den här videon, han vet allt om dessa motorer men är jobbig att lyssna på 😬.
    Har kommit halvvägs, hålen för TRACS spjällaxeln utnyttjas till luftslang till tomgångsmotorn på ena sidan, råkade av nån anledning ha en 1/2" BSP gängtapp så slangnippel är beställd på båtfirma.  Och i andra hålet sätts tempsensor.

     

    spjällhus.jpg

    spjällhus halvvägs1.jpg

  5. Fysiska besök hos lackerare borde hjälpa, med bilder på bygget i handen för att öka engagemanget. Mitt cobrabygge för länge sen togs emot av lackägaren med motiveringen att han ville ge killarna något annat än bara kofångarhöljen, att istället göra hel bil med separat ram och massor av småprylar.

  6. För att ta med fall 2 så behöver jag ha hur U-balken sitter fast. 3 stöd till golvet, lika fördelade, längden på U-balken är?

    HEB-balken ensam klarar detta galant, 2.8 mm nedböjning för 500 kg, sen sitter den väl där av ett husbärande syfte också, men vi ska nog inte trassla till det...... OBS videon har gravt uppskalad deformation.

    Stress, stålet har 355 N/mm2, kontaktpunkterna för en balkvagn visar 25 N/mm2.

    400125942_318180457632486_3822423361305158618_n.jpg

  7. Jag är inte med på din svarta skissovan, är det sett uppifrån eller från sidan eller? Du nämner IPE och HEB, borde enkelt hitta måtten på dom. Material? Gissar vanligt bonnjärn? E-modulen är samma för järn, så beräkning för nedböjning och spänning funkar hur som helst.

    Svarade dig för gjorde en beräkning till lillebror igår, balk att supporta masten i hans båt. Så här kul kan det va att räkna!!! 2 ton uppifrån, 0.9 mm nedböjning, 950 mm mellan uppläggen.

     

     

  8. Ska du bara göra enstaka delar funkar ju Biltemas, lättillgängligt, använder det själv ibland. Biltemas härdar dock lite "aggresivare" och snabbare än Seasea std polyester, skiljer minst 5 minuter men drar man ner på härdaren lite eller har möjlighet att sänka rumstempen tillfälligt när man plastar, för att sen gå upp till 20 -22 grader medan det härdar så är det inget problem heller.

    Jag köper alltså 20 kg tunnor på seasea, blir billigare.....

  9. 31 minuter sedan, Mats Karlsson sade:

    Kanske lite sent påtänkt men Rhodins bil på Industrigatan i Trollhättan har lite bilutställning i morgon. Mestadels RR, Bentley och andra brittiska bilar men en tips för att fördriva nån timme med lite bilkultur. 🙂 Mellan kl 10-16 pågår det.

    Bra tips, kan vara värt en sväng dit medan färgen torkar i gjutformarna, kommer med grön Jaguar.

  10. Har fyllt på i datorn hur det såg ut i garaget + mösskärm, släpp och radier. 
    Var hittar man små luftutsläpp, typ 25 mm, till dörrarna? 3d-printa egna?

    bräda.JPG

×
×
  • Create New...