Jump to content

ulwe

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  182
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by ulwe

 1. Japp, det är den jag har längst nere, bra funnet!
 2. Planerar ett besök till Aröds mekaniska, så får dom kika på det. Tror att problemet är att splineprofilen skiljer, Toyotas är "knubbigare".... Har inte provat att trycka ut den inringade delen ännu, snyggaste alternativet är att tillverka en sån, 500 mm lång.
 3. Nyloc är inte bäst på säkring, går det att hitta "klämda muttrar" lättare? Gängan är oval i ena ändan.
 4. Hittar bara såna här, mina är spetsiga och 36 stycken, dia 14.2.
 5. Splines, finns det någon som kan förklara? Mätte enligt konstens alla regler, köpte 9/16 36 spline axel o knutar från CBS, men går inte att få på Lexus LS400 rattstång, behöver förlänga cirka 400 mm. Finns det en Japan-standard för splines? Eller metrisk? Eller vad? Vill helst inte svetsa i originalet, den är 2-delad för kollaps, märkte också att materialet är skapligt hårt när jag rensade splinesen, så osäker på svetsbarheten.
 6. Ja, topcoat har vanligen paraffinolja i sig, för att gelcoaten ska härda, oljan lägger sig ovanpå och håller undan luften, annars förblir gelcoaten "klibbig". Jag vet inte hur man tvättar bort paraffinet, nån annan kan nog tipsa om det i så fall. Din senaste uppräkning kan kompletteras med. Slipa, TVÄTTA MED ACETON,, polyesterspackel, slipa, primer, slipa, lack. Putsa. Cruisa. Polyesterspackel kan du göra själv med vanlig polyester + härdare + talk. Fördelen är att du kan välja hur konsistensen ska va, från fil till peanutbutter.
 7. ulwe

  Wingnut

  2 styck wirestoppar blev det idag, har googlat och youtubat mängder hur man gör en wireögla i änden. Tog åt mig varför det heter "till the bitter end", fria änden på wiren är bitter end, när den har slitit sig loss då kan man ge upp.. Håller på med strålkastarinfästning också, 8 år sen jag höll på med rostfritt, svårarbetat! Bågfilen o handverktyg bara rutchar, vinkelslip o smärgel så glöder det bara. En sida är klar för svets, la en rulle bred maskeringstape på att skydda glasen o plasten......
 8. ulwe

  Wingnut

  Började tillverka dörr i mars, idag hördes låsklicket, nice! Låsen från CBS är trevliga att jobba med, så jag förkastar Golf V huvlåsen jag lagt eoner av tid på och använder CBS istället, nackdelen är att dom behöver en stark fjäder som komplement för att lyfta huven några cm. stängdörren_vga.mp4
 9. ulwe

  Wingnut

  Nu är torkararmatur på plats, Ford Focus 2010. En liten modifiering för att gå fri för kopplingscylindern och lite nedvinklade armar, återstår vinkling/kortning för bladfästet, supernöjd att det gick att få dom såpass dolda. En del i detta var att trimma bort överskott på flipfronten,, passade på att öppna för strålkastare och kyl. Fixade till dörrens tjocklek i ytterkant också, så det går att börja rigga gångjärn imorrn.
 10. Jag skaffade denna innan rambygget började, funkar klockrent nu, men det tog 3 hela dagar att ställa in den. När jag fick den så sågade den sönder sig själv eller kastade av bandet ..... hittade en 9-sidig beskrivning hur man MÅSTE ställa in bandet. Sågen har dämpkolv och mothållsfjäder. Och bra sågband, köper mina på bandsågblad.se http://verktygsstallet.se/sortiment/sagning/maskiner/kallbandsagar/kallbandsag-mbs-150fh/
 11. Har liknande hjul (bara hjulet alltså) till min hembyggda travers. Enda att tänka på kan vara om dom står nedtyngda länge på hårt underlag så kan dom bli platta. Kör på!
 12. Montano och Göteborgs handelsstål är mina ställen, hämtade rostfritt på Montano i morse. GHS kunde ordna fram batchcertifikat när jag köpte 40x40x2 till ramen.
 13. ulwe

  Wingnut

  Go Midsommar! Krök ett rör eller använd ett nyktert alternativ med raka rör. Tjo!
 14. ulwe

  Wingnut

  Utsida dörr på plats, med tape. Gott att se linjerna flyta ihop i verkligheten, inte bara i datorn.
 15. Men vänta, silikon på en bil, det blir ju utvisning från lackboxen direkt och total ovänskap med lackeraren!!!
 16. Löste värmeproblem i cobran med en custom kylare från https://www.winnerracing.com/ Hade förmånen att resa till Kina då, fick plats i största resväskan. Kvaliten var riktigt bra, andra har fått kylare från dom som vart krokiga, så det kan vara en chansning. Gissar på $400 plus frakt.
 17. ulwe

  Wingnut

  Det går långsamt framåt, insidan förardörr klar och börjat med ett stålskelett, Utsidan är fräst och börjat spackla, torkar långsamt!!! Spindelmotorn i fräsen gav upp, så nu sitter det en brushless DC motor 3fas 48 volt istället.
 18. ulwe

  Wingnut

  Insida förardörr på gång, öppning på insidan ska ske med ett snöre a la hundkoja, därav urtaget mitt i dörren. Öppning utifrån med door popper, solenoid och fjärr + nån form av backupp typ wire!!!!
 19. Kul, du har att tänka på då. Största kostnaden är TID, punkt. Det är ju flera som gått den vägen du beskriver, och fått fram en utsida på ett vettigt sätt. Är det en 7a klon? Tänk på om du har tak på kärran, då behöver man jogglingar för att sätta en dörrlist, och såna saker. Som du kanske sett, valde jag fräs, byggde själv tog 1/2 år och 10.000 SEK, kan rekommendera att göra större, 60 x 60 x 20 cm vore bra. Är uppe i 7-8 20 kg tunnor polyester, 3 eller 4 rullar glasfiber a 30 kg, 40 balar med XPS
 20. ulwe

  Wingnut

  Mycket svets o slip senare, 4 gångjärn.
 21. Finns bara fördelar att ha termostaten monterad. Utan så blir kallstarten förlängd, ökat slitage.
 22. ulwe

  Wingnut

  Fabrikation av dörrgångjärn pågår, fick ihop den rörliga delen idag. CNC fräst fixtur i spånskiva. Provade att brotcha en för passning mot plåtlager, superbra passning med slipad passbult 8 mm som gångjärnsaxel. De flesta delarna till fasta halvan är klara, men där får det bli en stålfixtur. Samtidigt ritar jag om insidan på dörren, så det gäller att inte förändra framkanten på dörren för mycket nu!!!!
 23. Roca W12 har vettigt pris, deras w38 såg bra ut men dyr, borde kunna göra själv med vettig lagring av axelgenomföringen. Dom använder en enkel m8-stång mellan axlarna. Aha, bullrig, där ser man. Men ja, kan placera motorn "varsomhelst".... Det första som dök upp på Tradera var Mercedes singeltorkare, ha ha.
 24. Torkararrangemang ser svårt ut, har armaturer från Astra och Lexusen men båda verkar inte lämpliga att modifiera, så tittar på CBS Wiper kit, vilka erfarenheter har ni? Används ju på många engelska bilar (Hundkoja, Landrover, Jaguar...) men jag kommer att kunna ha blad som är 45 - 50 cm långa, orkar den det? Har mailat dom, får se vad dom säger också. Alla CBS torkarblad har anslutning till armen uppepå, toppmonterat, men min Focus från 2010 har armen bredvid bladet, sidomonterat, mycket mera slimmat. Vill ha moderna blad, funkar så mycket bättre. Får bli en vända på skroten och spana lite. Från början siktade jag på helt dolda torkare, men får släppa det och ha axlarna under huven men armarna/bladen synliga. https://www.carbuilder.com/uk/windscreen-wiper-kit
×
×
 • Create New...