Jump to content

ulwe

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

ulwe last won the day on January 22

ulwe had the most liked content!

Community Reputation

43 Excellent

About ulwe

 • Rank
  Forum Adicted

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Ulf Westberg
 • Ort
  Älvängen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ulwe

  Wingnut

  Ja, om jag går kolfibervägen på fronten, så skulle man ju lägga distansmaterial för att hjälpa upp det. Kolfibern har ju en chans att va stark nog runt gångjärnspunkterna med mer lokala stålförstärkningar. Då blir det ju MYCKET lättare. Caddandet sker i PTC Wildfire2.
 2. ulwe

  Wingnut

  Alu är attraktivt men har ingen TIG, eller TIG-kunskap.
 3. ulwe

  Wingnut

  Nån sorts stödstruktur behövs nog under flipfronten, det är över 2 meter mellan gångjärnen nere i framkant och lås / styrpinnar bak. Även support så inte mitten på huven sjunker ihop en varm sommardag. Båda bilderna har 15x15x1.5 rör, den ena väger 9 kg, den andra 12 kg. Rostfritt är ju rätt för inplastning, men skulle väl kunna räcka med rostskyddsfärg på vanliga rör?
 4. ulwe

  Wingnut

  Bara 3 månader att göra formarna till fronten, det går bra nu. Tog loss dom ikväll, enkelt, enda överraskningen var de mängder statisk elektricitet som uppstår när dom släpper.
 5. ulwe

  Wingnut

  Fram är det BMW E32/E34 och bak blir det nog till slut nån Biltemalampa, skaffade LEDlampor från Strands men är tveksam om dom verkligen blir snygga, nr 800959 / 800960.
 6. ulwe

  Wingnut

  Efter alla positiva hurrarop, så här ser fronten ut, med de flesta klossarna på plats. Jag stressar inte utan låter limmet torka bra, så det inte glider omkring när man sätter nästa lager. En vecka till så kan man rå-putsa och spackla. En del överraskningar är det allt när man nu ser formerna i verkligheten, speciellt mittendelen verkar har en del märkliga svackor, men... behöver se helheten först.
 7. ulwe

  Wingnut

  Det senaste halvåret har jag insett att oavsett pris, kvalité eller modell så är ett färdigt kit värt mycket! 🤣
 8. ulwe

  Wingnut

  Senaste veckan aktivitet har varit en träställning för att kunna förvara formen uppochner utan att den slår sig. Gick busenkelt att få loss formarna! Halva spånskivebordet är rensat, börjar limma de 98 skumklossarna till fronten endera dan! Känns gott att vara klar med största delen, hädanefter är det nerförsbacke med alla "småbitar"!
 9. ulwe

  Wingnut

  Därefter vaxa hela pluggen, sen bygga upp delningsplan för första formdelen. Använde 5 mm foamboard som jag var tvungen att skydda med packtape. Satte Biltemas möbeltassar som lokaliseringsguide. Och så vaxa det området en gång till, det finns en del experter som rekommenderar 8 - 10 gånger...... Penslade 2 gånger med släppfilm, först infärgad röd sedan med svart så man har en chans att se om det täcker. Provade de sista långside-delarna med bara 1 ggr släppfilm, funkade lika bra det. Gelcoat, vänta en timme, blanda polyester och talk till spackel och runda av de skarpa hörnen så glasfibern har en chans att följa konturerna utan att lyfta och göra luftbubblor. Vänta en timme, så polyester och glasfiber. Använde 600 g matta och 100 mm miniroller och lade ett lager per dygn, experter sa att krympen blir mindre så men att ändå ytan håller sig aktiv och binder bra.
 10. ulwe

  Wingnut

  Uppdatering efter en lång höst, nu är den negativa formen för karossen klar. Ska precis påbörja fronten, men passar på att lägga upp bilder på karosstillverkningen. Det är XPS cellplast jag använder, har provat 3-4 sorter, denna funkar bäst att fräsa det blir skaplig yta. Att hitta ett lim som funkar var besvärligare, provade minst 7 sorter, det enda jag hittade som verkligen fäste bra är PATTEX "No More Nails" OBS! utomhusvarianten. Det finns även inomhus funkar lika dåligt som alla de andra jag provat (PL400, PL600, vitlim, akrylfog osv...) Handputsa ytan för att jämna till, fylla upp spalter med vanligt medel byggspackel. Polyester smälter XPS, lade en barriär av 80 g glasfiberväv med epoxi, det gick åt 10 kvm med 3 kg epoxi. Grundfärg, slipa, grundfärg, slipa. Sista lagret blev Beckers vattenbaserade väggfärg med glanstal 70, ett fynd, riktigt bra!
 11. ulwe

  500 Maxi

  Attan vad bra det bliiir! 🎯
 12. Trevligt bygge! Varför vill du ha automat, inga ambitioner för bankörning kanske?
 13. Ha ha, att ta sig vatten över huvet! Är i ett stadie nu, då jag upptäckt att det är is på ytan, men svårt att bedöma hur tjock isen är i min position underifrån.... det är bara att gneta på!
 14. Det är klart, Vedde! En bild 6 veckor gammal, och en från förra helgen. Första plastningen sker i helgen.
 15. Har testat nu, dr Oetkers hushållsfärg (karamellfärg) påverkar inte PVA:n, släpper lika bra med eller utan. Bara formvax satt betydligt hårdare. Upptäckte också att den foamboard jag skaffat för delningsplan inte tål polyestern..... sjunker ihop en del men släpper bra utan vax eller PVA, ska tejpa den med packtape + PVA så blir det nog bra också!
×
×
 • Create New...