Jump to content

ulwe

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  182
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

ulwe last won the day on July 16

ulwe had the most liked content!

Reputation

88 Excellent

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Ulf Westberg
 • Ort
  Älvängen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Japp, det är den jag har längst nere, bra funnet!
 2. Planerar ett besök till Aröds mekaniska, så får dom kika på det. Tror att problemet är att splineprofilen skiljer, Toyotas är "knubbigare".... Har inte provat att trycka ut den inringade delen ännu, snyggaste alternativet är att tillverka en sån, 500 mm lång.
 3. Nyloc är inte bäst på säkring, går det att hitta "klämda muttrar" lättare? Gängan är oval i ena ändan.
 4. Hittar bara såna här, mina är spetsiga och 36 stycken, dia 14.2.
 5. Splines, finns det någon som kan förklara? Mätte enligt konstens alla regler, köpte 9/16 36 spline axel o knutar från CBS, men går inte att få på Lexus LS400 rattstång, behöver förlänga cirka 400 mm. Finns det en Japan-standard för splines? Eller metrisk? Eller vad? Vill helst inte svetsa i originalet, den är 2-delad för kollaps, märkte också att materialet är skapligt hårt när jag rensade splinesen, så osäker på svetsbarheten.
 6. Ja, topcoat har vanligen paraffinolja i sig, för att gelcoaten ska härda, oljan lägger sig ovanpå och håller undan luften, annars förblir gelcoaten "klibbig". Jag vet inte hur man tvättar bort paraffinet, nån annan kan nog tipsa om det i så fall. Din senaste uppräkning kan kompletteras med. Slipa, TVÄTTA MED ACETON,, polyesterspackel, slipa, primer, slipa, lack. Putsa. Cruisa. Polyesterspackel kan du göra själv med vanlig polyester + härdare + talk. Fördelen är att du kan välja hur konsistensen ska va, från fil till peanutbutter.
 7. ulwe

  Wingnut

  2 styck wirestoppar blev det idag, har googlat och youtubat mängder hur man gör en wireögla i änden. Tog åt mig varför det heter "till the bitter end", fria änden på wiren är bitter end, när den har slitit sig loss då kan man ge upp.. Håller på med strålkastarinfästning också, 8 år sen jag höll på med rostfritt, svårarbetat! Bågfilen o handverktyg bara rutchar, vinkelslip o smärgel så glöder det bara. En sida är klar för svets, la en rulle bred maskeringstape på att skydda glasen o plasten......
 8. ulwe

  Wingnut

  Började tillverka dörr i mars, idag hördes låsklicket, nice! Låsen från CBS är trevliga att jobba med, så jag förkastar Golf V huvlåsen jag lagt eoner av tid på och använder CBS istället, nackdelen är att dom behöver en stark fjäder som komplement för att lyfta huven några cm. stängdörren_vga.mp4
 9. ulwe

  Wingnut

  Nu är torkararmatur på plats, Ford Focus 2010. En liten modifiering för att gå fri för kopplingscylindern och lite nedvinklade armar, återstår vinkling/kortning för bladfästet, supernöjd att det gick att få dom såpass dolda. En del i detta var att trimma bort överskott på flipfronten,, passade på att öppna för strålkastare och kyl. Fixade till dörrens tjocklek i ytterkant också, så det går att börja rigga gångjärn imorrn.
 10. Jag skaffade denna innan rambygget började, funkar klockrent nu, men det tog 3 hela dagar att ställa in den. När jag fick den så sågade den sönder sig själv eller kastade av bandet ..... hittade en 9-sidig beskrivning hur man MÅSTE ställa in bandet. Sågen har dämpkolv och mothållsfjäder. Och bra sågband, köper mina på bandsågblad.se http://verktygsstallet.se/sortiment/sagning/maskiner/kallbandsagar/kallbandsag-mbs-150fh/
 11. Har liknande hjul (bara hjulet alltså) till min hembyggda travers. Enda att tänka på kan vara om dom står nedtyngda länge på hårt underlag så kan dom bli platta. Kör på!
 12. Montano och Göteborgs handelsstål är mina ställen, hämtade rostfritt på Montano i morse. GHS kunde ordna fram batchcertifikat när jag köpte 40x40x2 till ramen.
 13. ulwe

  Wingnut

  Go Midsommar! Krök ett rör eller använd ett nyktert alternativ med raka rör. Tjo!
 14. ulwe

  Wingnut

  Utsida dörr på plats, med tape. Gott att se linjerna flyta ihop i verkligheten, inte bara i datorn.
×
×
 • Create New...