Jump to content

ulwe

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  217
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

ulwe last won the day on April 21

ulwe had the most liked content!

Reputation

122 Excellent

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Ulf Westberg
 • Ort
  Älvängen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ulwe

  Wingnut

  På gång med passagerardörren, går snabbare när man har nåt att utgå ifrån, alla pappersmallar fanns kvar. Insidan gjorde jag med vacuuminjicering, betydligt tunnare och lättare än förardörren, och enklare att få plats med stålförstärkning där det behövs, dvs fönsterbågen.
 2. Om du tycker DET är roligt, får du gärna hjälpa mig när det är dags, ha ha. Gillar inte alls spaghetti!
 3. ulwe

  Wingnut

  Är tillbaka i plastningsträsket, med formtillverkning. Insida passagerardörr klar, bygger tjocklek på utsideformen just nu. Insida baklucka ihoplimmad o spacklad en gång, utsidan att limma ihop när det finns plats för det. Mitt i fräsningsdelen så pajade datorn som styr det hela, nu vet jag hur läckande kondensatorer ser ut. Tog 8 dagar att få reparerat, men nu kanske den fungerar 20 år tilll!!
 4. Bromsvätska är ju aggressivt på lack, har inte provat medvetet i stor skala....
 5. Finns under säljes, grejerna är kvar. https://forum.locostsweden.se/index.php?/topic/16794-rattstångsdelar/
 6. Tången, sätter du den i skruvstädet o drar plåten emellan rullarna då?
 7. ulwe

  Wingnut

  Avgasrör klart! Dags för Jaguaren. Fördel: Ingen rostskyddsbehandling, lätt att preparera för svets... Nackdel: Ingen rostskyddsbehandling, saknas plåt.
 8. ulwe

  Wingnut

  Andra sidans grenrör caddat, fräste provmallar under påsken och fick hem 4 långböjar idag + M10x1.25 muttrar för flänsarna. Distraheras lite av nyinköpt Jaguars reparationsbehov, besiktade u.a. men rosten döljs under plastkåporna undertill.... ser fram emot en månads rostlagning, ha ha.
 9. Hmmm, är dom i högre hållfasthet? Kan ju bli vätesprödhet, så dom inte håller 10.9 eller 12.9 då.
 10. ulwe

  Wingnut

  Ena grenröret klart, CAD-kartan stämde inte riktigt med verkligheten men blev ganska likt, cylinder 5 blev lite kort men ja ja.... 26 delar i det här så mycket kapande blev det. Gott att det räckte med att ta bort ett rör för att komma åt överallt. Hur planar man bäst flänsen? Stor bandslip? Gigantisk fräs? Blir aktuellt när den andra är klar, har inte börjat rita på den ens.
 11. ulwe

  Wingnut

  Började med att svarva 4 träpluggar att stoppa i flänsens hål, som en hjälp att centrera första röret mot flänsen. Om jag sen lägger 2 krökar plant, ände mot ände, ritsar dom tillsammans och sätter en rits på krök 2 med vinkel/avstånd som jag behöver så blir det antagligen tillräckligt nära. Diametern skiljer mest på de 180 graders bockar jag hade liggande, tunt gods på utsidan av dom också. Ja, det var kul att se slutresultatet av den träkoppen. Börja serieproducera kåsor nu då? Högt styckpris!
 12. ulwe

  Wingnut

  Kapat klart, nu kommer det kluriga, att hänga dit allt i rätt vinklar.
 13. ulwe

  Wingnut

  Tack Arto! Har gjort fler förberedelser, börjar kapa rör imorrn. Bilder på skumklossar för att kolla rördragningen i praktiken, och en träfixtur att hålla kollektorn i ett fast läge medan man punktar.
 14. ulwe

  Wingnut

  Mycket Ukraina och caddande i helgen. När jag gav upp tanken på lika längd för grenrörspiporna blev det enklare, finns en chans att kunna byta packning t.ex. utan att riva bort exakt allting.
 15. ulwe

  NeoForty

  Oops, så det kan gå. Hoppas ni båda, säljare / köpare hittar rätt i inspirationsträsket nu då.
×
×
 • Create New...