Jump to content

AlfaRonny

Forumdeltagare
 • Posts

  1014
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by AlfaRonny

 1. Så här har jag gjort, iof inte GT40 https://rejsa.nu/forum/viewtopic.php?t=94543&postdays=0&postorder=asc&start=147
 2. Ja, detta var lite drygt ett år sedan. Skitkul att vara med på inspelningen. Hade ingen aning om att det var så "stor aparat" att göra en liten kort reklamfilm. Alla jobbade stenhårt från tidig morgon till sen kväll, förutom jag då som satt och glodde och åt av jättegod catering som fanns tillgänglig helatiden. Superproffsiga och jättetrevliga människor. Konstaterade att man är nog i fel branch 🙂 finns en lite "Behind the scenes" på youtube - alfaseven om man orkar leta Lite sen kommentar kanske. Inte inloggad så ofta tyvärr
 3. Tackar! Kom förbi igen så får du en provtur 🙂
 4. Behöver en liten kylare, t.ex Nissan Micra Mvh Ronny
 5. Tack för fina ord, kul å höra! LUPUS: Serieproduktion vore skoj, vet inte om någon har lust att vänta 8 år på leverans bara 😊
 6. Hej! 2009 startade jag denna tråd men bytte sedan forum. Men eftersom bilen nu är besiktad och klar så tänkte jag göra ett officiellt avslut på tråden med lite bilder. Nio långa men roliga år. Har ju iof pausat för garage mm. Men något mer lika stort projekt blir det nog inte. Så här blev den:
 7. Tja, visst kan jag väl förvara en dämpare ett tag
 8. Hade Gaz på förra bygget. Bussningarna verkade vara gjorda av lakrits liknande material. Bara vikten av bilen deformerade ”gummit” efter ett år. På nya bygget har jag valt Protech. Har ju inte kört med bilen än men rent visuellt känns Protech mycket bättre och till ungefär samma pris. Alu istället för eloxerat stål dessutom.
 9. Jag fick över 16mm golvvärme slang som jag använde till tryckluft. Rörmokarn fick pressa på kopplingar bara. Håller toktätt. Dessa har jag både gjutit in i plattan och dragit i väggarna.
 10. Det blev Julas slip ändå. Tycker den funkar riktigt bra (men jag har ju aldrig använt någon proffsvariant så jag har inget att jämföra med). Har skippat påsen och kopplat på industri dammsugaren. Dammar nästan inget.
 11. Ok bra, tror jag köper en Biltema då. Slipar det mesta med klots men jag har en del ytor som är konkava åt alla håll + att man inte kan trycka så hårt på den tunna glasfibern i dörrarna. Med maskin kan man ju avverka ganska bra utan tryck så jag tror maskin blir bra på vissa ställen.
 12. Kostar ju en bråkdel av proffsvarianterna och säkerligen sämre men den kanske duger eller? Någon som provat? https://www.jula.se/catalog/verktyg-och-maskiner/tryckluft/tryckluftsverktyg/slipmaskiner/excenterslip-071036/
 13. Låter intressant, väntar även svar från 3M supporten på vilken tejp som skulle kunna funka men dom verkar inte vara så snabba på att svara. Funderar även på att sätta mina alu-plåtar (som skall sitta runt och i sittbrunnen) med något halvsegt istället för PL400 om man skulle vilja få bort dom. Min ram är extremt triangulerad så jag tror inte jag behöver den extra styrkan som stumt monterade alu plåtar eventuellt ger.
 14. Aha, men så ser det tyvärr inte ut för mej. Min tröskel har ingen kant upptill. Eventuella skruvar kommer att bli synliga eftersom dom måste skruvas utifrån och in, inte uppifrån och ned. Därför vill jag helst använda något "milt" lim
 15. Jo, och hittar jag inget lämpligt lim så får det bli skruv. Men helst vill jag ha skruvfritt för jag tycker det blir snyggare Vad använder du för skruv?
 16. Kommer limma mina glasfiber delar direkt mot ram med PL400. Men trösklarna vill jag ha möjlighet att (med viss möda givetvis) kunna få bort utan att dom bryts sönder. Om jag skulle få problem med bränsletankarna som ligger innanför. Tips på lim mottages tacksamt, kanske kan funka med någon form av silikon?
 17. Ok, om jag förstår rätt här så laddar generatorn ut mot effektmotståndet när man stänger av huvudbrytaren. Den funktionen missar ju jag med min koppling. Men å andra sidan kommer ju mina lysen vara inkopplade och ta emot den strömmen tills allt står still. Så jag tror min koppling kommer funka bra för gatbruk.
 18. Min tanke är att koppla allt (utom mitt MSD tändsystem) till kraftreläet, som om det vore batteriet helt enkelt. Min brytare i överkant på bilden är tändningslåset som får manövrera kraftreläet. Jag tycker det borde funka men man vet ju aldrig. Efter en snabb googling verkare det som en del jordar generatorns + via ett effektmotstånd men det antar jag beror på att dom kopplar bort generatorn helt från övriga kretsar. I mitt fall finns ju alla vanliga belastningar påkopplade, t ex lysen m.m.
 19. Ok, är inte riktigt med på hur du menar. Rita gärna ett enkelt schema om du har tid :) Men finns det någon nackdel med att koppla enligt min skiss? Jag vill gärna bryta så mycket som möjligt med reläet för att underlätta vid t.ex vinterförvaring. För att minska risken att batteriet drar ur (orkar inte lyfta av en batterikabel före/efter varje säsong) + att det känns bra ur ett brandperspektiv.
 20. Är inte ute efter FIA godkänd koppling. Har ett enpoligt kraftrelä som jag helt enkelt vill koppla på enklaste sätt. Finns det någon risk med att koppla så här? Slår man av brytaren under färd kommer ju generatorn att fortsätta ladda antar jag men motorn stannar ju ändå eftersom att tändsystemet bryts. Vad säger ni?
 21. http://badassparts.se/obp-motorsport-expansionskarl-staende-i-aluminium-med-niva-ror.html
×
×
 • Create New...