Jump to content

AlfaRonny

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  1010
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

AlfaRonny last won the day on May 2

AlfaRonny had the most liked content!

Community Reputation

24 Excellent

About AlfaRonny

 • Rank
  Ronny Norkvist
 • Birthday 01/23/1969

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.illustrera.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Interests
  www.roxgt.se

Profile Fields

 • Namn
  Ronny Norkvist
 • Ort
  Eskilstuna

Recent Profile Visitors

11628 profile views
 1. AlfaRonny

  -- Rox --

  Tack för fina ord, kul å höra! LUPUS: Serieproduktion vore skoj, vet inte om någon har lust att vänta 8 år på leverans bara 😊
 2. AlfaRonny

  -- Rox --

 3. AlfaRonny

  -- Rox --

  Hej! 2009 startade jag denna tråd men bytte sedan forum. Men eftersom bilen nu är besiktad och klar så tänkte jag göra ett officiellt avslut på tråden med lite bilder. Nio långa men roliga år. Har ju iof pausat för garage mm. Men något mer lika stort projekt blir det nog inte. Så här blev den:
 4. AlfaRonny

  Eskilstuna ?

  Tja, visst kan jag väl förvara en dämpare ett tag
 5. AlfaRonny

  Protech vs Gaz vs Avo

  Hade Gaz på förra bygget. Bussningarna verkade vara gjorda av lakrits liknande material. Bara vikten av bilen deformerade ”gummit” efter ett år. På nya bygget har jag valt Protech. Har ju inte kört med bilen än men rent visuellt känns Protech mycket bättre och till ungefär samma pris. Alu istället för eloxerat stål dessutom.
 6. AlfaRonny

  Bygga fast tryckluftsinstallation i garaget?

  Jag fick över 16mm golvvärme slang som jag använde till tryckluft. Rörmokarn fick pressa på kopplingar bara. Håller toktätt. Dessa har jag både gjutit in i plattan och dragit i väggarna.
 7. AlfaRonny

  Julas Excenterslip

  Det blev Julas slip ändå. Tycker den funkar riktigt bra (men jag har ju aldrig använt någon proffsvariant så jag har inget att jämföra med). Har skippat påsen och kopplat på industri dammsugaren. Dammar nästan inget.
 8. AlfaRonny

  Julas Excenterslip

  Ok bra, tror jag köper en Biltema då. Slipar det mesta med klots men jag har en del ytor som är konkava åt alla håll + att man inte kan trycka så hårt på den tunna glasfibern i dörrarna. Med maskin kan man ju avverka ganska bra utan tryck så jag tror maskin blir bra på vissa ställen.
 9. AlfaRonny

  Julas Excenterslip

  Kostar ju en bråkdel av proffsvarianterna och säkerligen sämre men den kanske duger eller? Någon som provat? https://www.jula.se/catalog/verktyg-och-maskiner/tryckluft/tryckluftsverktyg/slipmaskiner/excenterslip-071036/
 10. AlfaRonny

  Rattknut

  Volvo 340/360
 11. AlfaRonny

  Tips på karosslim som går att få bort

  Låter intressant, väntar även svar från 3M supporten på vilken tejp som skulle kunna funka men dom verkar inte vara så snabba på att svara. Funderar även på att sätta mina alu-plåtar (som skall sitta runt och i sittbrunnen) med något halvsegt istället för PL400 om man skulle vilja få bort dom. Min ram är extremt triangulerad så jag tror inte jag behöver den extra styrkan som stumt monterade alu plåtar eventuellt ger.
 12. AlfaRonny

  Tips på karosslim som går att få bort

  Aha, men så ser det tyvärr inte ut för mej. Min tröskel har ingen kant upptill. Eventuella skruvar kommer att bli synliga eftersom dom måste skruvas utifrån och in, inte uppifrån och ned. Därför vill jag helst använda något "milt" lim
 13. AlfaRonny

  Tips på karosslim som går att få bort

  Jo, och hittar jag inget lämpligt lim så får det bli skruv. Men helst vill jag ha skruvfritt för jag tycker det blir snyggare Vad använder du för skruv?
 14. Kommer limma mina glasfiber delar direkt mot ram med PL400. Men trösklarna vill jag ha möjlighet att (med viss möda givetvis) kunna få bort utan att dom bryts sönder. Om jag skulle få problem med bränsletankarna som ligger innanför. Tips på lim mottages tacksamt, kanske kan funka med någon form av silikon?
 15. AlfaRonny

  Huvudbrytare

  Ingen aning :)
×