Jump to content

Dalby7

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Status Updates posted by Dalby7

 1. Äntligen klar! Efter 6 år med planering, kapande och svetsande så föddes YTF71L.  En locost byggd enligt Cris Gibbs ritningar med några smärre ändringar.

  Har kanske inte varit så synlig  här på forumet, men har läst och slukat upp tips och ideer genom åren, så ett stort tack till er alla.

  Riktigt nöjd med resultatet! Vikt med 3/4 tank =625 kg (735 kg tjänstevikt) 

  Byggd för att efterlikna originalet så mycket som möjligt. Tidsenlig motor(Fiat twincam 1.8)  med tillhörande låda, Sierra diff (4,09) 

  Tänkte på Colin Chapmans ord när han lanserade sina bilar: Bilarna skulle uppfylla 3 saker som hade stor prioritet.  1=Lätt, 2= Lätt och 3= Lätt. Vill nog påstå att med gällande regelverk på dimensioner på rör mm, så lyckades det över förväntan.

  Tanken med bygget är ju inte att rejsa, men motorn har stor potential, så vill man plocka ur lite mer pållar än originalets 118, så är det gjort relativt lätt. (Har lite planer på ca 150-160 pållar). Men det får vänta tills kommande vinter.

  skatt 550/år

  Helförsäkring 1500/år.

  Och nu till det bästa!!! Nästa besiktning= ALDRIG. Bilen är besiktningsbefriad i all framtid, då den efterliknar originalet till en stor del  samt att jag  ansökte om T12BF när jag gjorde reg besiktningen.

  Bilen gillades hos alla instanser, så får väl anse att den är välbyggd och välbalanserad.

  Så nu får vi hoppas att vädergudarna ställer om till lite bättre väder för många härliga mil. 

   

  IMG_2774.JPG

  IMG_2775.JPG

 2. Tjenare! Ny på forumet och försöker med en dåres envishet lära mig hur det fungerar

×
×
 • Create New...