Jump to content

Sleiper

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  159
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Sleiper last won the day on September 20 2017

Sleiper had the most liked content!

Reputation

9 Neutral

About Sleiper

 • Birthday 08/30/1985

Contact Methods

 • MSN
  nikke_e85@hotmail.com

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Niklas Eliasson
 • Ort
  Vattlång
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Då kör vi så! ska bara vänta tills jag fått hem lite kabel sen så tack för vägledning och svar Kenneth!
 2. Hej Kenneth det var lite det jag undrade, om jag skulle sätta säkringen innan huvudbrytaren eller innan förbrukarna, efter huvudbrytaren (jag räknade inte startmotorn som en förbrukare, kanske borde gjort det!). Men var överlag ganska otydlig i mitt inlägg och ritade bild.
 3. Tack Torbjörn Ska kolla om jag kan hitta någon sådan som passar 👍 Har ju tänkt det som ett katastrofskydd, tror inte att dom Amp- värdena jag skrivit kommer vara den normala strömförbrukningen utan det är ungefärliga maxvärden och att alla förbrukare drar sitt max är väl inte jättevanligt?!. Troligare det är någon kabel som skavt mot metall och kortslutit mot jord. Jag har ett odyssey pc625 och vad jag fått fram ligger den på 200a i cca. Ritningen ovanför är inte heller helt korrekt ritad, den har ändrats lite sedan igår Ska försöka fixa någon bild på hur långt jag kommit(inte så långt), det är ju lite roligare med bilder. Gott nytt år!
 4. Ja nu har det kanske gått tillräckligt lång tid för att få uppdatera i tråden igen Skämt åsido har jag inte gjort mycket all sedan förra uppdateringen men insett att till nästa höst går första sfro-besiktningen ut och jag tänkte att jag skulle försöka hinna få den reggad innan dess. Inte säker på att det går. Har ju dragit på mig andra projekt också i och med husköp med en hel del renovering som ska till. Men iaf håller nu på lite smått med att försöka göra färdigt eldragningen och har listat ut hur jag ska göra det mesta förutom en sak. Hur har ni andra gjort med huvudsäkring? antar att det är bra att ha (vet inte hur jag ska ställa den här frågan så att ni förstår så bifogar en bild också). Jag har en huvudbrytare(FIA modell) och till den går jag från batteriet. Från den går jag till startmotor, generator men även ut till alla andra förbrukare. Ska jag sätta en säkring så att den sitter innan huvudbrytaren eller ska jag sätta "huvudsäkringar" innan förbrukarna? Sätter jag innan huvudbrytaren så säkrar jag ju startmotorn och det är kanske nödvändigt eller inte?! Borde ju isåfall bli en ganska krallig säkring.
 5. Hehe, ja det är synd om dom Varsego Kenneth! Ja dom gör nog det! Jag kommer leta mig andra alternativ nu och borde väl flytta alla bilder från photobucket till någon annan sajt, dock många bilder! Jag kanske tar tag i det i vinter... Glad att kunna bidra :)
 6. Som några kanske har märkt så är det lite bilder på forumet som blivit ersatt med den som jag bifogat i detta inlägg: (Bland annat många i min byggtråd ) Eftersom jag är medlem på Tigersownersclub.co.uk så har jag fick jag ett tips därifrån om ett tillägg till chrome eller firefox som ska lura photobucket på något sätt så ska det gå att se bilderna ändå. Jag postar länkarna till tilläggen: Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/photobucket-embed-fix/naolkcpnnlofnnghnmfegnfnflicjjgj?hl=enFirefox: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/photobucket-embedded-fix/ Kan inte garantera att dessa är säker, så dom används på egen risk. Det fungerar för mig iaf så jag hoppas någon får nytta av dom.
 7. Sedär, gamla hederliga biltema :) Tack för tipset Rikard
 8. Hejsan alla, hoppas ni har en bra sommar även fast vädret kunde varit bättre. Ska till veckan påbörja min semester och tänkte då försöka tillbringa några dagar i garaget iaf. Håller ju på med elen nu och har dragit lite kabel men har inga kontakter. Har ni några tips på lämpliga kontaktstycken? Gärna vädertåliga då jag misstänker att fukt kan vara ett litet problem.
 9. Tack Rickard, är mycket tacksam för all input jag kan få :) Har nu kollat elschemat på maxxecu Street och det finns inte någon dedikerad utgång för det men det finns ett antal extra utgångar som kanske går att använda?! Har mailat till maxxtuning och frågat det och lite annat så avvaktar svar därifrån. Angående fråga 2: Såklart tänkte inte på det. Finns ju faktiskt en sensor av något slag på termostathuset! det borde ju vara för tempen fråga 3: Som du säger är det inte så kritiskt, löser det sen. Fråga 4 & 5 har jag skickat med till maxxtuning. Jag fortsätter rita elschema på det jag vet hur det ska vara och förhoppningsvis tar det inte så länge innan nästa uppdatering!
 10. Uj, här var det länge sedan det hände något! Har efter en lång och mörk vinter där motivationen inte legat på att gå ut i garaget och skruva bil utan en hel del massa annat äntligen fått tillbaka lite sug. Som ni kanske kommer ihåg så höll jag på med elen, eller iaf rita upp elscheman. Det gör jag fortfarande Har några frågor som jag vet att jag kommer få svar på här om jag frågar. Jag tänker använda mig av maxxecu som motorstyrning och då specifikt deras Street version. Den är lite lämpligare i pris samt att den ska klara av att styra det jag vill. Iaf är det vad maxxtuning säger. i alla fall, här är frågorna som jag just nu funderar på. - Styrning av fläkt? Ska den köras via tempsensor eller via motorstyrning(i det här fallet maxxecu)? - Var ska Tempsensorn för kylvattnet sitta? i kylare eller i slang? - Ska jag använda samma tempsensor till mätare på instrumentpanelen som till motorstyr? - Hur gör man med insugstemperatur när man kör individuella spjäll? - Samma som ovan fast insugstryck? Kan säkert vara så att något av det jag frågat om inte spelar någon roll. Det var väl dom jag kom på just nu, lite förvirrad som vanligt men hoppas jag kan få ett klargörande svar på någon av frågorna.
 11. Ingen aning faktiskt, men det borde ju vara något sådant?! Har ett test i tidningen husbilen och dom verkar ju gilla den iaf. Som sagt liten och borde vara lättplacerad i förarutrymmet någonstans.
 12. Fick ett "Föreslaget inlägg" på faceboken om en liten smidig brandsläckare som jag tror skulle kunna passa bra i våra bilar. Tänkte att jag lägger ut den här om någon behöver en brandsläckare och som jag inte sett den förut. http://www.laitis.se/maus.html Hoppas länken fungerar annars kan man söka på laitis och maus så hittar man den.
 13. Ja såklart, det var så jag testade ;)
×
×
 • Create New...