Jump to content

Tabac

Forumdeltagare
 • Posts

  375
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Tabac

 1. Har du kollat på metall-skrotarna ??
 2. Det finns väl en klubb för Toyotabilar ?? Kolla där. Där finns kanske någon som vet var man hittar det du vill ha.
 3. Vad häftigt. Finns det en bild på chassi utan kaross ?? Stöttor till huvudbågen ??
 4. Vad är det för fabrikat på den vita bilen ?? Den liknar en Audi från sidan, men bakljusen stämmer inte med Audi. Och inte de främre ljusen heller. ??
 5. Ett tips när det gäller Nummerplåtshållare. Köp en skärbräda i plast. Den rostar inte och du kan själv kapa till den som du vill ha den. Ska man köpa en plast-skiva från en mtrl.-leverantör så blir det en stor skiva som kostar pengar.
 6. How do you assemble the panels when the tubes are round, instead of square tubes ??
 7. Där avgas-grenröret går ut. Om du där tar bort trianguleringen i ramen och ersätter med två lodräta rör. Eller triangulerar på ett annat sätt. Hur blir det ??
 8. Rundstång. 1st. Magnesium. Ø 40mm. längd: Ca. 1m. 1st. Titan. Ø 25,5mm. längd: 76,5cm. (=765mm)
 9. Kinnekulle 2016. Jag har inte lyckats se eller upptäcka vilket datum denna Klubbträff ska vara. ??
 10. Ja för min del så skulle det vara intressant att lära sig mer om hur man utvärderar ett chassi rent tekniskt. Chassi-inställning. Hjul-inställningar.
 11. Jag har precis för mig att du sålde din Tiger ??
 12. Det ser fint ut. Går det inte ha oljetanken i bagage-rummet ?? :unsure:
 13. Måste ni som kör på bana ha en generator ?? När jag körde Volvo i SSK-serien så plockade jag bort min generator. Dels för att minska på vikten och dels för att ha så lite kring-utrustning som möjligt i motor-rummet. Flera andra killar gjorde likadant. Jag placerade mitt Volvo-batteri i bagagerummet. En kille placerade ett lastbilsbatteri i bagagerummet för att få vikt över bakhjulen. Den killen blev senare SSK-mästare.
 14. Undersök om det finns ett industri-område där du kan prova bilen. På helger brukar dessa vara helt öde och tomma. Eller om det finns ett gammalt nerlagt flygfält någonstans.
 15. Vad är det för adapter du menar ?? Har du en bild på en sådan ?? Vad är det för problem med härdningen ??
 16. Jag förstår att du vill kunna demontera stöttorna på ett enkelt sätt. Det finns ju en del racerbilar som har stöttorna demonter-bara. Kolla på olika konstruktioner där hur de har gjort och tag bilder. Det är mitt råd.
 17. Jag tror alla har gjort den erfarenheten. Det blir problem när man ska beställa från mk.
 18. Batteri 26Kg. ?? Är det lastbils-batteri eller vad ?? Eller ska du köra utan generator ?? :unsure:
 19. Man får intrycket av att övre och undre länkarmar är parallella ?? Hur blir det då om du höjer framänden ??
 20. De här sk. Spridningsplattorna. Ju större de är, desto större blir ju svets-arean. Dvs. svetsförbandet blir starkare. Men du har bedömt att denna storleken på-- "Spridningsplattorna" räcker till.
 21. Aha. Då förstår jag bättre. Själva länkarms-axeln ser ut som grovsmide. På minner om Volvo 140-serien. Men på Camaro-Cup bilarna ser det annorlunda ut. Där ser man tydligt att det sitter en skruv från utsidan-- med sexkant-nyckeltag i skruvskallen. Där denna skruv ser ut att gå rakt igenom bussningen.
 22. Hej. Angående översta bilden. Där ser man övre länkarm med länkarmsaxel. Jag funderar på en sak där. Bulten som sitter från utsidan på länkarms-bussningen och går igenom bussningen-- Är det en bult med utvändig gänga som går in i ett hål med invändig gänga--- Eller har den bulten en invändig gänga som gängas på en axel med utvändig gänga ?? Det verkar vara samma sort av länkarm och länkarmsaxel som de använder i Camaro-Cupen.
 23. Ja den 25/3 är ju Långfredag det. Det brukar gå bussar från Järnvägs-Station till ABB Arena har jag för mig.
 24. Jag tror det kallas "Stickmaskin". En sådan maskin man kan göra kilspår med. Som t.ex i drevet på bilden. Sitter kilspåret utvändigt så går det nog att fräsa upp ett kilspår med en liten pinnfräs. Att gnista fram ett kilspår tar ju en god stund tror jag. Eller vad säger du Morty ??
 25. OBS ! De gamla kontakterna har större dia. Ø än de nya. Kolla bilden från Autoexperten. De nya kontakterna är numera i mindre diameter. Ø.
×
×
 • Create New...