Jump to content

xtimmyx

Forumdeltagare
 • Posts

  135
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by xtimmyx

 1. 1000cc, kompressor, 300hk. När får vi se den i en "Locost" måntro? http://www.autoblog.com/2014/09/30/kawasaki-ninja-h2r-300hp-supercharged-motorcycle-video/
 2. Colin Chapman removed a paper map from the wall of the shop, spray painted it with some kind of aluminized paint and proceeded to install it as the firewall on the race car. Race officials would not let the car run, but only after Chapman tried for hours to convince them that paper was not flammable.
 3. Vet inte, det var inte jag som byggde bilen så är osäker på modell och härkomst på plåten.
 4. Det här kanske är ett allmänt känt faktum för de flesta men kom som en nyhet för mig här om dagen. :icon_oops: Har till och från haft kontakt med nya ägaren av min MK Indy R1 som här om dagen sände mig en liten uppdatering med denna bild efter att de sänkt tråget på motorn: Lyckligtvis och snudd på mirakulöst kunde de inte hitta några skador på motorn från det bortsätt från den rasade tvåan (vilket kanske är relaterat till detta?) och kompet var bra på samtliga cylindrar. :thumbsup: Gjorde en snabb Googling efter jag fick mailet och det verkar som om viss sprickbildning är vanligt förekommande men den här tar nog priset. Så hur som helst, nu när de flesta bilarna ändå står och samlar damm förmodar jag så kanske det kan vara en god idé att ta en extra titt i på era skvalp-plåtar.
 5. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
 6. Hårdare fjädrar skulle också mindre krängning, men det påverkar ju även andra saker. Jag var rätt sugen på kräningshämmare till min Indy också och läste runt en massa på locostbuilders om de Där tycktes många avråda med motiveringen att en så här lätt och låg bil inte nödvändigtvis ska behöva det, och man introducerar ytterligare en variabel som kan ställa till det när man sätter upp chassit. Så jag avstod. Min bil var förhållandevis mjuk och krängde en del men gick hyfsat fort ändå, och var väldigt lättkörd. Men nu säger jag ju bara vad jag läst på forum så ta inte mina ord som exakt vetenskap. Kommer säkert hoppa in nån här snart som har bättre koll på grejerna. :)
 7. :prop: http://www.blocket.se/goteborg/Fox_Ford_GT40_original_monocoque_49986068.htm?aw=1
 8. 110.000kr då? Billigare blir det nog inte. :blink:/>
 9. Vi testar 120.000kr istället. :prop:
 10. Jag kör alltid med 6-punkts bälte till vardags i min Miata. Visst är det smidigare med 3-punkts men så besvärligt tycker jag faktiskt inte det är. När det är rätt inställt och man vant sig vid proceduren tar det ingen längre stund att knäppa på sig. I en Seven känns det givet med minst 4-punkts tycker jag, gärna 5/6-punkts iom att man ofta har lite mer liggande körställning och inte gärna vill glida under bältet.
 11. Ta chansen att bli ägare till en av Sveriges snabbaste gatlegala banbilar. Flyttar utomlands annars hade jag gärna behållit den och fortsatt smiska miljonbilar på banan. :)/>/> Jag som glad amatör har kört bilen runt Kinnekulle på 59.14 med en optimal-tid på 58.79. Bilen går som en skott med väghållning och bromsar väl dimensionerat till effekten/vikten. Men är trots prestandan otroligt lättkörd och jag har aldrig ens snurrat med den, inte ens i totalt ösregn. Fullt väg-laglig och besiktigad i nuvarande utförande. Byggd enbart med avsikt att vara snabb utan kompromisser så komforten är väl inte Bently direkt. Men jag brukar köra den utan dragbil till/från banan utan bekymmer. Jag har filmat och/eller loggat varenda körpass med bilen så det finns gott om rörligt material att bedöma bilen ifrån. Kolla in min Youtube-kanal för exempel (http://www.youtube.com/user/fiskhandlaren). Bilen är byggd för Roadsport A och bör vara riktigt konkurrenskraftig, vagnbok finns. Specifikationer: Ram: MK Indy Drivlina: Yamaha R1 5PW med Power Commander 6-vxl sekventiell växellåda med flatshifter (bara håll gasen stumt och växla upp) Sierra bakaxel med diffbroms Bromsar: Ford Sierra med knappt använda Ferodo DS2500-belägg runt om Styrning: Ford Escort Rally-styrväxel, snap off-ratt Chassi: Dubbla A-armar runt om Protech-dämpare med 225/200-fjädrar F/R (ett par 350-fjädrar medföljer) Hjul: 13x7 Team Dynamics Pro Race 1.2 + Yokohama A048 185/205 (ett använt set extra bakdäck medföljer) Interiör: 2x Tillett B6 stolar med FIA-klassat bälte på förarsidan (Ej Cobra-stolarna som synes på nån bild) Det dåliga: Missljud från växellådan på tvåans växel. Men startar och är fullt körbar men p.g.a. missljudet bör den nog inte köras mer än nödvändigt. Kan förklara närmare över mail/telefon. Reparation bör vara förhållandevis både billigt och enkelt. I värsta fall kan en hel motor+låda fås för under 10.000kr (sök efter 5PW på ebay). Första kontakt sker via mail/PM. timmylundin(snabel-grunka)gmail.com Pris: 125.000 SEK 120.000 SEK 110.000 SEK Flyttar som sagt så inga byten är aktuella. MÅSTE inte sälja den heller så skambud undanbedes vänligt men bestämt. Är det väldigt stort intresse så säljes den till högstbjudande. Sökord: race-bil racebil banbil ban-bil trackday track day tävlingsbil tävlings-bil lotus super seven bec motorcykelmotor kit car kitcar
 12. Har varit uppe i 210 km/h på mätaren (kanske 190 verklig hastighet) med min MK Indy på 150hk (Yamaha R1). Då var jag rätt nära varvstopp på sexan men med lite längre raka på bana och mindre vett i skallen hade nog 200 km/h verklig hastighet varit möjlig. Men det var varken roligt eller särskilt smart av mig. Inte en hastighet vad åtminstone min bil känns byggd för.
 13. Tips till de som kör Chrome som webbläsare i Android (och kanske även i iPhone) är att man kan välja "Request desktop site" i inställningarna så kommer man till den vanliga sidan och kan därmed logga in. Men ja, även om jag verkligen uppskattar detta forum så finns det vissa tekniska detaljer där utrymme för förbättring finns. :unsure:
 14. Samma här när jag försöker via min Android-telefon. Tror det är mer relaterat till mobilversionen av sidan än iPhone specifikt.
 15. Jag körde med dessa på min MK Indy med Sierra-spindlar och de passade alldeles utmärkt för mig. Har bilder på det om någon är nyfiken.
 16. Det var värst vad ni var svårflörtade! 2.000kr då?! :icon_bach:
 17. Du behöver ett stycke sådan här: http://gopro.com/camera-accessories/3-5mm-mic-adapter Och gärna en sån här: http://gopro.com/camera-accessories/hero3-skeleton-housing/ Skeleton Housing fanns inte när jag beställde min så jag fick beställa ett extra case och satte borrmaskinen i. :prop:
 18. 1. På mina filmer där jag monterat kameran på huvudbågen filmar jag i 1080p med "Medium" vidvinkel. Får man problem med att bilden blir simmig kan det kanske bli bättre att gå ner på 720p men för mig iaf så fungerar 1080p alldeles utmärkt. Men mycket är ju en fråga om tycke och smak och om du har Wifi-appen till telefon så kan du ju se hur vinkeln blir och hur mycket bredd du får redan innan du filmar. 2. Finns många olika lösningar men vad jag använder och vad nog kan anses vara mest "bang for the buck" är en Android-telefon + Qstarz BT818XT 10Hz-puck. Den interna GPS:en i telefonerna funkar någorlunda för varvtider och hastighetsmätare men om du kollar på min Gelleråsen-film så ser du att både hastighetsmätaren och G-mätaren beter sig lite underligt, något som helt avhjälpts sen jag började använda extern GPS-puck. Mjukvarumässigt kör jag RaceChrono på telefonen som sköter själva loggningen, sen exporterar jag ut min session och importerar tillsammans med videon till RaceRender (http://racerender.com/). En inte helt streamlinead process och jag tror att till exempel Harrys Laptimer till telefonerna filmar och lägger på mätare och kartor och alltihop i ett svep redan i telefonen. Men jag gillar att ha det separerat, och att filma med min GoPro (du med förmodligen eftersom du just köot en. :) Har din bil begåvats med OBD2 kan du ju köpa en adapter för att logga datan från den i RaceChrono också så får du ut massa andra roliga saker som varvtal och temperaturer med mera. Men kort sagt är det lite pill för att få det att fungera, men det är väl precis vad vi har forum till. :thumbsup:
 19. 9 st mekaniska personvågar á 136kg. Lägg 2 under varje hjul och det räcker upp till 1088kg. Plus en i reserv. Inget för tungviktare med andra ord. :) Av alla 9 vågar diffar det bara 1.5kg mellan den som visar tyngst och lättast när jag ställer mig på om jag kalibrerat dem att stå på nollan obelastade, så precisionen borde bli hyfsad iaf, särskilt om man kalibrerar dem. Ska vi säga 400 spänn för allihopa? Eller bud kanske? Aldrig använda och med nypris på 621kr, och ni slipper kassörens blick när hon undrar vad i helvete du ska med 9 badrumsvågar till. :prop: Hämtas i Stockholm.
 20. Ja jag kör med GoPro iaf, har en av varje generation faktiskt och har fram till trean varit otroligt nöjd med allting egentligen. Den fungerar ju förvisso suveränt den också men batteritiden är högst tveksam så jag såg till att köpa 2st extra-batterier. Som du säger är extern mikrofon i princip ett måste om man vill höra någonting öht annat än vindbrus. En fördel med GoPro tycker jag är att det finns en så vansinnig mängd tillbehör och originalgrejerna är av väldigt hög kvalité. Men så kostar det ju därefter också. Jag har köpt alla mina från USA, två av dem medan jag varit i Australien där man slipper tulla. Blir brutalt mycket billigare då. Men mer prisvärda alternativ finns garanterat, har bara koll på GoPro eftersom det är det jag själv kör med. Gott om exempelvideos: http://www.youtube.com/user/fiskhandlaren
 21. Säljer av hjulen som satt på Sjuan när jag köpte den. Däck: 2x 195/50 R15 Toyo R888 GG 2x 205/50 R15 Toyo R888 GG Fälgar: Ace/Oxxo Soja Bultmönster: 4x108 Offset: 25 Har inte mätt mönsterdjupet men de bör hålla ett par dagar till åtminstone. Se bilder. Obs, allt är jävligt skitigt. :) Fälgarna är faktiskt riktigt fina under. Pris: Vi kan testa med 3.000kr, 2.500kr, 2.000kr, låter det för mycket så kan jag släppa dem billigare om ett tag. Jag har ingen brådska. :) Som referens är nypriset på grejerna är över 8.000kr. Hämtas i Stockholm, skickas icke. PM eller timmylundin(snabel-mojäng)gmail.com
 22. Mycket snyggt kört! :notworthy:
 23. Jo den tanken har slagit mig också och är en smula oroväckande. Vore ju skönt att ha det fixat innan avfärd, och friska motorer från -03 lär ju inte bli lättare att skaka fram ju längre man väntar. Drar ner till Australien och jobbar igen (tredje gången gillt?). De här 18 månaderna är egentligen bara vad som står i mitt kontrakt eftersom de inte får fastanställa folk utan permanent uppehållstillstånd (vilket jag snart "har rätt till"). Så det kan lika gärna bli 6 månader som 6 år, eller vad som helst egentligen. :huh: Känner jag honom rätt skulle det inte förvåna mig det minsta. :P
 24. Tack för bra tips! Trailade bilen hem från Örebro. Får se om jag orkar riva ur motorn och kolla lådan nu i dagarna. Går allt som planerat lämnar jag ju landet i minst 18 månader från och med oktober så eventuellt så väntar jag med att göra något tills jag kommer tbx. Dumt att lägga ut massa pengar och sen bara hinna köra nån enstaka bandag till eller två.
×
×
 • Create New...