Jump to content

Peter M

Forumdeltagare
  • Posts

    657
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Peter M

  1. Jag trycker på "like-knappen". :) Tack, med andra ord.
  2. Jag har beställt två kardaner utan att fylla i något dokument. Det är bara att maila dem och ange vad det är för låda och bakaxel, samt hur långt det är mellan flänsarna, eller vad man nu har i de olika ändarna. Funkade perfekt till min Hyper 8 och även till min Camaro.
  3. Den står och gottar sig i garaget.
  4. Lättare om du kommer hit och kollar. Det är ju löjligt nära.
  5. Jag har ett par fina 40:or till salu. Det funkar utmärkt att ha mindre förgasare på ett lite större insug. Tvärtom funkar inte alls. :prop:
  6. Det var minsann en låg monteringspunkt. :blink: Ska du bara kolla att bakhjulen sitter kvar eller kommer du även att se bakomvarande trafik? :prop:
  7. Maila TTV. De var mycket hjälpsamma när jag köpte mitt svänghjul.
  8. Du glömde väl inte avsluta med spolglans? :prop:
  9. Det rengör bra, men räkna med att få skölja som en liten iller. Det skummar friskt om man inte får bort precis allt kraftschampo.
  10. Och styrstagen och rattstången skulle bli längre = Tyngre. :prop: Styrväxel längre bak ger även bättre viktfördelning, bättre krocksäkerhet och ger en tillräckligt skarp vinkel på rattstångens knutar för att man ska slippa en tung kollapsbar rattstång. Det blir även mer lättmeckat när styrväxeln inte sitter instoppad direkt bakom kylaren. Med så många fördelar är det egentligen rätt dumt att inte ha styrväxeln bakom. Kan vara ett tips för den som konstruerar sin bil själv.
  11. Dels blir det lättare att mäta, men det viktigaste är att man slipper ha styrleden supernära skivan. Bromsskivor har en tendens att bli varma när man rejsar. ;)
  12. Tack grabbar. Ja det var riktigt upplyftande. :)/> Fixade en annan upplyftande sak idag. Helt off topic, men ändå. Fick igenom mitt "sidoprojekt" idag så när skyltarna landar i brevlådan kan man gå ut i garaget och fundera på vilken bil man ska ut och busa med. Här väger besiktningsmannen bilen och kommer fram till att den väger 1380 kilo. Cirka ungefär 263% mer än min Hyper 8, som vägde in på 525 kilo. :blink:/>
  13. Testa gärna den här länken och berätta vad ni ser... http://www.flipdocs.com/showbook.aspx?ID=10011589_385922#72 Jag ser min bil, men har ingen aning om ifall länken funkar för alla. Normalt sett måste man betala för att kolla på Kit Car Builder.
  14. Min känns som vilken vråltrimmad Zetec som helst, så jag tror inte du blir besviken eller ens suktar efter mer effekt. Du verkar ha en bra motor nu. Fixa och dona med väghållningen i stället. Det är roligare.
  15. Är det din nya modifierade motor som är bromsad? Jag har helt identisk effekt och vrid i min orörda motor. :o
  16. Då jag döpt min bil till "Hyper 8" damp det ner ett brev där det stod. "Grattis till din nya husbil. Försäkra din husbil hos oss.". Mitt regnummer var tryckt på framsidan. Tydligen finns det en husbil som heter "Hymer". Det måste innebära att jag förmodligen har världens snabbaste husbil. :prop:
  17. Inte alls konstigt. Jag testade att annonsera min förra Westfield på hösten. Hände absolut ingenting. Satte ut en ny annons i April och hade sålt den efter vecka.
  18. Kan rekommendera Megasquirt. Fippla med originalsprut funkar kanske, men bara om du ska köra med allting på motorn i absolut originalskick. Megasquirt är billigt, driftsäkert och väldigt kompetent, om du skulle få för dig att trimma.
  19. OK. Blir det K-länk så kolla noga att bakaxeln kan rolla utan att stagen bråkar när du testar ändlägena. Har kollat en del på olika kit där man bygger om från bladfjäder till K-länk och där medföljer en jigg så att infästningarna hamnar exakt rätt. Slarvar man får man samma problem som med vanlig 4-länk. Det vill låsa sig när bilen rollar, vilket räknas som riktigt dåligt. Naturligtvis inte lika känsligt med gummibussningar som med uniballs, men ändå viktigt. Ser du till att det rör sig lätt får du en trevlig bil. Kärvar det kan du få plötsliga släpp i bakvagnen, vilket kan göra bilen lynnig och inte alls trevlig.
  20. Bra att veta angående K-länk... Rollcentrat hamnar ganska högt, vilket är exakt vad man inte vill ha på en stel axel. Jag har kört väldigt många varv på bana med bilar som är konstruerade på ungefär samma sätt som en K-länk. Alfa Romeos 105-serie. Det var alltid knepigt att få bra grepp ut ur kurvor eftersom ytterhjulet belastas hårt och innerhjulet nästan inte alls. Man får helt enkelt vänta till efter kurvan innan man kan gasa, annars spinner innerhjulet. Ytterst frustrerande. Det kan hjälpa lite att montera diffbroms, men då har man i stället ett nytt problem. Gasar man för tidigt åker man plötsligt på tvären, vilket stjäl tid. Motsatsen till K-länkens höga rollcenter är Mumford-länken. Med en sådan kan man justera rollcentrat och till och med få det att hamna under marknivån. (Kanske inte optimalt utan ground effect...) Min bil har Mumford-länk och det går att trycka ner gaspedalen väldigt tidigt i kurvorna, utan diffbroms. Det funkar även med närmare 200 hästar i en bil som väger 610 kilo med mig i och jag kör alltså utan diffbroms. Kan vara värt att fundera på nu, innan allt är fastsvetsat och färdigt.
  21. Se till att kardanaxeln inte bonkar i ramen när bilen rollar. Ser väldigt trångt ut på bilderna. Det är ett ganska vanligt fel på sjuor med stel axel.
  22. Jag hade satsat på spjällhus som går att dela, men först och främst ska du kolla om insuget matchar mot toppen. Passar det inte så får du en fet kant som stryper motorn och då kan du inte räkna med någon effektökning. Snarare tvärtom.
×
×
  • Create New...