Jump to content

ezroller

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  776
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ezroller

 1. Är i akut behov av en biltrailer. Bruksbilen pajade i Tyskland på hemresa från Italien och behöver hämtas hem. Bilen är en Saab 9-3 och står 1470 kg i regbeviset, men det är ju inkl. förare osv. Tom vill jag minnas det blivit strax under 1400 kg när jag vägt den. Jag bor i GBG men kan hämta släpet längs vägen till Trelleborg. Hyra kommersiellt kan jag göra för ca 1200-1500:- men behöver spara pengar... Kontakta mig på e-post: himself@peterlindberg.com Eller på telefon/SMS: 0703-757375
 2. Köpte en Ford Mondeo av en bekant med odiagnostiserat motorproblem och diverse skönhetsbrister. En grundlig koll visade på olja i cylinder 1 och troligen spräckt topp eller kolv. Så bilen får åka till bilhimlen. Och för att få igen pengarna jag lade ut (och kanske lite för jobbet, och kanske delvis finansiera mitt långsamma bygge) säljs den nu i delar. Mindre grejor kan skickas med Schenker, men annars föredrar jag avhämtning. Priserna är ca 30% lägre än lägsta priserna på Bildelsbasen.se. Köper man mycket får man mängdrabatt. Locost alltså. ;)/>/>/>/>/>/> Bilen har gått 15800 mil och utöver motorskadan och rost i dörrarna, smålurigt centrallås, trasig öppningsmekanism från insidan förardörren samt saknar höger solskydd är den i bra skick. Bilder kommer snart. Nedan en länk till vad som finns (har nog glömt några grejor) och priser. Prylarna finns i Partille utanför GBG. Mindre grejor kan skickas. PM funkar men bäst är e-post eller telefon/SMS. Mobilnummer: 0703-757375 E-post: himself[a]peterlindberg.com :D/> Ford Mondeo 2002 i delar! Ett par bilder, fler finns på länken ovan!
 3. Förresten… om någon besitter ett automat-svänghjul från en 7/9-serie med LH 2.4 betingad med ett rimligt pris så hojta gärna. :)
 4. En milstolpe kommer bli antingen när motor/växellåda/kardan/slutväxel sitter i med fästen gjorda osv, eller när hjulupphängningarna sitter där. Enligt min bok alltså.
 5. Gissa vad?! Har faktiskt varit i verkstan igen! 3 gånger till och med! Tog ett par vändor innan man kom loss och fick något egentligt gjort. Men…
 6. Gissningsvis till att styra automatlådan = man kan få paddleshift mm. 8)
 7. Det kommer. Men först ska bilen i övrigt funka, och framför allt sådant som torrsump osv. Man vill ju inte rasa en en motor för 20-30 lakan pga taskig oljeförsörjning. Kopplingen var ju inte dyrare än en vanlig av lite bättre snitt, och det blir dumt att tillverka 2 olika svänghjul! :)
 8. Lite så är det. :) Lätt är den också! 2-3 kilo kanske.
 9. Ta-daa! Koppling! 3-skivig Tilton med rätt splines för BMW's ZF-lådda av den typen jag har. Bara körd runt kvarteret och för 3500:- var det en bra affär tror jag. Ska hålla för 1200Nm så något biffigare lär vi aldrig behöva. :D
 10. Säljaren var lite trött imorse... så grejorna åker med imorgon istället. Cliffhanger... :P
 11. Imorgon landar det med största sannolikt en grunka till drivlinan här... fyndade lite. :D
 12. Sweet! :) Hör av mig så snart jag besökt garaget. :D
 13. Någon som kan TIG-svetsa alu som kan ta betalning i bananer, öl, fikabröd eller bild på bilen? Kanske vet du någon? :icon_bach: :prop:
 14. Låter ju faktiskt som en rimlig lösning. Ska undersökas. Får se till att spjället inte pekar för mycket uppåt också så det blir för mysko krök på röret in. Kanske går att komma åt bra nog för att se till att där inte sitter skit o grejor. Bra tänkt hur som helst... ganska självklart alternativ men ibland är de självklara sakerna svårast att komma fram till. :notworthy: :) Undras vad det kan finnas för folk inom 10 mil...
 15. Inte ett alternativ. Då kommer jag få problem med avgassidan när det ska till turbo. Och så skulle jag få bygga om torrsumpstråget igen... :P :banghead: Hade skiten varit av ett segare material hade man kunnat sandfylla, värma och bocka några grader... men icke.
 16. Det hade jag oxå gjort om jag haft en TIG och kunnat svetsa avancerade grejor (har ett synfel som gör att det inte är ngn idé att skaffa en TIG, märler det när jag svetsar vanligt stål med MIG/MAG). En annan sak är att jag inte vill lägga massor av tid (och PENGAR) på detta insug utan bara få en motor som funkar för shakedown och körning till riktiga motorn är byggd (vilket kan komma ta några år med min ekonomi). När den riktiga motorn byggs blir det ett riktigt plenum med trattar o tjofräs, delbart med mera.
 17. LoCost-folket som brukar ha så mycket idéer? Börjar låta som en gnällig gube här nu...
 18. Nej, det var inte den typen av tankar jag var ute efter. Och jag tror inte min lever varit så nöjd med de mängder whisky som skulle krävas. :P
 19. Ska du ha bra rejs-holkar så är det nog Tillet som gäller. Återförsäljaren är med på forumet. Minns inte namnet för ögonblicket bara.
 20. Ännu en vecka till spillo så att säga... denna gång pga. mysig kräksjuka. Lilltösen drar ju med sig mysiga virus hem från dagis... Men funderat ar man gjort i kräksjukedimman.... insuget behöver ju troligen svetsas om. Som det är nu pekar ju spjällhuset rakt ned mot fot-boxen och en av pinnarna som den utgörs av. Se bild ovan. För att det ska gå att hyfsa svetsarna även på insidan verkar det ju enklast att göra ingreppet nära motorn. Dock kommer man ju då i konflikt med spridarna... Alternativ två och en "quick-n-dirty" fix skulle vara att kapa alla fura runners och sätta någon centimeter silikonslang mellan och därmed vinna några graders vinkling. Urkorkad idé? Längden på runners skulle jag inte bekymra mig för iom ett överslag gav resonanslängd på nånstans 5000rpm och denna motor behöver snarare mer mellanregister. Och det borde gå att limma in nån sorts gummimellanlägg inne i silikonslangen så det blir hyggligt slätt inne i runnern. Tankar och idéer? :)
 21. Hyst upp litt bilder på hur du tänkt göra ramen så vi kan komma med "goda råd" angående konstruktionen! ;) Någon sorts ritning har du gjort hoppas jag?!?
 22. Tror jag börjar närma mig en bra position i topplistan över flest sidor/inlägg i tråden i förhållande till hur långt man kommit. ;)
 23. Slavcylindern kommer få plats finemang. Kommer inte bli några problems att få plats med en triangulering där. :D
×
×
 • Create New...