Jump to content

Mats Jacobsson

Forumdeltagare
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Mats Jacobsson

  • Birthday 08/26/1962

Contact Methods

  • MSN
    mats@deviaq.net

Profile Information

  • Kön
    Kille
  • Plats
    Vreta Kloster (Bergs Slussar)

Profile Fields

  • Namn
    Mats Jacobsson
  • Ort
    Linköping
  • Locost-status
    Förbereder locost-bygge
  1. Jag har kört flera Alfor med Boxer, mycket kompakt motor. Har en i stort sätt kopplet 1500 motor liggande. Har en 1200 ny bordad med portade toppar. Kan tänka mig att släppa detta om du är intresserad? Frakt inga större problem till Arboga :) Jobbar på ett företag som har viss verksamhet där :)
  2. Tack Carl! Helt sant som du säger, det krävs tid i garaget. Det är första bilen jag bygger från grunden, men inte första projektet :) Det har passerat några genom åren, så lite koll tror jag att jag har. Mitt största bekymmer är arbetsbelastningen på jobbet, men det är ju den som föder detta bygge med finansiella medel :D Bara att hugga i.
  3. Tack Janne... Och inte så långt bort heller Bor i Vreta Kloster vid kanalen. Då kan man titta på ditt bygge för att få idé er :D
  4. Tänkte presentera mitt projekt som jag köpt på annons på Blocket. Jag sökte efter lite andra saker och hittade annonsen som bara sa” den skall jag ha”. Så det kan bli när inte haspeln är på. Så om jag hatt några längre planeringar för detta så är svaret nej, rent inpuls köp. Men till mitt försvar får jag nämna att jag haft en dröm att bygga en bil sedan 80 talet. Lite fakta om vad jag köppt: Chassie: COLLINS 7+341 påbörjad ram + uniballs och länkarmsrör till fram och bakvagn Motor: Volvo B230F Bakaxel: Volvo 1031 Växellåda: Volvo M45 Framspindlar. 140 med nya Ventilerade skivor,Ok, lager och Transitleder+gängtapp. Styrväxel och rattstång. Kardan och lite annat fix Kompl.elsystem till Volvo 740. Riktbänk/svetsbord Kommer att köpa en komplett kaross av Härdplastteknik. Har beställt SFRO handboken. Någon mer litteratur någon kan rekommendera? Bilen är tänkt att användas mesta delen för gat körning, kan bli någon sväng på Mantorp eller Svista. Min tanke så här långt är att: köra med en lite lagom vässad motor. Använda riktiga stolar, någon typ av värme i bilen. Någon typ av tak till den i fall det regnar. 15” eller 16” hjul ca 205-225 i bredd, får se vad jag hittar, den kommer inte att bli extrem låg utan lite mera moderat typ 13-17 cm markfrigång. Färgen kommer att bli Silverblå med svart ram och detaljer samt lite krom och polerad aluminium. Antagligen kommer saker att ändras under tiden, men det är såhär jag tänkt. Kommer att hämta delarna under April månad. Hur lång tid kommer det att ta? Siktar på att kunna köra den under 2013, men vi får se hur lång tid det tar. Kommer att försöka uppdatera denna tråden efter hand som bygget pågår för att få hjälpsamma inlägg om hur jag skall lösa allt. Läser som en dåre allas trådar om olika byggen för att lära mej. Det finns mycket kompetens på detta forumet har jag förstått.
  5. Tackar för informationen Novis som jag är tror jag den heter 7:4 Då får jag sök hos Peter Jag tackar och bockar, ska lägga upp en tråd om bygget.
  6. Hej! Jag är ny här på forumet och inte börjat hitta bland alla era inlägg än. Jag håller på att köpa ett McSorley chassi, så nu är min fråga. Vilken kaross skall jag välja till chassit? Är det någon här som gjuter upp karosser till detta chassi? Alla tipps är välkomna!
×
×
  • Create New...