Jump to content

_coffe_

Forumdeltagare
 • Posts

  821
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by _coffe_

 1. Har lite ståendes i garaget som jag skulle vilja bli av med. 1st korttopp från en saab 9000 2.3 turbo, komplett med grenrör och insug. Har ej använt toppen själv, utan den har mest legat sen galna ungdomstider då jag hade många bollar i luften. Prisidé 300:- 1st Pintotopp från en sierra -89 har jag för mig. Fungerade felfritt när jag hade igång bilen innan den slaktades. Har numera en förfinad topp till den motorn, så denna ligger mest i ett hörn och samlar damm. Finns varken grenrör, insug eller kåpa till toppen dock. Prisidé 200:- Topparna finns utanför Halmstad.
 2. Hejsan! Det är dags för servicen då det ska till ett kamremsbyte, men den vägrar jag att låta en verkstad göra för de hutlösa priserna dom tar. Rent principiellt gillar jag inte att dom gör service överhuvudtaget, men jag vill ha stämpeln så jag har inget val. Är det någon här som har testat att byta remmen på en V70? Har googlat lite och läst i haynes manualen, och det verkar väl inte skitknepigt, bara trångt. Men jag tar gärna emot handfasta tips på vad man kan göra effektivare än vad det står i haynes. Har läst att man i vart fall inte behöver dra av remskivan och lite sånt myssel pyssel, och det är jag tacksam över. Kollade även runt på biltema, och där kostade remkitet 1200:-, vilket är alldeles för dyrt i min smak. Tips på vart man köper enbart remmen, och de delar man kanske behöver separat? Om jag behöver så byter jag ju spännare, vattenpump och annat smått och gott som jag kan kolla när ändå remmen är borta, men jag vill då inte köpa ett helt kit om jag inte behöver byta sakerna. Så, nån som har lite tips?
 3. Jag är intresserad av att få provsitta både bokramen och en Mcsorley-ram.. Finns det någon i närheten av halmstad-området eller i kalmar-trakten??
 4. Tack för hjälpen! Visste inte att det var så enkelt, tyckte ändå att jag kollat igenom både biltemas, julas och swedols katalog utan resultat... Men som vanligt så brukar man missa det mest uppenbara!
 5. Vad heter det där verktyget för att kolla stigningar och dylikt på bultar och muttrar? Det är typ som ett bladmått, fast med ett helt knippe med olika storlekar... Följdfrågan blir då, kan man köpa en sån i en vanlig välsorterad järnhandel eller hur får man fatt i en sån?
 6. Någon som av händelse har en vattenpump till pintomotorn liggandes i ett hörn och skräpar, som känner att den vill jag inte ha längre?! I så fall är jag intresserad!!
 7. Haha, en sån ska jag kolla efter nästa gång man åker för att bunkra upp kylskåpet
 8. Då så, då ska jag nog också kunna få ihop något baserat på någon av de varianterna :)
 9. Shit va fin den är! Var stolt!!
 10. Vad finns det för andra alternativ än rorty irs om man nu vill ha individuell upphängning...
 11. På tal om diskussioner gällande religoner, så fann jag denna lite lustig :thumbsup:
 12. Jag väljer ebay alla gånger framför tradera, och med paypal så har du en oerhört stor säkerhet i ditt köp och det är lätt att använda...
 13. Det första jag tänker på är att den inte får något bränsle, du kan inte koppla av slangen från pumpen och se om det kommer att bra och konstant flöde av bränsle från pumpen?
 14. Men du får tänka positivt, vilket racingstall vill inte ha en mekaniker med sån erfarenhet som du får :racesmile:
 15. Så sett så är det inga problem med vilken ram ja vill ha, det finns ju erfarenhet att bygga ram sen om den är lite bredare, längre eller vad den nu är spelar ju mindre roll.. Men då kör jag på en 442E till mina sierra-pryttlar.. Vad ska man använda för upphängning bak? Är en rorty irs ett bra alternativ eller va ska man hitta på?
 16. Funderar väldigt mycket kring valet runt ram, och efter en del prat med Cealm så föreslog han en Mcsroley 442E om han skulle ha byggt något nytt.. Jag tycker det verkar vara en trevlig ram, då jag gillar att den är lite bredare i sittbrunnen (190 cm, 110 kg) så jag kan få lite komfort och eftersom jag inte (ännu) är en inpräntad bankörare av något slag så blir det mest en bil för at glida runt i och ha kul med, så det är inte direkt det lättaste och slimmaste bil jag vill ha. Plus att jag giller när de ser lite breda och feta ut :thumbsup: Men jag har då en undran, funkar det utan några bekymmer att få spårvidden från sierran att passa i arslet på 442E?? Jag har inte riktigt någon koll på hur bred den är bak, spårvidden på sierran är om jag inte minns helt fel 1468mm... Men är det skit samma om det är en 7" eller 7,5" diff??
 17. Ja jäklar, det är helt sjukt läckert med Gulf-färgerna. Det gör sig kanonbra på din bil :wub:
 18. Det var måhända inte riktigt det som jag behövde veta :prop: Jag vet att kammen har fungerat tidigare i en annan pinto-motor... Hela toppen har använts i ca. 100 mil innan det turbokonverterades, så det är mest bara en fråga om vart jag ska ställa kamdrevet... Jag har kvar de gamla märkena från där bultarna har skuvats åt i kamdrevet, så jag kan låta dom vara, men jag vill helst kontrollera och dels även lära mig hur det fungerar.
 19. Precis som Pac skriver, så är det mest logiska inte hur stor volym kylmediet består av, utan hur bra flödet är och hur snabbt man kan bli av med värmen i vattnet. Den enda skillnaden som blir när du ökar volymen är att det tar längre tid att värma upp vattnet, och i teorin längre tid att bli av med den värmen, men i slutändan blir det fortfarande lika varmt om du inte kan bli av med värmen på ett snabbt och effektivt vis.
 20. Som Thomas skriver, kolvarna är inga problem. Det som är mest kritiskt är hur cylinderloppen ser ut.
 21. Jag tänkte precis säga det, att ta en kolvring och stoppa ner den i cylindern, så kan du mäta spelet med bladmått hela vägen. Men som nämnts, du kan ju inte se om den är oval, om det inte är extremt. Jag brukar köra som Thomas, max några sekunder så att man får bort all gammal skit och repar upp dom. Blir max två-tre gånger upp och ner genom cylindern.
 22. Då ska jag göra så. För att jag bara ska förstå helt och hållet. Jag ska ställa den på 112 grader när jag har satt kolv ett i tdc?
×
×
 • Create New...