Jump to content

LOLA-Christian

Forumdeltagare
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by LOLA-Christian

  1. LEVECHE - Fick till sist ihop tekniken från 1970-talet med 2020, tack vare lite hederliga motstånd och kretskort. Det är lite tunt med ingångar på PDM20, allt kan inte/vill inte gå via CAN 🤔 IMG_2953.mov
  2. LEVECHE - Uppdaterad torkarmotor (40 år nyare borde innebära någon sorts förbättring, förhoppningsvis 🙂💪)
  3. Sista pysslet innan jul, fick fast den "elektriska gaspedalen": Så nu har jag den först inköpta pedalen till salu (fick inte plats, den var för stor), hoppas någon kan tänkas behöva den....... (850.00 + frakt)
  4. Nej, "blånering" såhär ser en "original" Reynard krängare ut (jag vet inte vad de gör för sorts behandling på dem, men det blev väldigt snarlikt - så jag är nöjd) 🙂
  5. Blånering (så att det blev svart(are)) av den främre kränghämmaren till Reynard'en:
  6. En egentillverkad "bulkhead connector" till "LEVECHE":
  7. Den personliga utvecklingen (=vikt) löser det automatiskt....... Fast, jag tänkte att man skulle bygga in ny teknik i de gamla lådorna - bara för kunna att säga "nä, det är original" .....
  8. Funderar ibland på motorstyr till F3:an. När det begav sig 1985 så ingick REYNARD/SAAB 853 sas i de fältprov som SAAB/Mecel genomförde på tänd kassett och styrdon. För bränslet nyttjades Bosch LH 2.2, med HLM (!) ända till ett "wet-race" dränkte värmetråden och gav alldeles för mycket bränsle till motorn. Då skrev Bosch om mjukvaran så last-info blev TPS (undrar vad den SW-uppdateringen kostade... 😉). I slutet av säsongen kom ZYTEK in och bytte ut Bosch mot deras modifierade styrsystem (en 4-cyl variant av deras system som användes på Jaguars Grupp C V12 motorer). Jag tror iofs att motorn kanske fortfarande skulle kunna köras med denna kombinationen.... Men, det finns ingen möjlighet att justera någon av dem (var lovad PC-SW av Bill Gibson för länge sedan, men men...). Och som tur är, så tillåter reglementet att man får byta ut styrsystemet då det är svårt att hålla liv i dessa. Alternativen är: - T5Suite (där har jag ju en ypperlig SW från Lola'n), behöver bara byta bländarskiva och tändkasset. - MaxxECU MINI (ett IFC till tändkasset behövs/alt byta till "Coil on plug"). När man jämför "då och nu" så inser man vilken otrolig utveckling som har skett 😮!
  9. 3D printade en hållare till styrdonet (till LEVECHE), tyvärr helt i onödan då det visade sig att MoTeC var för "instängt" enligt mitt tycke......, får börja om (igen...)
  10. Långt......., det går såå sakta (motivationen är inte speciellt hög), men listan blir iaf kortare och kortare 😏 Resterande chassie-kablage är nästa punkt, sedan karosseri (lackering) Sista punkt är byta av bränsle-tank (eftersom den är datumstämplad så kommer den allra sist (fråga mig inte varför jag vet att jag skall fixa den som sista punkt 💰))
  11. Alltid något..., motorkablage till Lola klar:
  12. Insåg att när jag grejade undertill på den vita att jag skulle ju ha en "lower stress bar strut". Men eftersom det sitter en vajer-låda (02A (AGC))så passar inte en "katalog-artikel". Så det fick bli lite bock & svets:
  13. Lutar väldigt mycket åt den slutsatsen, och precis som du påpekar så är det med största sannolikheten klämförbandet som kommer att vara den svaga punkten (dvs min konstruktion 😬!)
  14. Jättestort tack för det mycket uttömmande svaret, Gustaf. Det måste vara Mats Hällströms test som fastnade i de grå cellerna, men hur jag än har letat så hittar jag inget på nätet 😞 Uppskattningen av 400kg är inkl två (icke) muskulösa personer, till den vikten skulle det kunna lägags till ett par säckar jord e dyl......
  15. Lite uppdatering av VW SCIROCCO (den vita) Bumpsteer kit från UK monteras, blir nog fint 🙂
  16. Hej, jag hjälper en kompis med hans "ATV / UTV"-bygge (skissar upp ram mm). Han plockar fram lämplga delar och jag "drar rör" mellan dessa 🙂 Tanken är att använda länkarmar från en MacPherson framvagn som dubbla A-armar, och då dök funderingen om belastningsfall för den undre kulleden. Fordonet ifråga kommer att ha en vikt av c:a 400kg, så det kan kanske (?!) gå att ha stötdämparen kopplad till "fel" kulled. MEN, jag har för mig att någon gjorde ett serisöst test av en dylik kulled, för att bedömma vad den tålde (inklusive genomskärningar). Har letat (mha SÖK) i forumet här och även på REJSA men nu hittar jag det inte (kan givetvis ha varit på något annat forum med...., men det var svenskt). Någon som möjligen vet vad jag tänker på 😉 ?
  17. Tack LUPUS, Efter att jag postade mitt inlägg så letade jag i forumet ("Elektronik & Belysning) och hittade denna tråden som innehöll bra information (bl a detta) Styrningen av magnetiseringen sker mha av "IG", "S" styr laddningsspänningen & "L" jordas (genom regulatorn) när allt är "OK". (till skillnad mot hur "gamla" Bosch generatorer fungerade, där magnetiseringen skedde mha kontrollampan) Filmsnutt
  18. Fixade en 3D-printad gavel/lock till "lampan (lysdioden), som täcker de tre flatstifen då det gamla kontakthuset var trasigt. Drar en (lite grövre (AWG16) till batteri (pin #1) och en lite klenare (AWG20) till Ign Key (pin #2).
  19. Hej, håller på att försöka få igång en generator på LOLA'n. Schema enligt nedan. Skulle vilja minimera inkopplingen, och undrar hur långt jag kan gå? Räcker det med "Ign Key SW" till "IG"? Måste jag ha med "S" och/eller "L"?
  20. Printade ut en "Communication box" för att montera i LOLA'n. Ett uttag för Stack logging, en för T5Suite (Lawicel), samt en DTM kontakt för att förse Trionic5 med programmeringsspänning.
  21. Hej Göran, får man fråga hur själva lagringen av rocker-armen ser ut? Vad för ingående detaljer har du använt? Fantastiskt bygge 👏!
  22. Det har tyvärr inte hänt så mycket sen du såg den tror jag. Fast en hel del smådetaljer har lagts till. Jag skulle bl a dra batterikablar från batteri (fram) till motor (bak) och insåg att det hade börjat bli trångt i ”kardantunneln”, hittade ingen bra lösning (som jag blev nöjd med) så då gjorde jag som jag brukar - bytte focus 😙 Det hade det goda att sonens Scirocco till sist blev besiktad, lite skönt att det blev ✅ på den iaf.
×
×
  • Create New...