Jump to content

Anders.Lj

Forumdeltagare
  • Posts

    139
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Anders.Lj

  • Birthday 12/30/1982

Profile Information

  • Kön
    Kille
  • Plats
    I för litet garage på väster i Örebro
  • Interests
    Sprida ut mina Super Seven saker i så många garage som möjligt i hopp om att allt ska få platts i ett så småning om...

Profile Fields

  • Namn
    Anders
  • Ort
    Örebro
  • Locost-status
    Bygger locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Det har hänt lite saker den senaste tiden. Pallställ är monterat med en distans så att det hamnar ca 5cm längre bak än orginal. Fästen för Oljekylare monterat och testat så det får plats, samt ny plastering av kylare. Håller på att bygga på växelspaken. Sänker och förlänger så det blir bekvämt att växla. Så det går framåt även om det är långsamt.
  2. Jag har en fråga gällande bromsrör och t-kors. Vill man ha delningen så tidigt som möjligt eller så sent som möjligt? Alltså har ni satt era t-kors direkt vid cylindrarna och sen dragit två rör fram till oken och två rör bak genom tuneln till oken Eller ett rör fram som delas med t-kors typ vid styrväxel. Lika så bakåt ett rör genom tuneln för att dela efter den? Finns det några regler/fördelar om man gör på det ena eller andra sättet? En till fråga om nippel längd. Wilwood cylindrarna har 3/8 24 niplar men vilken längd ska man ha? Utan bromsrör så går det att gänga i nästan hela vägen, blir något varv kvar på gängorna. Är det bra? Tänker att när man konat så kommer det bli betydligt mer så de kanske är för långa? Spelar detta någon roll? Vilka bromsrör ska man köpa? Köpte niplarna på biltema så deras 3/16 rör borde väl passa till 3/8 niplar? Tjejen i kassan hade ingen aning och var inte så sugen på att öppna en förpackning och testa. Hoppas någon förstår vad jag menar.
  3. Tack Rickard för svar igen :) Det blir lättast med anslutningarna neråt. Plåt 2500 x 1250 x 1,5mm kostade 900:- och 19 x 2mm rör 150:- för 6m samt 150:- 4mm plattjärn 30mm brett. Känns värt då jag åkte ca 2km för att hämta metallen :)
  4. Kenneth: åt vilket håll valsade du plåten? Längs med (stol till pedaler) eller tvärs över. Tack för tips med pedaler. Jag ska bygga ett ställ till pedalstället så att jag kan montera med skruvar. Snyggt med durkplåt i golvet. Rikard: det hade varit bättre om anslutningarna var nedåt men jag ska kolla om det går att ha dessa uppåt istället. Jag hittade "billig" 1,25 mm men jag beställde ändå 1, 5mm till golvet och ryggplattan. Killen på den lilla lokala metallhandeln räknade ut ett pris över telefon och blev förvånad hur dyrt det blev. För att sen börja pruta med sig själv.. sånt gillar jag.
  5. Fråga till er dom vet. Vilken tjocklek bör man ha på golvet i bilen? Funkar 1,25mm kallvalsad plåt? Har ni fäst golvet i ramens underkant eller skurit ut lämpliga bitar och fäst i insidan ram ex i sittbrunnen? Nästa fråga. Pedalbox montering, skruvat eller svetsat? Om skruvat, kan man använda samma skruvhål som för cylindrarna? Fråga tre. Spelar det någon roll vilket håll Oljekylaren sitter, anslutningar uppåt eller neråt? Tacksam för svar. :-)
  6. Denna vecka blev det inte så mycket byggande. Jag han dock starta svetsen innan det var dags att åka hem igen. Men det känns ändå Otroligt skönt att jag börjar närma mig slutet på styrningsfrågan. Så lite bilder och ev lite åsikter. Så det är draget med Saab kolapsdel som är DD, 20mm axel av bra kvalisort (har betäckning i någon låda här omkring..) 2st lagerbockar från Jula, Volvo 360 knut, ner till en skarv somfortfarande är under konstruktion (försöker undvika svetsen där) och Golf styrväxel. Hoppas på att kunna plocka ut avgasröret rakt ut från turbon och dra IC uppåt och över turbo. Borde fungera. Nästa veckas garagetid ängnas åt Bromasar =)
  7. Mycket har hänt det senaste året dock inte på bilen... Hus, renovering och inte minst barn. SÅ vad gör man under sin pappaledighet jo Super Seven :) Med andra ord jag har faktiskt tid att bygga på måndagar då barnvakten (mina föräldrar) vill träffa sitt barnbarn. Sånt måste bara utnyttjas. Så det senaste är att styrningen börjar ta form, väntar på en DD hylsa som jag hoppas att Närke kugg & mekan kan tillverka. Satt i bilen förra veckan och måttade in ratten för att fästa fast den idag. Ska börja jobba på att rikta in motor och låda efter lite bakslag. Sen är det bromsar, el och ev start av motor (om man ska gå händelserna i förväg) Känns iallafall otroligt bra att vara igång igen.
  8. Nu har jag nått någon form av framgång. :) Efter en del sökande så hittade jag en tråd gällande styrning och har bestämt mig hur jag ska göra. Det blir en skarv på befintlig Golf axel, 2st dd axlar sen till Saabs kolaps del. DD knut ligger på posten och borde komma lagom till semestern. Tack för tipps och råd. Nu är det "bara" att sätta på platts.
  9. Nu kommer nästa inköps fråga. Vart kan man få tag på en 5/8 -36 splines axel. Borgeson verkade mest ha knutar, deras axlar var 3/4. *suck*
  10. Hej! Tack för tippset. Är det någon som vet med säkerhet om det är 40 splines på Golf mk1 styrväxel? :) Vill ju beställa under arbetstid helst :D Hittade en 11/16 -40 > 3/4 DD för endast 79$ Billigt :D
  11. Ja efter moget övervägande så tänkte jag kolla om det går att hitta något lite större garage att hyra. Är det någon här som har några tipps eller ideer vart man kan väna sig för att få hyra en platts för sitt bygge? Mvh Anders
  12. Hej igen! Ett Hus, Ett Barn, Ny Bil mm senare så har jag äntligen fått lite tid "över" till att spendera i garaget. Samma garage nya problem. Nu till saken. Jag har en Golf MK1 styrväxle med splines, och i andra änden så sitter det en rattstång från en Saab 9000. Hur får jag ihop dessa två? Vid Rattstången så sitter en knut som går över i en DD till den kolapsbara delen, behövs den kolapsbara denlen eller kan man skippa den? använder man den eller ska man utgå från splines denlen? Tacksam för svar. Mvh Anders
  13. Idag fick jag paket från England :D Sjukt nörjd.. Men ja kunde inte se några fästen för att få dit skenor under stolen?? Hur är det tänkt att man ska fästa fast stolarna i skenorna?? Någon som har erfarenhet av detta? Måste man gjuta egna fästen i glasfiber??
  14. Igår kväll beställde jag Rally Design tre st bromscyilndrar .625, .700, .750 så kan man testa sig fram :) samt en bromsvåg 107£ + frakt inte helt farligt tycker jag. Tack för alla svar :)
  15. Ang fråga 4 så är det det så transportstyrelsen lär ut att ett bromssytem fungerar till alla som tar körkort :) googlade på tvåkrets bromssytem och det var detta var den första bilden som dök up. Ungefär som jag försökte förklara. Men hur som helst.. De flesta av er har altså en cylinder till båda framhjulen och en cylinder till båda bakhjulen?
×
×
  • Create New...