Jump to content

jake

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    284
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

jake last won the day on April 14 2019

jake had the most liked content!

Reputation

26 Excellent

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Jakob Cederblad
  • Ort
    södertälje

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Jag har 2 ex om det fortfarande är aktuellt
  2. Då har jag hittat vad som är knas med motorn! det är kamremmen som hoppat. Det varkar som någon skruv har lossnat och trillat tittar man på remmen så ser man att skruven fastnat och åkte med runt. Småskador på dreven blev det också...
  3. Tycker att alla stiften ser "lika bra" ut. Mööööööjligen att porslinet är lite mörkare på 3&4 (längst till vänster i bild). Men det är nog dit som det mesta av vevhusventilationen hamnar. Tycker inte det ser ut som nån spridare enskild spridare skylla vara kass. tycker det verkar som det är nåt med sprutet iallafall!
  4. Det går inte så fort, men nu har jag mätt bränsletrycket och det ligger precis över 3 bar och håller sig där snällt om man varvar på lite! har kollat över tps kalibreringen och tändsystemet hittar jag inget knas med heller. Utesluter luftfiltret då felet kom plötsligt, det borde tillta med ökat varvtal vilket det inte gör. har samma spridarstorlek i ECU-n som jag har i den undansparkade mappen... tycker det luktar det som nån spridare är knas, men jag köpte nya och de har bara gått några hundra mil...
  5. Nu börjar det här problemet att gå över mitt förstånd 🤔 Lambdan har varit död ganska länge så jag var iväg och köpte en ny för att försöka komma vidare... och det visar sig att motorn går fett (0.7) utom i ett litet reglerområde där jag har lambdaåterkopplig. Min misstanke är att lambdan bottnar vid 0.7 så motorn får troligen bedrövligt mycket soppa kring 4000 varv och däröver. Motorn är mappad på 0.88 över hela registret så vad fan har hänt?
  6. Problemet med att bilen inte går som den skall fortsätter 😖 Var ute på en finskuren med grabben och bilen var allmänt svag. Upptäckte sedan att den vägrade gå över 4000 varv. Har felsökt och felsökt och i neutral så går det att varva uppåt 7000 varv. På 1an kommer man över 4000 ibland men på 2an och 3an hostar det bara vid 4000. Känns som att man går in ett varvstopp men det ligger på 10000 varv öppnade datorn och alla sensorer ser bra ut, motorn startar snällt. Bytte stift (enkel uteslutnings metod. och bränslepump då jag misstänkte att den inte räckte till. Åkte ut nu på morgonen och då tvärdog den efter 5 min. Den tänder till när man försöker starta men vägrar gå och när jag fick hem bilen (på släp) så vägrar den starta öht trots fin snurr på starten....
  7. För att avsluta och sammanfatta det sammanfattar jag mina erfarenheter av shorai lipofe. batteri 1: gick med org swiftmotor och det funkade super. Men helt plötsligt dog det! Ficke ett nytt på garanti batteri 2: funkade även det fint men när jag höjde kompet i motorn så fick jag uppdatera (funkar fortfarande) batteri 3: största shoraiet, funkade finfint och fick bra snurr på motorn som startade borde snabbt och effektivt. Tyvärr så stektes min fina dyra Wasp generator vilket jag inte märkte så jag råkade djupurladda batteriet till döds. batteri 4: köpte ett nytt stor shorai vilket var kasst ur lådan gick inte att starta bilen öht. Tömdes på ett par min när man drog igång tändningen. Fick efter mycket om och men ett nytt på garanti. batteri 5: har funkat rätt kasst. Ingen vidare fyr i spisen, dålig snurr och ungefär 50% av gångerna så har bilen vägrat starta. Spänningen har sjunkit så lågt att relät titt motorstyr har slagit ifrån. Har blivit stående mängder av gånger på konstiga ställen och svärmor har fått rycka ut med startkablar. Dog nu på kinnikulle. nu köpte jag ett odysses pc680, det går inte att jämföra den snuren jag har i motorn nu med vad jag hade i lördags! Hoppas att det skall vara robustare än shorai. Även om det bär emot att öka bilvikten med 1%! roade mig även med att såga upp batteri 5! Lite kul att se hur det är uppbyggt. Snodde även mässningspolerna 😃
  8. Idag var det och brummades på kullen med klubben. Rätt nöjd med bilen går riktigt fint när det svänger. Riktigt nöjd med nya ljuddämparen. Uppmätt till 68 resp 73 db, låg tidigare strax över 95 db. När jag började att få upp farten så började det att spöka i bilen. Gick inte över 4800varv och känndes som varvstoppet gick in. Och vad som var ännu märkligare var att det bara hände på rakan. I kvarnkurvan så hoppade den igång och så där höll det på. Försökte se vad som var kass men hittade inget direkt. Sedan tvärdog bilen, hade jag 10.5V i batteriet! När jag kom hem var det 12.8V. Nu skickar jag shoraiet dit pepparn växer och satsar på nåt robust. Det där batteriet har sabbat för många bankörningar nu!
  9. Låg stabilt på höga 1:16 tider innan slangen gav sig. Finns mycket att hämta med en riktig förare och en del med att pilla på chassie inställningarna. Vad har du själv för tider?
  10. Var iväg till gelleråsen och brummade idag med grc. Som vanligt ett mycket trevligt och välarrangerat möte. Liten regnskvätt mitt på dan, i övrigt sol och varmt 😇. dagen avslutades med att jag fick en dusch kylvätska på visiret. Slog av direkt, visade sig att jag sköt en kylvätskeslang 😳.
  11. Jag får korrigera lite, jag kommer inte på grillningen (Pac) Anmälda: 1. Bengt Johansson (postmanpat) 1 på körning 1 på grill 2. Anders Kamperin (Offroad) 1 på grill. 3. Per Adelsson(Pac), 1 på körning 4. Göran Nilsson. 1 körning, 1 grill 5. Kjell Andersson. funktionär 1 på grill 6. Roland Käll, funktionär 1 på grill 7. Andreas Svensson, grill och körning. 8. Jakob cederblad(jake),1 körning, 1 grill
  12. jake

    Ford bakaxel

    Bump. Jag snubblar fortfarande över axeln 🤔
  13. jake

    Ford bakaxel

    Axeln är 1350 mm mellan naven
×
×
  • Create New...