Jump to content

Rayman

Forumdeltagare
  • Posts

    277
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Rayman

  1. om man kollar på denna bilden (inte min) så har båda sidorna en brytpunkt för ljusbilden där den högra halvan sticker upp i vinkel och på vänstra halvan är ganska horisontell. Min fråga är ju vad det är för vinkelkrav på den vänstra halvan? får den gå över horisontallinjen, vara horisontell eller måste vinklas ner?

    är det samma vinkelkrav för både höger och vänster halvljus?

    hid-halogen.jpg

  2. När man är i behov av varningsblinkersen så är det lämpligt att kunna ha dem på utan nyckeln Tänk om du fått fel på bilen och behöver gå iväg för hjälp. Vill du lämna bilen med nyckeln i då?

    ja men det är ju precis det jag menar som gör att jag inte får till ngt bra kopplingsschema och undrar då hur andra gjort.

    Du behöver inte ha varningsblinker ,inget krav, om du inte visste det redan förstås :)

    Jörgen

    de känns tveksamt. men hursom vill jag ha det.

  3. första frågan; ska varningsblinkers kunna aktiveras utan nyckel i tändningslåset?

    andra; har någon ett smutt litet kopplingsschema för blinkers och varningsblinkers? har suttit o funderat på detta i några dagar nu o inte kommit fram till så många bra ideér som jag inte tycker e lite onödigt komplicerade. hjälper ju inte av att intresset för bil-el är ganska nära golvet....

  4. ok tack fr hjälpen!

    eftersom rattstången är ifrån en v70 så plockade jag relät därifrån med men lyckades fasen inte få fix på det. inte att relät skulle byta funktion iaf. bara att den slår på/av helljuset men halvljuset är det konstant spänning på så den kopplar vi inte till det reläet. så vi fick sätta dit ett växlande relä som vi kopplar på halvljuset så fort helljuset stängs av.

    men hur tolkar man symbolerna på reläerna igentligen? för kollar man på de ifrån CBS RLY6LAT så ser det ut som ett de har på swedol.

    är det pin-siffrorna som avgör det? eller utformningen på kopplingsschemat? någon som vet ifall det finns någon guide?

  5. ok det kommer nog vara ganska rakt efter påfyllningsröret. det kommer sitta en 38mm slang efter det. Ville mest veta diametern där röret på pistolhandtaget ligger och vilar när man tankar.

    Men jag kom på att jag kunde ta en stålpinne och dra på några varv tejp och använda som en tolk på min vardagsbil. Kom fram till ca 22,5mm om någon annan skulle behöva veta.

  6. Spaken för helljuset på rattstången jag använder mig av är inte den vanliga typen att man kan trycka den framåt för helljuset och så stannar den där utan man drar den mot sig och åker den tillbaka till sitt ursprungsläge. Jag behöver rätt relä för detta. någon som vet var dessa relä finns, va de heter, kopplingsschema osv?

  7. Jag håller på med mitt nya bygge och blev fundersam på hur mkt ljuddämpning till avgasrören som behövs. Motorn är en audi v6 på 2,8 liter och jag drar 2 avgasslingor med en katalysator och en ljuddämpare på varje sida. Dämparen är 420mm lång, 130mm diameter och systemet är 2". Jag förmodar att det är svårt att svara på frågan men någon som har en hyffsad gissning om det är tillräcklgt med 1 per sida?

  8. Jag håller på att designa ett nytt bygge för fullt men har lite funderingar vad gäller bromsarna. Är det bra eller onödigt att köra med bromsservo? brukar det räcka utan? finns det risk att man råkar låsa hjulen för lätt om man kör med?

    har en målvikt på under 800 kg.

  9. Är det någon som har några 240mm krängar-knivar som kan ta lite mått åt mig?

    Det är denna typen jag menar:

    http://www.l-m-r.se/p/volvo/240/vaghallning/fram-och-bakvagnsdelar/krangar-kniv-240mm.html

    men de verkar vara samma som finns på massa olika butiker.

    Jag skulle vilja veta diametern och längderna på "tapparna" i båda ändarna. har mailat den butiken men dom hade inga i lager att mäta på. deras leverantör orkar inte svara mig.

  10. Du kan lämna in det till såna ställen där de varmförzinkar saker. Metallen rengörs då i syra. Ingen aning om vad det kostar dock. Men det du kan göra nu är som sagt 5-56. det tränger in bra så det iaf inte blir värre. Det klarar sig några månader sålänge ramen står skyddad från väder o vind. Dra över allt med 5-56 innan du slänger in det i långtidsförvaringen så rostar det minimalt.

    Sedan finns det sådant special-papper som man slår in obehandlade ståldetaljer i så de inte börjar rosta under frakt och förvaring. Pappret är olje-impregnerat. Det behöver inte vara direkt-kontakt med metallen.

  11. Jag har gjort lite delar men jag har inte tagit några bilder.

    Jag har dock stora problem med att få fram stångstål av rätt sort. Jag har hittat ett ställe men när man beställer under 100kg per dimension och sort så lägger dom till enorma tillägg för att jaga bort en. 100kg 25mm stång är rätt mycket för mig...

    Jag har en hög med svetsändar från tidigare för 25x3mm rör för M14 höger och vänstergänga.

    Materialet är SS2142 vilket är ett mikrolegerat finkornstål.

    Draghållfasthet 400 MPa, brottgränsen 520-680 MPa och 19% förlängning innan brott.

    Materialet har väldigt bra svetsegenskaper. Kraftig fasning på baksidan så svetsfogen går djupt ner!

    Jag har dock en hög med bitar som bara är bearbetade i ena änden (den som går in i röret) så jag kan svarva till med annan gänga om ni vill ha det!

    sv.jpg

  12. Jag har lite delar ifrån en ford sierra över.

    Förutom det på bild så finns det även 2 bromsok. ett är pulverlackerat i silver med röda detaljer, det andra är bara blästrat. bromsoken är demonterade och delvis i behov av nya gummi packningar. Jag har även den andra bromsokshållaren.

    Diffen gjorde jag ett försök att bygga om för kedjedrift men det projektet la jag på is. de 2 delarna nere till vänster i bild blir som en kopp som sluter diffen tätt. de 2 inre drivknutarna har spår svarvade i sig för O-ringar. Båda ändarna av diffen är nersvarvade för mild presspassning för ett lager med ID 40mm.

    Jag tror även jag har kvar bakre naven, dock osäker. återkommer om det.

    Jag kan blästra och pulverlackera vissa delar åt er om ni vill.

    sd.jpg

×
×
  • Create New...