Jump to content

Pågen

Forumdeltagare
 • Posts

  357
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pågen

 1. Hej, jag har köpt en Volvo 142 som är ganska fri från rost men den har stått sen 2004, dock inomhus. Under bilen ser den ganska torr ut och det känns som om den bara väntar på att få suga upp vatten och salt i den gamla underredsmassan. Tänkte att det kanske är läge att göra en behandling? Vad tror ni om linolja?
 2. Hej Svempa, jag har en V70 2006, 2,4D med aut, den borde väga nästan 60/40 men jag tror att besiktningsingenjören blåste mig, blev en flashback till sent 80-tal när jag aldrig fick igenom en bil... Har inte vikten i huvudet just nu men det skilde väldigt mycket för att den skulle godkännas, ändå hade jag tagit ut hela baksätet, reservhjul, domkraft, alla verktyg och original subwoofer, det var ganska många kilon. Jag tror de gjorde fel när de vägde den, de vägde bara en axel i taget och sedan räknade de fram procenten. Fick aldrig någon vikt på hela bilen, med deras siffror vägde den nog 2500 kg.... Tror jag låg på 58% på framvagnen, regeln om 60 % tillkom ju när de byggde om gamla Volvo starke och Scanior som inte hade någon vikt alls på drivhjulen som A-traktor, då behövde de viktas, min framhjulsdrivna bil blir ju sämre av detta, den höjdes typ 50 mm bak när jag lastat ur allt, jäkla paragrafrytteri, hade jag haft 1/4 tank hade det varit OK men den skulle vägas med full tank. Synd att inte mätaren visade fel... Jag lånade ihop typ 30-40 kg gokartsvikter och hängde bakom fronten, sedan flyttade jag batteriet till en låda bakom passagerarstolen och lite mer lättning bak, träskivorna i bagaget fick ryka så nu var den tom ända ner till plåten och se då var den OK. När jag ser likadana bilar på blocket har alla baksätet kvar och batteriet i bagaget, jag undrar hur detta har gått till. Däremot fick jag beröm av de på bilprovningen att det var den mest välbyggda A-traktor de sett, så något har man väl lärt sig under åren 😉 Lycka till med bygget!
 3. Hej, länge sedan jag var här men behöver hjälp med en fråga om hur jag enklast väger viktfördelningen mellan fram och bakaxel, dottern vill ha en V70 som A-traktor och jag gissar på att den väger 60/40% fram /bak vilket är kravet men vill inte chansa inför reg-besiktningen. Kan man väga en halva av bilen i taget på en vanlig fordonsvåg och sedan jämföra fördelning procentuellt för att hamna i rätt härad eller har någon ett bättre förslag? Jag tänkte köra ut halva bilen på vågen och markera var däcken står och sedan vända och backa ut på vågen och stanna på markeringen, summan av dessa vikter kommer nog inte att stämma mot bilens totalvikt om jag inte prickar exakt rätt i hur långt jag kör ut men den procentuella fördelningen borde väl stämma? Bilprovningen kommer att väga den vid registreringen och jag kan ju enkelt vikta upp den om det behövs men ligger den rätt som den är sparar jag en del jobb 😉 Ha de!
 4. Hej, någon som har koll på ett biltransportföretag som kan hämta en 5 meter och 1800 kg stor bil strax utanför London och frakta den till Malmö? MVH Joakim
 5. Har lagt ut lite dammsamlare på tradera, bl.a. SFRO Bygghandbok och Build your own sportscar av Chris Gibbs. http://www.tradera.com/item/100802/277987757/sfro-nya-bygghandboken http://www.tradera.com/item/343691/277988026/build-your-own-sportscar-haynes-superseven-gibbs
 6. Hej, Har en äldre (70-tal) kompressor modell större avsedd för driva utrustning inom sjukvården, finmekanisk verkstad eller liknande. Den är japansk men går på 230 V. Har en kompressor på 0,75 kW och en tank på c:a 40 liter i rostfritt stål. Den har även en fungerande avfuktare där man kan gå in och justera fukthalten i utgående luft efter önskemål. Stått i en forsknings- och utvecklingsanläggning sedan ny och har 113 timmars drifttid enligt räknaren. En stabil och välbyggd pjäs, går mycket tyst tack vara det ljuddämpade höljet, är ganska stor och väger en hel del. Inget att driva en muttermaskin med men perfekt för lackering då luften håller samma renhet som i en kuvös med minimalt med fukt, går även att driva mindre maskiner då det finns en tank men det har ni redan koll på. Pris då? Kostade en mindre förmögenhet då den inhandlades, prisidé 7500 kr eller ge ett bud, behöver hämtas på plats och jag kan återkomma med exakta mått om den ska in i en kombibil. Finns i Malmö. Ring eller sms om det är av intresse, 072-146 81 73 Hälsningar Joakim
 7. Tack för svaren, det gäller en vanlig bil som jag vill placera skylten nedanför stötfångaren och en bit in i nedre grillen. Det är med andra ord upp till den enskilde polismannen att avgöra om det är OK. Det kan jag leva med, alla poliser i Skåne agerar ju biljettkontrollanter på Danmarkstågen så det är ingen risk att bli stoppad så länge det finns något som liknar en skylt i fronten.
 8. Någon som har koll på vad (regelverk) som styr placeringen av främre nummerplåt? Synbarhet, vinklar, höjd från marknivå osv.
 9. Hej, böckerna är kvar, det är den nya handboken. Allt annat är sålt. Åter igen, ring om ni vill köpa något, loggar inte in varje dag.
 10. Har en "Build your own sports car" av Chris Gibbs till salu och även SFRO:s bygghandbok, 350 kr för båda? En Pela elektrisk plåtsax, 350 kr, nya extraskär och tillhörande verktyg medföljer givetvis. Lite använd, en dröm att klippa plåt med, tar upp till 2,5 mm. Bosch PFS 65 färgspruta, som ny, använd 1 gång, Originalkartong och kvitto (1200 kr) medföljer. 500 kr Finns i Malmö och kan skicka det. Arbogaslipen och motorstativet är sålt. Ring helst, 070-168 36 30, Joakim
 11. Hej, tänkte höra med detta forum om kunskaper angående bilsterobyggen, det finns andra forum för detta men detta är bäst!, jag har en jänkare från 1970 som jag vill ha lite ljud i och har fundera på följande modell: DLS 4" placerade brevid varandra där original högtalaren sitter mitt i instrumentbrädan, medföljande diskanter monteras ute vid A-stolparna, medföljande delningsfilter kopplas in och allt matas av ett slutsteg. 10 eller 12" baslåda i bagaget, inga portar eller hål in till kupen, matas av ytterligare ett slutsteg med inbyggt filter. Tror ni att detta kommer låta bra? anledningen till utformningen är att jag inte vill ta upp hål i hatthylla eller dörrsidor, skulle kunna göra kickpaneler till framsystemet men det är mycket jobb, som tillägg funderar jag på att bygga mindre lådor med 6,5" och stoppa under soffan fram för att ger en bredare ljudbild? Speciellt för de i baksätet. Kom med tips!
 12. Hej Christian, vad kul att se att du har kommit så långt med bilen och vad snygg den blev, det känns nästan lite vemodigt att se den nu, nästan som när man ser den där fula tjejen från högstadiet som blev jordens puma när hon blev 20... Skulle ha behållt den... ;-) Då hade den garanterat inte vart halvklar än, starkt jobbat, hoppas att man kan få se den live någon gång. Ha de! /Joakim
 13. Kolla här på lite tips om lösningar på bakvagn mm. De tar hela bakramen från en R1 komplett med motor, sving och fjädring. Inte lika snygg som Campagnan, jag gillar den bättre men en Tr1ke är betydligt billigare och går att köpa som ett kit i olika omfattning. Går kanske att bygga om en Tr1ke att likna en campagna med a-stolpar och tak mm. http://exomotive.com/tr1ke/
 14. Jag köpte härifrån: Ebay UK kolla dina pm Frena.
 15. Nya bilder på bordet upplagt, det är för bra för att köra till skroten!
 16. Neeej, jag är avslöjad!!! Trodde inte att de skulle synas...
 17. hej, ska kolla måtten, färg, snap off typ mm på ratten i morgon, återkommer.
 18. När jag ändå var inne och skrev på forumet kan jag lägga ut några bilder på Dodgen, har någon något emot det får ni väl ta bort dem... Bild ett är bilen nästan klar och bild 2 och 3 visar bilen i princip klar, får se vad det blir för projekt härnäst. Och härmed är min byggtråd avslutad och trots att projektet bytte skepnad blev det faktiskt en färdig bil till slut. Tack för den här gången!
 19. Hej igen, har rensat i hyllorna och hittat följande delar som någon här säkert har intresse av: Monteringsvagn/bord för locostbygge, 1*2m och ca 74 cm hög på hjul, stabil i 50*50*3 mm fyrkantsprofil, jag hade den till mitt bygge och den ger en riktigt bra arbetshöjd på bilen samt att den blir flyttbar. Är 400 kr OK? Varvräknare Smith, en riktig vintagemätare, säkert 40 år gammal, 300 kr. Trimbox till VAG 1,9 diesel med pumpdyse, typ KCR, 300 kr Ha de!
 20. Om jag bara gissar lite borde en dämpare i 45 grader generera en kraft som är 41 % större gentemot en rak dämpare, för en dämpare som sitter monterat i 30 rader blir samma kraft bara 14 % större, en markant skillnad. Skulle man tycka att 60 grader är tufft ger det 110 % större kraft, i pricip det dubbla mot en i 30 grader. Med den ökade kraften ökar även friktionen på lederna och med en ökad lutning ökar även behovet av mer rörelse i leden, jämför en rak dämpare som inte har någon eller mycket liten rörelse i infästningen. 20-30 grader är därför inte taget ur luften, problemet som jag ser det är det estetiska, med en smal ram och långa bärarmar får man en kraftig lutning, det går att lösa med att bygga ut övre fästet 1 dm eller så men hur snyggt blir det? Eller flytta in nedre fästet men då behöver man förstärka hela bärarmen. (Men jag kan som vanligt ha helt fel och tar inget ansvar för denna text) Kan tillägga att detta är rent statiskt med bil på plan mark, ingen hänsyn till när det fjädrat ner exempelvis 70 mm med förändrade vinklar mm. Kan även säga att det inte blir mer gynnsamt då, funkar det inte när den står still lär det inte göra den när man kör heller...
 21. Det måste vara smidigt att vara så liten, kommer in överallt.
 22. Välkommen, blir intressant att följa! (försök att lägga in mindre bilder, eller är det bara min dator som de blir i A2 format på?)
 23. Är bilen så klar att du kan köra den? Undrar med tanke på stötdämparvinkelfrågan bara. Iså fall skulle jag kanske svarat annorlunda.
 24. Jag flyttade in det nedre fäste på länkarmen och flyttade ut det övre fästet från ramen och landade på 30 grader, det funkar om man inte har för långa dämpare. Det var bara någon cm det handlade om. För min del funkade det då jag hade korta dämpare men annars hade det vart enklast att köpa ny dämpare i "rätt" längd, dämpare och fjädrar är kanske det sista man skall köpa när man vet vilken längd och hårdhet de skall ha. En vantskruv är mer lämplig under bygget. Vad svarade din besiktningsgubbe på frågan du ställde till honom?
×
×
 • Create New...