Jump to content

Jocke4U

Admin
 • Content Count

  2795
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Everything posted by Jocke4U

 1. Har en verkstadshandbok till SAAB 9000 årsmodell 1995-1998 . Verkar inte vara någon licens på denna. Den är på drygt 3 GB i PDF format. Den som vill ladda ner den skickar mig ett PM.
 2. Jocke4U

  Elektrisk Snöcross

  Ingen kan vara förvånad över detta - men vi älskar "galenskaper" 😄 Keep it going!! När kommer @cealm tillbaka i denna kategori?
 3. Hej, Vi har idag publicerat information om användandet av Cookies på våran hemsida/forum samt Dataskyddspolicy. Du kommer få upp en engångsfråga enligt nedan: / Jocke
 4. Vet inte om den är färsk men nyligen upplagd:
 5. Jocke4U

  Artos SGT40

  Snyggt @Arto men jag har lite "on hold" just nu tills engelsmännen levererar 🙂
 6. Jocke4U

  Artos SGT40

  Fasiken @Arto detta blir ju galet snyggt!! "Grillspett" kan definitivt vara nåt för mig - som en add-on till de rullbara pallbockarna - bra tips! Hur gjorde du natureloxeringen?
 7. Jocke4U

  Blivit med en Zero

  Haha, nu har du fått kontakt med "modifieringarnas konung" @vedde - hans sjua har genomgått mååånga modifieringar genom åren. 😄😉 Där har du nästa grej @vedde - lustgas!
 8. Kanske vore något på sikt att arrangera en träff på i klubbens regi - dvs av medlemmarna med finanser från klubbens kassa med mindre tillskott av de so deltar. Om det finns i ditt intresse att köra där, undersök och kom med förslag till styrelsen för pengar.
 9. Jocke4U

  Kommande bankörning?

  https://www.google.com/maps/place/GTR+Motor+Park/@59.4147599,16.3696184,16z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x9e34baab27f6bafb!8m2!3d59.415082!4d16.3720476
 10. Jocke4U

  Kommande bankörning?

  Kanon, då är det bara för Er att bevaka när banan är redo, planera ett upplägg och presentera detta för styrelsen - om det inte är några konstigheter så frigörs pengar till bankörningen - och ni arrangerar hela körningen (ev med hjälp av fler medlemmar).
 11. Jocke4U

  NeoForty

  Tjena, En lust har funnits inombords och efter påverkan av Er här och inte minst några av er som har varit/är med i LocostSweden och SVKG....så är beställningen sedan några veckor lagd. Leverans kanske sker i slutet av året (hoppas det sker innan BREXIT då det nog hoppar upp i pris efteråt) Det som är beställt är: - Kaross - Chassi - Bärarmar - Uprights (snålade lite och tog plåt i bak - tills det ev spårar ur 🙂 - Krängningshämmare - Instrumentpanel - Framruta - Alla övriga rutor utom bakrutan mellan kupé och motorrum - Styrväxel -...sen är det andra grejer som är med också Spännande!! Nu skall jag städa ur garaget och bl.a.a snygga till golvet. Det är lite slitet sedan bygget av sjuan.
 12. Jocke4U

  NeoForty

  Går fortfarande i väntans tiden men det ska vara "nära" nu (i alla fall med den engelska tidsstocken 😉 ) Har ägnat lite tid på att rensa ur sånt som inte behöver vara i garaget och optimerat en del. TIG svets i sin ensamhet.... ...sparar golvytan om MIG'en får hänga med... Med nymålat golv och man vill ju ha finish som @steel har (än så länge 😉 ) då får man ha en sån här i garaget 😄 Även om allt inte är som jag vill ha det så känner jag mig redo att träffa paketet 😄 ....Sen hade ett större garage varit att önska ...men inte nu 😉 Ska se om jag kan optimera med sonens prylar 😉
 13. Jocke4U

  Motorer

  @vedde verkar rensa dåligt i sin inbox och hade nått taket. Ökade taket lite så tror det ska gå att messa Vedde nu..
 14. Jocke4U

  Elektrisk Snöcross

  Snyggt @steel Läääänge sedan jag körde snöskoter men blir man inte sittandes väldigt högt - och ganska brett mellan benen?
 15. Jocke4U

  Breddning av glasfiberstolar

  Finns det stolar som skulle passa? Om JA så skulle i iallafall jag köpa sådana istället för att splitta och bredda. Din nuvarande stolar kan du säkerligen lätt sälja här till någon annan.
 16. Jocke4U

  Elektrisk Snöcross

  Det är ABSOLUT OK - och jag älskar dina byggen och den kreativitet du utstrålar - så jäkla skönt!! Du ger en skön energi till forumet och sådant behövs!! PS. Tänk bara på att ladda dina egna batterier ibland 😉 . DS.
 17. Jocke4U

  Super Seven MNR Vortx RT+ 2010

  Kollade med firman och fick svar snabbt om http://www.macserien.se/produkter/fordonsvard och "Mac 121 Aluminiumrent". Man behöver ett bolag för att handla (inga problem) men kostar 990 kr/15liter. Troligtvis ex moms. Det är ju inte så att jag behöver 15 liter - någon liter för att testa i alla fall. Finns det andra bra rengöringsmedel för aluminium?
 18. Jocke4U

  Nya forum upplagda

  Tjena alla bilbyggarvänner, Vi har idag lagt upp några nya forum-delar kring "Våra Bilar" för att dela in byggdagböckerna i olika kategorier: Locost 7/Seven GT40 Övriga Detta för att göra det enklare att navigera och hitta det man vill läsa. Det finns fortfarande många trådar som ligger under "Locost 7/Seven" som kommer flyttas in till "GT40" eller "Övriga" på sikt. Vill man ha nya sådana kategorier, kontakta mig eller @heralue så fixar vi det. Vi ska ju vara Sveriges bästa klubb/forum för amatörbyggda personbilar. PS. Är man inte redan betalande (sponsrande) medlem så varför inte bli det - vi är ju en härlig gemenskap och kostar bara 230 kr/år 😉 DS. / Jocke
 19. Jocke4U

  Elektrisk Snöcross

  Pär - du är galen på en bra/skönt sätt 😄😉 Keep it going - we love it !
 20. Jocke4U

  Super Seven MNR Vortx RT+ 2010

  Whoaaaa - detta var ett väldigt trevligt "inläggs-bombande" 🙂 Riktigt snyggt bygge och utomordentligt dokumenterat 👍👍👍👍👍 EDIT: Aluminiumrent 121 är det detta du använder "Mac 121 Aluminiumrent" http://www.macserien.se/produkter/fordonsvard Behöver bl.a. göra rent en växellåda och skulle behöva köpa detta eller liknande. Var köper man det enklast (t.ex. Göteborg/Alingsås eller online)?
 21. Jocke4U

  Vedde 7 Byggtråd - Duratec

  Ja det kan kännas som en bra setup. Bara två grejer jag funderar på Det gäller ju att ha lätt(are) högerfot innan man tänker stanna så det inte blir det omvända problemet som @LUPUS hade med sin tunga högerfot vid kall motor 😄 Det blir inte för tungt för pumpen då - tills termostaten öppnar?
 22. Jocke4U

  Vedde 7 Byggtråd - Duratec

  Jag hade ju DaviesCraig EWP115 pumpen i sjuan och den lirade bra. Dock har jag inte jättebra erfarenheter av den tidigare styrningen #8020, hade minst 2 st eller om det var 3. Den första funkade aldrig riktigt bra och och fick den utbytt utan kostnad. Landade på #8000 tror jag den hette och de upplevde jag som mycket mer pålitlig - idag verkar den heta #8001 så har väl uppgraderats. Kör man med termostat eller bara en tempgivare så blir det mindre elektronik = mindre som kan gå fel. Sen är ju tanken med den digitala controllern najs - dvs den puls-kör vid låg temperatur så motorn kommer snabbare i arbetstemp samt att den kör pumpen/fläkt efter motorn har stängts av för efterkylning. @LUPUS menar du att du har original termostat och fullt blås på pumpen?
 23. Jocke4U

  Projekt Zero

  Det brukar inte vara några problem om man kan visa materialintyg och att ramen är olackad och väsentliga svetsar inte är nerslipade så SFRO kan granska bygget vid byggbesiktningen. Är chassit dessutom levererat av en välkänd (inte ökänd 😉 ) leverantör så bidrar även detta tror jag. Jag byggde t.ex. med Westfield chassi utan problem
 24. Så nu är snart 2018 till ända och vi går in i ett nytt spännande år.....2019 ...tadaaa 🙂 😄 Den som skickar in en bild som som vinner flest röster i denna tråd (likes, via like-knappen på inlägget) skickar jag en liten present till den som har flest likes. Minimum likes 15 och sen "sky is the limit" 😄 Detta inlägg kan gillas och är inte med i tävlingen. Start: NU! Slut: 6/1 kl 20.00 Kör på!!! Kom igen nu och visa fantasin 🙂😉 PS: Detta har inget med styrelsen att göra utan är bara att jag gillar denna klubb/forum så jäkla mycket! DS
×