Jump to content

builder

Forumdeltagare
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Fields

  • Namn
    Görgen Dahlström
  • Ort
    Linköping
  • Locost-status
    Övrigt
  1. builder

    TIG Svets

    Det är den varianten 200amp med plasmaskärare som jag har. Den har jag varit nöjd med. Jag har i och för sig inte kommit till aluminiumsvetsning än.
  2. builder

    TIG Svets

    Jag vet faktist inte om det är det. Det är som du säger att det borde finnas en brytare att ställa med. Jag hittade en ratt som det står Ac frekvens på så det verkar vara en ac maskin. Men hur dom fungerar har jag ingen aning om.
  3. builder

    TIG Svets

    Jag har tittat på den svetsen också fast på en annan site som jag har handlat från tidigare. Där hittade jag den här. http://www.aliexpress.com/product-fm/554590093-New-4-in-1-arc-welding-machine-plasma-cuter-pulse-tig-welder-520TSCP-wholesalers.html Det är väldigt bra pris på den så det verkar ju intressant. Jag har en kina svets som jag har kört lite med och är nöjd med hur den svetsar. Nu fick jag ett fel på den men hoppas på att kunna få igång den igen. Jag fick överslag i kontakten till handtaget. Jag har hittat ett motstånd som har gått sönder. Så jag hoppas det bara är det felet. Så jag slipper handla igen.
  4. Just det ja sådan roller hade jag tag i en gång den hade jag glömt bort. Jag har som sagt ett tag kvar till sfro1. Jag svetsar för fullt på ramen nu. Så är det ju en hel del som skall vara klart innan dess. Tack för svaren på färgsystemet som jag kollat på. Får ta ett samtal med min sfro kille nu, det börjar bli lite frågor jag undrar över nu.
  5. Jag var inne och tittade lite snabbt på dina bilder det verkar som det blir bra resultat på det. Även utan top coat. Flyter det ut bra eller får man pensel ränder kvar i resultatet?
  6. Jo jag misstänkte att det bör göras sammanhängande. Jag får nog tåla att det rostar lite under byggtiden.
  7. Jag läste på lite om por15 man skall köra med något som heter metal ready som andra steg. Vad gör det? Är det etsningen som ni pratar om? Måste det göras i sammanhängande moment eller kan man stoppa där och fortsätta med resterande senare? Jag skall kolla med min sfro kille vad han säger. Det ser inget kul ut när det börjar rosta. Har inte hunnit kolla i era trådar än men skall göra det.
  8. Hej. Jag håller på att svetsa min ram nu och börjat att fundera på grundfärg till den. Jag har hört att man får grundmåla innan sfro1 är det så? Jag tycker att det skulle se lite roligare ut om jag kan skydda mot rost under byggtiden. Jag har kollat på por15 färgen som slutfärg. Är det någon här som vet om och vad jag skall grundmåla med till den färgen?
  9. Jag har testat både med olika gasflöden, olika strömstyrkor olika frekvenser på pulsningen, även slipat extra noga så det skall vara rent. Det jag misstänker är att jag har bränt på så att jag kokat sönder materialet innan jag hunnit dit med tillsatsen. Jag hoppas att det fortsätter fungera nu så det inte bara var en tillfällig glädje. /Görgen
  10. Hej jag har svetsat en del på mitt bygge nu och haft problem med att det blivit porer i svetsarna. Testat allt möjligt men inte att gå ner på pulsfrekvensen så lågt som till 1 Hz. Jag testade det i går och blev glad. Det blev mycket bättre foogar för mig nu. Nu är jag nöjd med svetsarna. Tack för tipset Anders. :notworthy: //Görgen :)
  11. Jag får testa att slipa lite kring snittet. Ifall det är råytan på profilerna som spökar.
  12. Hej. Nu har jag kommit i gång med min ram. Svetsen jag köpte fungerar kanon. Jag är glad att jag tog en svets med plasmaskärare i det är värt varenda krona. Jag har provat att svetsa lite. Det är inte det lättaste har jag märkt. Jag lyckas få till en hyffsad fog i stort. Men rätt som det är blir det en por i den. :icon_oops: Mig veterligt så har jag inte doppat elektroden. Är det någon som vet vad det kan bero på? :image018:
  13. Jag testar gärna med en gaslins men jag kommer som sagt höra av mig till dig ang. Karossen snart så vi kan ta det i samband med det. /Builder
  14. Hej igen! Nu har jag fått hem min svets och tittat runt lite och sett att det finns något som heter gaslins. Ni som svetsar med tig använder ni det?
  15. Hej Pege! Som du ser så har jag kommit i gång så smått. Jag tänkte gå ner och kolla med en svetsfirma vad dom rekomenderar. Jag skall ta med mig de betäckningarna du tipsade om så hittar dom nog något bra. Hur går det med ditt bygge? Jag har saknat dina uppdateringar på crocs. Jag ringer dig snart så vi kan diskutera karossen som jag förvarnat dig om. Det börjar att dra i hop sig för den nu snart. Mvh/Builder
×
×
  • Create New...