Jump to content

ThomaZ

Forumdeltagare
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Reputation

1 Neutral

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Thomas Björkgren
  • Ort
    Vallentuna
  • Locost-status
    Bygger locost
  1. Jag var på garage träffen och såg den påbörjad. Min egen 7:a orkade jag inte ta i mål utan den såldes. Sååå imponerad av att du höll i och tog din bil hela vägen!!
  2. Kan ju ge dig samma tips som jag gav Petta_b som kötpte mitt projekt (där noskonen kom från). Kolla hans tråd Volvo Seven turbo, post 17, 18, och 19.
  3. ThomaZ

    noskon

    Du har fått ett PM Mvh ThomaZ
  4. Jag har en förmåga att starta fler projekt än jag avslutar… jag blev så trött på att hela tiden ha ofärdiga bilar i garaget så min andra Locost (som startades av Rayman) har nu blivit såld till en kompis i Gimo. På dess plats står nu en Mercedes SLK55 AMG 2007. Fantastisk bil men knappast Locost. Min V8 konvertering av en Datsun 240Z -72 visade sig tillslut omöjlig att besiktiga (för mycket motor) så där är original sexan på väg tillbaka in. Har just renoverat toppen. Minns inte om du hann se min Kawasaki GPZ1100 -81 som håller på och byggas om i Bulldock stil, men den rullar på, har fått tag på en Suzuki GSX1100R-93 som har fått donera front och sving, hjul och så vidare. Klar vilket år som helstJ
  5. Så glad över att det blev bil av det där projektet jag sålde för två år sen! Gick verkligen till rätt person. Grattis, och lycka till framöver! Mvh ThomaZ
  6. Kan rekommendera motorträffen på Niftsa golfbana norr om Stockholm varje torsdag. Ligger på vägen mellan Lund och Gottröra. http://www.nifstagk.se/ Många vägar runt om kring som är lämplig för en Sjua, brukar också dyka upp andra Sjuor där.
  7. Jag bor i norr Vallentuna (Frösunda) och bygger en Haynes Roadster med Sierra som donator. Går säkert att ordna något en kväll eller helg. Mvh Thomas
  8. Jag tröttnade snabbt på att slipa bort zinket från muttrarna. Det var så många kanter och det är tufft att få bort zinken inne i gängan. Då måste man dra en gängtapp igenom också och det blir muttern mera glapp. Eftersom zinket är kvar i gängan så ångade ändå muttrarna av sig elaka gaser när man svetsade. Jag köpte obehandlade svetsmuttrar i en välsorterad järnaffär istället. Den affär där jag hittade svetsmuttrar tillhörde Tools gruppen.
  9. Jag har Keith Tanners bok och den handlar om att bygga ett kit från Champion Motorcar Company i Alabama (som tydligen inte finns längre) med Miata som donator. Så det finns inga ritningar i den. Men det finns en sida om att bygga sin egen ram som hänvisar till Ron Champions bok och Jim McSorley’s ritningar (Chris Gibbs bok hade inte kommit ut ännu)
  10. Hos Alf Thorell på Carel i Uppsala kan man beställa kablar med rand. http://www.carel.se/ Har bra efterenhet av Alf, han gjorde eljobbet på min 240Z och skall få göra elsystemet på min Seven också (när jag kommer så långt :)/>/>)
  11. Den största enskilda förbättringen av mitt svetsande var när jag köpte en automatiskt avbländningsbar hjälm. Jag har Biltemas (den tidigare med batterier) och den har fungerat perfekt i minst fem år. Det enda problem jag kan ha är att det ibland är lite för mörkt när man svetsar så man inte ser själva fogen ordentligt. Går att lösa med bättre belysning över arbetsstycket. Min hjälm aldrig ljusnat igen när svetsbågen är tänd. Ibland kan den vara seg att ljusna igen efter man är färdig men det har löst sig med batteribyte. Om det inte är dåliga batterier i din hjälm så håller jag med Rikard, låter som om den är defekt.
  12. Jag bygger med friliggande bakskärmar och lite mer avhuggen akter.
  13. Vad kul!! Har undrat vad som har hänt men det projektet gick verkligen till rätt köpare :)/> . Dom stolar du såg hemma hos mig köpte jag från dess. http://www.midlandwheels.com/Shop/C-993-Cub-Sport.html Inga problem med frakt till Sverige
  14. Sorry Nallemannen, men jag vill också komma! Om jag inte äter så mycket sockerkaka så kanske det går bra :)/>
  15. Jo, lite för billigt kanske…men den stod akut ivägen och behövde komma bort. Och det gick väldigt snabbt och smidigt tack vare Forumet.:) Nya ägaren bor i Katrinholms trakten och skulle registreras sig här nu. Nu jobbare jag vidare mot SFRO 2:an på mitt kvarvarande projekt.
×
×
  • Create New...