Jump to content

neeko

Forumdeltagare
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Fields

  • Namn
    Nicke Athanassiadis
  • Ort
    kalmar
  • Locost-status
    Locost-intresserad
  1. Tack för alla snabba och bra svar, 7'an har varit på det första sfro testet men det måste jag göra om efter som inte jag gjort det utan den tidigare ägaren, så då passar jag på att byta motor till en som jag är lite mer hemma på. Det får bli volvo motorn, kommer förhoppningsvis hämta min "donator" i helgen sen drar det igång =) om någon känner till fler som har 850 (b5252) motor i sin 7'a så får ni gärna skriva det.
  2. Tänkte slänga ut audimotorn som satt i min 7'a när jag köpte den och trycka i en annan spis. Har fått nys om två bilar som jag kan köpa billigt och ta motor och låda ifrån. Den ena är en Ford scorpio v6 och den andra en 850 glt (har en annan låda för bakhjulsdrift) frågan är då om någon av dessa gör sig bra i en super7? isf vilken är att föredra? jag vet inte om det skiljer så mycket i vikt på dom båda kan inte vara mycket isf. rekommendera gärna andra motorer som skulle passa bättre.
  3. Jag har kommit över ett avslutat superseven bygge som jag tänkte slutföra. Haken är bara att jag inte är så hemma på grejerna som kvarstår så jag tänkte se om någon kan hjälpa mig här. Det sitter en Audi 2,3L 5cyl motor i den (motor AAR) Men det finns inget bränslesystem eller tändsystem (alltså bara motorn). Visst jag skulle kunna göra det lätt för mig och plocka allt jag behöver från en likadan bil på skroten, men hur häftigt är det... Jag har läst mycket om Megasquirt men jag har många frågetecken innan jag köper något. Vad behöver jag ha? Efter som jag inte har någonting från orginalstyrsystemet så måste allt kompletteras Om jag förstått det rätt så ersätter MS det styrsystem som normalt sköter sprut och tändning. Först behöver jag en ms box och kabelhärva. Tändspole (vad ska man ha för något) Diverse givare Triggerhjul eller ska man köra med fördelaren? Vad behöver jag mer än detta? Behöver man vara ett medfött geni för att kunna jobba med ms när man väl fått fast all hårdvara? Är jag helt ute och cyklar med vad jag har förstått eller är det bara toppen av ett isberg? kom gärna med kommentarer och åsikter. jag behöver all hjälp jag kan få. Tack på förhand
×
×
  • Create New...