Jump to content

bexander

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  157
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

bexander last won the day on December 6 2018

bexander had the most liked content!

Community Reputation

15 Good

About bexander

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 05/16/1983

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Björn Bexander
 • Ort
  Göteborg
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dalhems i Vessigebro säljer mycket prylar från Summit Racing. De kanske kan ta hem det kitet?
 2. Verkar som att C står för "computer". Verkar skulla gå till motorstyrningen. Det är inte så att C skall kopplas till antingen +12V eller chassiejord för att den skall ladda? Tänker att det är signalen från motorstyr när motorn går.
 3. Kan detta också orsakat att motorn var lite mer trögstartad? Tänker på startbatteriproblemen från tidigare.
 4. Jag har inget tips på var du kan få tag på en vakuumpump men jag kan varmt rekommendera Partille Air Con Service KB, Bordalsvägen 1, Partille, 031-44 85 50 om du vill få hjälp med att serva. Han som har firman har koll på läget och har väldigt humana priser.
 5. Är du säker på att batteriet är bra? Testa med ett annat batteri. Inte via startkablar utan ta bort det gamla batteriet och koppla in ett nytt. Det låter som att du har en ordentlig kortslutning någonstans efter tändningslåset. Är allt avsäkrat i bilen? Testa att rycka ur alla säkringar, framförallt de som matas via tändningsspänning. Kvarstår felet? Om nej, testa att sätta tillbaka en säkring i taget och kolla om felet kommer tillbaka eller inte. Om ja, vilka förbrukare matas direkt från tändninsspänning utan säkring? Testa att koppla bort dessa, helst en i taget och kolla om felet kvarstår. Kolla också visuellt allt kabalge du kommer åt. Något som ser konstigt ut? Med tändningen tillslagen borde det bli rätt varmt någonstans. Försök att känna lite försiktigt på kablarna och förbrukarna, det kan också ge en inikation var felet är någonstans. Vad har du för verktyg att tillgå? Multimeter? Tångamperemeter?
 6. Jag håller absolut med att ett batteri är att föredra men om det kräver ombyggnad av bilen så tycker jag andra alternativ bör övervägas, särskilt tillfälligt.
 7. Om du måste bygga om så mycket för att få in ett annat batteri kan ett alternativ vara att köra med dubbla batterier. Ett förslag på lämplig koppling: Batteri 1 är alltså ditt nuvarande batteri. Batteri 2 är ett litet (<2Ah eller så) extrabatteri som normalt är anslutet via ett relä som öppnar när du crankar. Detta batteri försörjer då det som är viktigt för start av motorn. Borde funka med 12V 1,2Ah blyackumulator från Biltema, kostar 109:-. Går att köra litium här också men onödigt kostsamt för att testa.
 8. Så är har jag det i min "vanliga" bil som godkänts vid reg.besiktning(ändrat fordon) hos Fordonsprovarna. Detta är en budgetvariant från ebay av linjärmotor och som den ser ut invändigt så vill jag ha den tryckandes då det kändes som den inte skulle tåla lika mycket dragandes. Den har en specad kraft om 1500N samt en hastighet på 5,7mm/s. "Gungbrädan" är bilens original, Renault Clio av första generation. Bromsarna är Clio:ns original trumbromsar. Styr gör en Arduio via ett Pololu MC33926 motordrivkort. Jag slår till en strömbrytare och motorn går tills dess att en viss ström är uppnådd. Funkar bra men är i långsammaste laget samt låter lite mycket vid aktivering. Kan vara värt lite extra pengar för en motor av bättre kvalitet.
 9. @jake Vad behöver du bygga om för att stoppa i ett vanligt batteri? Oddesy som Christer föreslår bör väl också funka, det är bly men mycket mindre än ett red top.
 10. Ja, något knas med batteriet måste det vara. Bäst är att cykla batteriet med låg ström och mäta ur/iladdad kapacitet (Ah). Då bör man kunna se om det är ok. Oavsett är det nog läge att försöka reklamera det. Strömmen är nog inte konstant utan varierar ganska mycket varje gång motorn skall komprimera en cylinder men det syns inte på digitala instrument utan då behövs oscilloscope för att se topparna. Det kan göra att spänningen sjunker mycket mer kortvarigt och relät släpper.
 11. Lite märkligt att batteriet inte håller spänningen bättre vid enbart 140A men framförallt är det konstigt att relät till styrenheten står och slår. Kan tycka att fordonsrelän skall klara av att hålla kvar vid en betydligt lägre spänning. Har du dubbelkollat den kopplingbryggan som skall finnas på ditt batteri, så att den är dragen ordentligt? Den som kallas "series bar" i manualen och sitter under ett plastlock på ovansidan. Om du kopplar förbi relät, alltså kortsluter kontakten, startar bilen som den ska då? Kan det vara något skumt med det relät? Testa, om möjligt, med ett annat relä på den platsen.
 12. bexander

  Electric Rockcrawler

  Går BMS:et att laga eller blev det fullständigt popcorn?
 13. Lite märkligt att Shorai säger att det inte skall laddas ur under 13V. Om den informationen jag hittat stämmer skall det vara LiFePO4 celler i och då bör det vara 4st i serie för att bli lagom, alltså 3,25V/cell vilket är nominell spänning för denna typ av celler. Det vanliga för denna celltyp med urladdning ner till 2,0V/cell vilket kan förklara varför du får så lite kapacitet. Jag vet inte varför Shorai specat så restriktivt. Kanske för att få bättre livslängd.? Enligt deras användarmanual skall det finnas en "series bar" på batteriet. Har du kollat att den är rätt monterad och har bra kontakt? Om tångamperemetern kan mäta upp till 500A så testa och mät strömmen med den samt spänningen på batteripolerna (inte på kabelskorna som sitter på polern utan direkt på polerna om du kan komma åt) när du kör startmotorn. Kan vara lite svårt att få bra mätvärden på ett så kort förlopp men det bör ge en indikation i alla fall. Det du mätt tidigare "u15", var är det? Är det spänningen vid startmotorn till chassie? Jag försöker förstå var spänningsfallet blir och om det kan vara dålig kontakt någonstans
 14. @jake Hm, när jag kollar i specen för batteriet så är den angivna kapaciteten på 36Ah inte den riktiga kapaciteten utan en ekvivalent motsvarande ett blybatteri. Jag hittade lite mer info här som säger att den faktiskta kapaciteten är 1/3 av den angivna PbEq så det bör alltså vara 12Ah celler i ditt batteri. Du bör ändå kunna köra startern över 1min rent kapacitetsmässigt. Dock gillar nog inte batteriet att lämna den strömmen mer än kortvarigt... Ett sätt att kolla är att ladda och sedan ladda ur och samtidigt mäta kapaciteten. Görs enklast med en laddare som används inom radiostyrda hobbys så känner du någon som håller på med sådant kan du säkert låna och testa. Jag har men bor tyvärr inte nästgårds. Vad använder du för laddare när du laddar? Det verkar som att laddporten innehåller alla cellers spänningar så det vore väldigt intressant att mäta dem när batteriet är fulladdat och sedan under belastning. Jag misstänker att minst en av cellerna är skadad. Jag tror att ditt nya batteri är defekt så kanske en garantifråga?
 15. Har du någon spec på ditt nuvarande batteri? Eller märke och modell? Litiumbatterier eller blybatterier för den delen gillar inte att bli helt urladdade annars vet jag inte vad som gjort att det blivit dåligt på så kort tid. Måndagsexemplar...? @Christer J Gällande Odyssey så verkar de mest göra blybatterier? Jag hittade ett 40Ah litiumbatteri men det var specat 400A CCA.
×
×
 • Create New...