Jump to content

bexander

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  173
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

bexander last won the day on December 6 2018

bexander had the most liked content!

Community Reputation

18 Good

About bexander

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 05/16/1983

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Björn Bexander
 • Ort
  Göteborg
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag brukar handla sådant på ebay. Oftast hittar jag det du nämner från Tyskland.
 2. Jag tycker det är enklast att använda ex ebay för detaljer av detta slag i mindre förpackningar. Jag har själv köpt försänkt nitmutter där för länge sedan. Sök på exempelvis "m6 rivet nut countersunk". Vanligtsvis är nitmuttrar i aluminium men finns i andra material så som stål och rostfritt stål. Aluminium funkar bra om de används någon gång då och då men för bra hållbara gängor är stål bättre, typ demonteras/monteras en gång i veckan eller så... Dock är stål och RF mycket svårare att nita och det är tveksamt om en tång från ex biltema klarar att nita dessa i M6.
 3. Funkar säkert bra med en värmesköld av aluminium men det är bättre med rostfritt stål då det leder värme mycket sämre än aluminium.
 4. @Jocke4U Jag antog helt enkelt att det måste vara 8. Jag tänkte, vem gör en brotch som är 7,97? Nu när jag tänker på det igen så visst skulle man kunna göra en som är 7,97... det är trots allt en universalbrotsch. Med de måtten som är angivna i databladet är den 7.97 och inte 8 . Dock om man använder 25,07 och 9,82 istället för 25,1 och 9,8 så blir det exakt 8 men det är fortfarande inom korrekt avrundning. Det är nära nog för mig men var och en får göra sin egen bedömning.
 5. Måtten från databladet: Overall length of debarring reamer head: 122mm (excluded shaft) Diameter of top/bottom debarring reamer head: 9.8mm/25.10mm (edges for the flute) Alltså skillnaden i diameter är 25,1 - 9,8 = 15,3mm. Detta över en sträcka på 122mm ger 122 / 15,3 = 8. Alltså 1:8 konicitet. Jag har en sådan liggandes och måtten verkar stämma mer än så kan jag inte säga eftersom jag inte provat den.
 6. Det finns en variant hos RS-online, länk. Jag har en sådan men jag har tyvärr inte provat den.
 7. bexander

  92 E

  Jag gissar på att det är PTC-element i den där.? Alltså samma princip som i en modern kupevärmare. Dessa kan i princip inte bli för varma då temperaturen i elementet påverkar resistansen och därmed effektutvecklingen i elementet. Blir den för varm sjunker effekten och blir den kall ökar effekten. Alltså självreglerande. Borde i så fall funka bra med arduinostyrning direkt på IGBT:erna. Jag har själv ett 110V PTC-element i min elbil. Jag har bara en halvledarkontaktor för av eller på. Funkar fint för mig.
 8. Spindelleder till en Yamaha Raptor 660 eller 700 har 1:8 kona och ca 12mm diameter i smala ändan men de är kanske lite väl klena för att sätta på en bil... Finns diverse varianter för olika eftermarknadsbärarmar.
 9. Beror lite på vilken effekt du vill få ut? Nissan Leaf finns rätt mycket info om och många som gjort lösningar på för att använda motorstyrningen också. Tesla.... Mitsubishi Miev, original bakhjulsdriven. Gällande batteripacket så går det för det mesta att dela upp det på flera positioner i bilen. Beror lite på hur BMS:et är uppbyggt och hur väl du kan skydda och isolera anslutningarna.
 10. Bättre med trehjuligt fordon för då finns ingen hastighetsgräns eller effektgräns... L5e-A Trehjuling Max: L: 4000mm B: 2000mm H: 2500mm Max 1000kg
 11. Jag har forskat lite i ämnet och kortfattat har jag kommit fram till följande krav gäller för 4-hjulig MC som liknar bil: L7e-C Tung mopedbil Max L: 3700mm B: 1500mm H: 2500mm Högsta kontinuerliga märk- eller nettoeffekt 15kW. Högsta konstruktionshastighet 90km/h. Inneslutet förar- och passagerarutrymme tillgängligt genom högst tre dörrar L7e-CU Tung mopedbil för godsbefodran Lastyta minst 0,3 x fordonslängd x fordonsbreddbredd. Skiljevägg mellan passagerare och lastyta. Max 600kg (exkl batterier om eldrivet). Max 2 sittplatser inkl förarplatesen. L7e-CP Tung mopedbil för passagerarbefodran Max 450kg (exkl batterier om eldrivet). Max 4 sittplatser inkl förarplatesen.
 12. Se där! Det verkade smidigt.
 13. Vad kommer det sig att du kör med skruvbara batterihållare? Har punktsvetsen lagt av?
 14. bexander

  Bultutragare?

  Det funkar inte att sätta på en mutter och svetsa inuti mutern ner i bulten och sedan dra ut det hela? Min erfarenhet av bultutdragare är att de brukar gå av och sedan är det omöjligt att borra ut.
×
×
 • Create New...