Jump to content

Christer J

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    3,123
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    54

Posts posted by Christer J

  1. 10 timmar sedan, tpau sade:

    Jag funderar på varför många bilar har dylika skydd.

    På min bil är själva röret rejält gulnat av värme, men skalet på dämparen visar inga tecken på att skifta färg. Knappt ens gavlarna.

    När jag känner på dämparen efter färd är den max 50 grader (gör inte ont att ta på)

    Så på min bil skulle jag behöva skydd för grenrör och eventuellt slutrör men ljuddämparen gör att man inte kommer åt slutröret så enkelt.

    /T

    Värmen stiger några minuter efter stopp. Köper man en glass och smeker dämparen vid insteg så är glassen bra att ha 😂

    • Haha 1
  2. On 2023-10-27 at 15:09, LUPUS sade:

    Jag är i  behov av en återfjädrande dragströmbrytare,  den ska med andra ord fjädra in automatisk efter man använt den.  Som en tutknapp knapp men tvärtom 

     

    Googlat en del men hittar inga.   Finns det ens ?   

     

    Jag PUSH-PULL SWITCH LONG ON/OFF - ST7203 - IKH

    Du kan ju borra hål i mitten i botten på en sån kontakt du har på bilden  och göra en M3 gänga i brytardelen, sätt en skruv och en fjäder, men akta så det inte blir en kortslutning mot minus 😁

     

  3. Denna bil kommer ev att bli till salu igen pga annat projekt.

    Utöver det som står finns ett nytt Link monsoon, Hayabusa spjällhus med nytestade spridare samt en standard Zetec insprutning med insug för 130 hk. 

    Smiths varv och hastighetsmätare, Avon ZZR 185 och 215/55R13 däck. MB racing 3 delade 6½ tums fälgar. 3,4 kilo styck. Behöver dock bytas till 3 tums ytterbanor till bakdäcken.

    3 kilos svänghjul med Tilton 184 mm tryckplatta för 2 sinterlameller, ej komplett, saknas lameller och tryckskivor.

    Påbörjat oljetråg. I stort sett klar för SFRO 1

    2 ST 2½ tums ljuddämpare. En 300 och en 500 x 150 mm högglanspolerde från rakarör. 

    Div el och bakbelysning följer med. 

    Saknas startmotor och generator.

    Lättviktsram som fått förhandsbesked från sfro för godkännande med 15kw/100 kilo. Wilwood bromsar runtom. Protech aluminiumdämpare. Viscodiff Sierra Cosworth. Två framvagnar finns. En med Taunusgeometri MNR original, och den som sitter på bilen med nya Sierraspindlar. Escort 2,4 varv styrväxel, moccaratt, glasfiberstolar och bälten. 

    Bara nya delar.

    Bud över 80000 beaktas.

    Christer J 0703626929

    • Confused 1
  4. 6 timmar sedan, super7 sade:

    Det där är ju inga större belastningar egentligen, det skulle väl vara elvattenpumpen. Har du kollat så att det inte är nått spänningsfall på vägen fram till batteriet.

    Precis. Mät mellan plus på generatorn och plus på batteriet, sedan gods på generatorn till minus på batteriet så ser du var du har ev spänningsfall.

    Jag mätte på min elfläkt och den drar 25A vid start och runt 17 i drift.  Bränslepumpen 044,  18 A. 35W i strålkastarna 6A, plus din vattenpump, sprut och övriga lampor kan bli en del belastning. 

  5. 1 timme sedan, Mildseven sade:

    Lätt att hitta ändå😎

    Precis. Det är ju bland de lättare uppgifterna att hitta ändå. Märkligt knep av fotografen skulle jag säga. Det skulle kännas väldigt olustigt om mitt regnummer dyker upp på någon annans bil på ett foto på internet.

  6. 40-80 i början. Du spar dagar på det. Det ska riva av topparna och grovformas. Jämför med motorsåg, yxa, kniv, stämjärn, rasp och sandpapper om det hade varit en träskulptur. Sen går du ner steg för steg, annars slipar man lika mycket överallt. 

    • Like 1
  7. 11 timmar sedan, Kjelland28 sade:

    2,4 och 2,5 är exakt samma motor, dekal trimning mot stora motorer. Däremot så har tidiga motorer 0,7 mm spår mellan fodren och efter -96-97 nån gång 0,9 mm. Spåren gjordes med en klingfräs rakt uppifrån. Detta är inte optimalt ur kylsynpunkt eftersom det stryper flödet i in och utgång. Har man möjlighet så bör man åtgärda detta. Det minskade flödet gör att det finns ett antal hotspots ca 20 mm ner mellan fodren vid spåren detta kan nog vara en orsak till sprickbildning. Man samlar på sig lite kunskaper på 23år och nio månader i motor fabriken inom olika delar av processutvecklingen. Funderar på om en listsåg skulle fungera för att såga ner kanterna på spåret lite 😁

    Men det fjädrar ju mellan fodren när man klämmer med en spetstång. Måste vara lite för mycket iver att göra ett kort motorblock.. Det är väl en Renaultkonstruktion från början? 

×
×
  • Create New...