Jump to content

Christer J

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  2943
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Christer J last won the day on September 15

Christer J had the most liked content!

Community Reputation

120 Excellent

About Christer J

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 09/16/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Christer Johansson
 • Ort
  Kopparberg
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

19056 profile views
 1. Du får registreringsnummer vid enskilt godkännande och bilen hamnar direkt i registret. Egentligen ska man få sina skyltar stulna för att få ut gula, men kolla lite innan så Du får tala med rätt polis. Att göra egna skyltat är förfalskning och straffbart.
 2. Kol? Vad har du räddat världen ifrån nu då? Det förekommer väl inte i nåt elfordon från 2000 talet i alla fall?
 3. Jag söker två Scorpio framspindlar 5x112, någon som har ett par? Christer J PM eller ring 0703 626929
 4. Är du säker på att det står C ? Det borde vara IG och ska kopplas till tändspänning +15 för att den ska starta.
 5. Jag har haft flera rakaror dämpare och det ser ut att kunna passa med såna på mitt nya projekt också. Funkar fint.
 6. Jag har övertagit ett projekt och blir inte riktigt klok på en del saker. Drivaxlar finns ju i olika utföranden, skruvade och instickstyp. Jag har en av varje från Sierra med instick, och det som sitter på bilen ska vara Scorpio och har skruvade knutar. Det finns ju även 7" och 7 1/2" diffar. Det är olika längder på vänster och höger drivaxlar på den här. Finns det någon förteckning på varianter och mått på dessa prylar någonstans? Jag har lite funderingar på spårvidd och möjligheter att skifta delar när jag bygger ny ram. //Christer J
 7. Finns ingen sådan generell sanning. Det är därför kan man ringa runt och kolla. Precis samma sak som att en besiktningsman släpper igenom brister som någon annan bedömer som okej.
 8. Cornerweight i oordning kanske? Märkte inget innan det låste sig på min gamla 7a. Mer än att det såklart gick rakt fram.. Skillnaden i beteende kan väl bero på viktfördelningen/tyngdpunkt osv som skiljer sig väldigt mycket mot en Sierra som för övrigt har skitbromsar i förhållande till en lättare 7a. På min Sierra märktes det mest på kallsvetten när det inte funkade som tänkt.
 9. Jag besiktade utan justering för caster, nära 40 grader på dämparna. Inga direkta bekymmer, även om det självklart hade gått att köra fortare än 1.15,8 på Gelleråsen med annat än 17" hjul och stel bakaxel osv osv. Det beror mycket på vad man vill använda bilen till och hur mycket extra tid/pengar man vill satsa. Ofta kommer man på saker man vill ändra i efterhand, så det bästa är att tänka efter före och kanske lägga det där lilla extra i alla fall.
 10. Kom på att jag har använt insuget på en billig oljefri kompressor som vakumpump till andra ändamål.
 11. Har du kollat med UV lampa? Annars är det bättre att trycka med kvävgas och spruta diskmedelsvatten på kondensor och kopplingar och skarvar, runt rörklammor osv. Man trycker med 10 bar. Vill inte rekommendera någon annan gas, typ argon el liknande. Tryckluft är i alla fall inte så bra med tanke på fukt.
 12. Vänstergående borr är bäst! Som Kjelland sa, så ska ju skruven släppa om den inte är dragen i botten, skadad i gängan eller Loctitad. Högerborr kan faktiskt slå fast skruven i botten och sen gå av.. Hur många har inte provat det? Med vänstergående borr brukar skruven komma ut redan innan man borrat klart.
 13. Kanske flödet påverkar? På min hade jag 6 mm id plaströr och 3 +- bar regulator med saab/Opel soppafilter. Monterad nästan längst baktill i ramen. Dock med sluten ovansida på bakdelen. Många har ju öppet ner till gatan bakom bågen. Sånt spelar väl också en viss roll.
 14. En 044 låter väl inte så farligt? Sätt ett par gummikuddar typ M6 i fästet mot ramen så låter det inte alls störande. Hörs ju inte när motorn går i alla fall. Tänkte knappt på att pumpen fanns i min gamla bil i alla fall, och den gick tyst för övrigt också. Original Bosch Eller vad tycker Jörgen Granberg?
 15. Du måste upp över 13,6 för att ett blybatteri ska laddas över huvud taget, och toppspänning på 14,4. Mät spänningsfall.
×
×
 • Create New...