Jump to content

Christer J

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  2884
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Christer J last won the day on November 16

Christer J had the most liked content!

Community Reputation

101 Excellent

About Christer J

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 09/16/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Christer Johansson
 • Ort
  Kopparberg
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

18686 profile views
 1. Christer J

  Glassätar Zero med Pinto EFI

  Jag kan rekommendera det här limmet istället för spackel på brädan. Jag använde det för att limma brädan mot "locket" ordentlig klick och smetade ut i skarven med en bricka för radie. Starkare än spackel och sprack inte på min så länge jag hade den. Finns hos bildelsbutiker och lackfirmor. Edit, det är 2K och ska egentligen bara en pistol man sätter tuben i, men jag satte i två rör och klämde ur med pressen.
 2. Christer J

  Leverantörs tips gas vajer

  Jag åkte med Biltema cykelwire ur en sats. https://www.biltema.se/fritid/cyklar/cykelreservdelar/cykelvaxlar/vaxelwiresats-2000040190
 3. Christer J

  7ul1us S7 med saabturbo

  Finfint 👍 Jag hade mörkgrå slipgrund innan lack med Standox färg. Det kan ju skilja något mellan olika fabrikat och hur noggrant man väger när man blandar, och hur mycket man rör ihop. Det blir ju större nyansfel om man spiller i nåt gram fel på 3 deciliter jämfört med 1 liter.
 4. Christer J

  SwedishGT40 Scratchbygge

  Det finns många bilar som inte har bromssköld monterat original. Denna Peugeot 405 tex har ett värmeskydd vid spindelleden, detalj 1 på bilden
 5. Christer J

  besiktningbefriad

  Menade inte att 7or är dåligt underhållna, utan att bilprovarna bedömer utifrån krav och egen bedömning precis som när någon kommer med en 18 år gammal Saab. Samt att ts har ju satt kraven att de både tekniskt och utseendemässigt ska likna en 50 år gammal bil. Det är väl ingen här som skrivit om sitt godkännande som uppfyller 50 år gamla tekniska krav, eller hur? Jag är inte alls förvånad att bilprovarna följer ts text, för det är ju det dom ska följa, inte att folk ska ha besiktningsfrihet i första hand. Ts har ju inte beslutat att alla amatörbyggen ska besiktningsbefrias. Så passa på att regbesikta innan de själva kommer på det.
 6. Christer J

  besiktningbefriad

  Det är väl så att en del bedömer efter 50 år som det står i ts kriterier, och då faller ju egentligen de flesta 7or bort på det tekniska. Det är ju ganska få som kör med gamla stötstångsmotorer och förgasare osv. Sen ska de ju nästan aldrig användas i trafik heller enligt reglerna. Några kör ju 50 mil medans andra kör uppåt 1000. Precis som med vanliga bruksbilar så släpper ju vissa bilprovare igenom rent livsfarliga bilar med rostiga bromsrör, bromsskivor som nästan inte har någon blank yta kvar, dåliga stötdämpare osv medan andra slår ner på minsta lilla. Lite konstigt att så många får igenom T12BF utan knorr med tanke på tekniken och hur mycket man kör bilarna.
 7. Christer J

  besiktningbefriad

  Samma kriterier. Tekniskt och utseendemässigt lik en 50 år gammal bil. Säĺlan eĺler aĺdrig används i trafik osv. Personlig bedömning av besiktningdmannen så det är väl inte så konstigt att vissa nekar alltför tekniskt moderna bilar.
 8. Christer J

  Fjädrar?

  "Nästan bottnar" så har du ju rätt fjäder. Bottnar det så måste du ha hårdare, Annars blir ju bilen stum, och der är intr så bra. Jag har provat och min gamla 7a blev mycket bättre på bana med hårda fjädrar än gränsfall. Inte bekvämt på väg dock. Krängningshämmare? Ställa på dämparna hjälper kanske mot bottning i korta svängar och tjälskott. Långa svängar på bana så måste fjädern orka bilens last.
 9. Christer J

  Esther Seven #31

  Får du plats med generatorn i ramen med så lång rem?
 10. Det är väl upp till besiktningsmannen att avgöra? Normalt så går de på sfro bedömningen, men de kan faktislt ha invändningar mot det. Det är ju i båda fallen en personlig bedömning. I annat fall skulle väl inte bilarna behöva kollas en ytterligare gång hos ett annat besiktningsorgan?
 11. Christer J

  Vedde 7 Byggtråd - Duratec

  Vad har du för försäkring? Jag hade Bilsport och den kostade dryga 2000 men skatten var 360 🙄
 12. Christer J

  Tändningslampa som lyser

  Vad var kass då? Regulator, stator, rotor? Mätte dom upp den.eller bara provkörning?
 13. Christer J

  Esther Seven #31

  Eller köp ett färdigt som passar. https://hc-cargo.se/catalog/s/regular?term=Remskiva&templateId=Remskiva&props=[{"id":"håldiameter","label":"","groupName":"Fysiska specifikationer (Remskiva)","propName":"Håldiameter","propValue":%5B"15.00"%5D%7D%5D
 14. Christer J

  Tändningslampa som lyser

  W är kopplad direkt till lindningen, används till varvräknare på dieselbilar. Det kommer växelström där. Om lampan lyser kan det vara diodfel, men lyser den konstant lika starkt?
 15. Christer J

  Tändningslampa som lyser

  Dioden drar inte tillräckligt med ström för att laddningen ska starta. Sätt en 2W lampa direkt på D+ / L uttaget på generatorn till + och prova. Troligen satt det en glödlampa i instrumentet på bilen som generatorn suttit i.
×