Jump to content

Christer J

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  2922
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

Christer J last won the day on May 3

Christer J had the most liked content!

Community Reputation

112 Excellent

About Christer J

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 09/16/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Christer Johansson
 • Ort
  Kopparberg
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

18933 profile views
 1. Men iom att den går med starthjälp så räcker ju inte strömmen till, eller hur? Går den med ett extra batteri anslutet med kraftiga startkablar direkt på batteripolerna utan laddare? Visst är odyssey ett blybatteri, men det är många som bytt bort sina lithiumbatterier mot några extra kilo, och mindre problem till vardags. Race är nåt annat, men den lilla extra vikten påverkar nig inte dina varvtider. 100 extra varv däremot påverkar mer.
 2. Det intressanta är fortfarande hur låg spänningen är på batteripolerna när du kör startmotorn.
 3. Mät hur låg spänningen är på batteriet när du kör startmotorn. Går den igång med starthjälp på batteriet låter det ju som att du hittar problemet. Batteriet orkar helt enkelt inte med. Sen åker du och köper ett odyssey 😎
 4. För små lågfartsmunstycken. Nysningarna är ett tydligt tecken på detta.
 5. Kan inte huvudpostering/ljudmätning vara rullande precis som med flaggvakter? Det gäller ju att få ihop deltagare först och främst om det ska bli nåt, resten löser sig väl på plats. De som kommer med bilar vill ju köra, och då får man ju ställa upp för de som kör i annan grupp, eller tänker jag fel? Med 30 deltagare hinner man ju både flagga äta och köra, med 10-15 så blir det 7 funktionärer och 7 som kör om vartannat. Sen är det ju alltid fler på plats än bara chaufförer.
 6. Blir det någon tråd för köranmälan?
 7. Plattjärn är ju lägre än rör. På min gamla hade jag 18x2 hydraulrör ut mot skärmen, sedan svetsade plattjärn 30x3 Eller 4 mm in under skärmarna. Med tre fästen så håller det dessutom. Tungt, men sprack inte på mina 1500 mil med bilen i alla fall. Jag har sett kolfiberskärmar som suttit på metspöliknande rör som höll, men då vägde väl fäste och skärm tillsammans några hundra gram istället för ett par kilo glasfiberskärmar.
 8. Man blåser kanske 0,2 bar om man är vältränad, de flesta får allt ta i lite för att blåsa upp en ballong, kanske 0,1 bar?. Lite diskmedelsvatten på det borde väl räcka.
 9. Balansaxlarna och drivningen har jag för mig vägde runt 4 kilo så det där blocket skiljer sig ganska mycket mer.
 10. De borde inte ens få sälja rör utan att veta vilken kvalitet de säljer.. Klart att du som kund ska veta vad du betalar för. Handla hos någon annan. https://www.begroup.se/produkter/stal-stalror/ror/
 11. Pendlar den bakre när bilen är varm så är katten paj eller otillräcklig. Katten ska förbruka det syre som är kvar efter förbränningen och då visar inte sonden något. Gränsvärdena är i princip de idealiska före kat.
 12. Och som jag sa från början så måste du ha alla mätvärden från avgasprovet för att kunna ställa en diagnos
 13. Bakre lambdan övervakar bara avgasteningen och har ingen reglerande funktion. Signalen från den ska dö ut när katalysatorn blir varm eftersom syrehalten sjunker om katalysatorn fungerar.
 14. Stötdämpare och fjädrar
 15. Stor tank är bästa ballasten. Man väljer ju själv hur mycket man vill fylla på sen
×
×
 • Create New...