Jump to content

Christer J

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  2949
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Christer J last won the day on October 3

Christer J had the most liked content!

Community Reputation

122 Excellent

About Christer J

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 09/16/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Christer Johansson
 • Ort
  Kopparberg
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

19098 profile views
 1. Christer J

  92 E

  Synd det här. Hade en luntstake till 2-taktarna i garaget..
 2. Hänt mig när jag sökt på Google och följt länk till locost.
 3. Christer J

  Bultutragare?

  90% Nej. 9 av 10 så åker skruven med ut medans man borrar. Inget man kan säga om brustna grispittar eller bits. Och ja, jag har även Ridgid och Snap On skruvutdragarsatser, för den 10e . Rekommenderar Dormer eller Snap On borr, de vet jag fungerar.
 4. Christer J

  Bultutragare?

  Vänstergående borr är bäst!
 5. Det är nog som vanligt någon annans fel 😎
 6. Du får registreringsnummer vid enskilt godkännande och bilen hamnar direkt i registret. Egentligen ska man få sina skyltar stulna för att få ut gula, men kolla lite innan så Du får tala med rätt polis. Att göra egna skyltat är förfalskning och straffbart.
 7. Kol? Vad har du räddat världen ifrån nu då? Det förekommer väl inte i nåt elfordon från 2000 talet i alla fall?
 8. Jag söker två Scorpio framspindlar 5x112, någon som har ett par? Christer J PM eller ring 0703 626929
 9. Är du säker på att det står C ? Det borde vara IG och ska kopplas till tändspänning +15 för att den ska starta.
 10. Jag har haft flera rakaror dämpare och det ser ut att kunna passa med såna på mitt nya projekt också. Funkar fint.
 11. Jag har övertagit ett projekt och blir inte riktigt klok på en del saker. Drivaxlar finns ju i olika utföranden, skruvade och instickstyp. Jag har en av varje från Sierra med instick, och det som sitter på bilen ska vara Scorpio och har skruvade knutar. Det finns ju även 7" och 7 1/2" diffar. Det är olika längder på vänster och höger drivaxlar på den här. Finns det någon förteckning på varianter och mått på dessa prylar någonstans? Jag har lite funderingar på spårvidd och möjligheter att skifta delar när jag bygger ny ram. //Christer J
 12. Finns ingen sådan generell sanning. Det är därför kan man ringa runt och kolla. Precis samma sak som att en besiktningsman släpper igenom brister som någon annan bedömer som okej.
 13. Cornerweight i oordning kanske? Märkte inget innan det låste sig på min gamla 7a. Mer än att det såklart gick rakt fram.. Skillnaden i beteende kan väl bero på viktfördelningen/tyngdpunkt osv som skiljer sig väldigt mycket mot en Sierra som för övrigt har skitbromsar i förhållande till en lättare 7a. På min Sierra märktes det mest på kallsvetten när det inte funkade som tänkt.
 14. Jag besiktade utan justering för caster, nära 40 grader på dämparna. Inga direkta bekymmer, även om det självklart hade gått att köra fortare än 1.15,8 på Gelleråsen med annat än 17" hjul och stel bakaxel osv osv. Det beror mycket på vad man vill använda bilen till och hur mycket extra tid/pengar man vill satsa. Ofta kommer man på saker man vill ändra i efterhand, så det bästa är att tänka efter före och kanske lägga det där lilla extra i alla fall.
×
×
 • Create New...