Jump to content

Bronto

Forumdeltagare
  • Posts

    84
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    17

Everything posted by Bronto

  1. Har en uppsättning fälgar med däck som jag inte kommer att använda dem närmsta åren. 4st Compomotive CXR 13x8 ET20, 4x108, navdiameter 63,4. 4st AVON ZZR 215/55-13. 11 000kr Finns i Kalmar.
  2. Har en nybyggd type 9 låda att sälja. Nya slitdelar. Ny rakskuren tätstegad drevsats från tracsport. 0,87 på femman. Ny Tracsport växellådskåpa. Säljs utan shortshift och bellhouse. Pris 18 500kr. Finns i Kalmar.
  3. Snyggt och prydligt ! ! ! 👍
  4. Noskon finns kvar. Sänkt pris.
  5. Har lite hyllvärmare att sälja. Wilwood Powerlite ok. 2st 120-8729 2st Z-120-9464 ( med integrerad handbroms ) Wilwood 260,4mm skivor. 4st 160-3747 Wilwood huvudcylindrar GS Compact. 2st 0,70 1st 0,62 Mintex M1144 passande oken ovan. Prylarna är nya och endast provmonterade. Nypris är 18 400kr exkl. frakt och tullkostnader. Kan skickas mot förskottningsbetalning och att köparen står för frakt. Men ser helst att prylarna hämtas i Kalmar. Jag sätter ett pris på 12 000kr för allt.
  6. Hej! Har en styck Caterham bur en bild nedan från en Imperialbil. Byggd av Caged i UK. Pris: 2000kr Buren finns i Kalmar. NOLL72 SJU42 75 2SJU Mvh Rasmus Hallberg
  7. Hej! Har lite delar som blir över. Perfekt för den som bygger ny bil eller bara vill uppdatera något. Wilwood huvudcylindrar. Nya endast provmonterade. 2st 0,70 och 1st 0,62 - 500kr styck. pedalställ i aluminium. Vattenskuret. Smalt så passar perfekt i en Seven. SÅLT! Caterham De Dion rör. Anpassat för ledlager. Inkl. A-arm och parallstag. Ledlager ingår ej! SÅLT! Adaptrar och Bmw E30 hjullager av god kvalitet för att konvertera Rallydesign spindlar till 4x100 samt för att sänka styrradien. SÅLT! Ämnen till bakre uprights. Vattenskurna ur 7075 aluminium. Tillverkade för sierra hjullager och lagerhållare. Hål för Wilwood powerlite bromsok. Undre distanser för M14 ledlager. SÅLDA! Rallydesignspindlar inkl. Mondeo hjullager och adaptrar för att sänka styrradien. Den nya ”billet” varianten. Dessa har fästen för Wilwood powerlite bromsok. Utöver dem bussningarna som medföljer så ingår övre adaptrar för om man vill köra med ledlager. SÅLDA! Rattstångsdelar. Kollapsbar övre del från en Radical. Köpt helt ny för ca 3500kr. Anpassad för kullager. Splitsars axlar och knutar från motorsport-Tools inköpta för ca 2500kr. SÅLT! Noskon i glasfiber. Pris 800kr Varorna finns i Kalmar men kan skickas mot förskottsbetalning samt att köparen står för frakt. NOLL72 SJU42 75 2SJU Mvh Rasmus Hallberg
  8. 2500kr för pedalställ. +1500kr inkl. huvudcylindrar. Hämta eller skickas?
  9. Hej! Uprights inkl. adaptrar och Mondeo hjullager = 3500kr. Styrväxel inkl. styrleder & aluminiumklämmor = 3000kr. Ombyggt Caterham De Dion rör inkl. stag = 2000kr.
  10. Sänker priset till 35 000kr innan jag tyvärr börjar sälja delar.
  11. Har ett seven projekt att sälja då jag har för många sevenprojekt igång samtidigt. Denna ram har de Dion axel och fästen för Ford sierra diff samt type 9 låda och duratec. Det som ingår är följande: Esther ram. Plåtbeklädd förutom huv och några interiörplåtar. Rattstång radical & splinsade axlar och leder. Quaife escort styrväxel med kort utväxling inkl. Aluminiumklämmor. Rallydesign uprigts med mondeo hjullager och adaptrar. Bärarmar till framvagn. Hirschman uniballs. Vattenskuret pedalställ. Bränsletank i aluminium. Wilwood huvudcylindrar Hanbromsspak. Motorfästen. Näst intill färdig helbur. Noskon i glasfiber. Ombyggt caterham de Dion rör + stag. Övriga saker som testmonterats på bilderna så som skärmar och batteri m.m. Ingår inte då jag använder det på mitt andra sevenprojekt. Säljes som projekt för bygge av race bil. Men att besikta den bör inte vara något problem. Finns för avhämtning i Kalmar. Pris för detta är 35 000kr vilket är betydligt mindre än bara delar och material sedan allt arbete på det.
  12. Med lite tur så har du dem redan iår ! 😬😁
  13. Nu har lite godsaker från Raceline landat. Det gick inte fort för dem att skicka denna gången… väntar fortfarande på kylare och kopplingar från England.
  14. Motorn är på plats. Jag har nu beställt lite prylar för att få ihop det sista. Jag beställde 45mm DTH spjäll från raceline vilket är Jenvey spjäll. Jag gick på 90mm trattar. För att slippa ta upp hål i huven skulle jag behöva köra 40mm trattar och det blir nog lite väl kort. 60mm trattar skulle gå men då får jag för kort avstånd mellan tratt och filter så 90mm fick det bli. Som kylare fick det bli en 60mm Radtec kylare till Caterham. Jag köpte den med en Spal 11” fläkt. Hade en något större Spal fläkt liggandes men detta blev ett färdigt kit istället. Sedan blir det nog elvattenpump redan från start. Jag måste bara kika på hur ECU och PMU kan reglera tempen i sekvens med PWM styrning och vattenpump och fläkt.
  15. Hej! Tack för tips på vattenpump. Jag är dock inne på att köra med elektrisk vattenpump när nya motorn byggs. Men såna tips är alltid välkomna !! 👍🏻 Jag kom över dessa via Ebay. Men det ska vara cosworth fästen. Dem verkar dock ha utgått. Men Caterham har nog börjat tillverka likvärdiga istället. https://caterhamparts.co.uk/alternators/5297-alternator-bracket-upper-duratec-420-race.html mvh Rasmus H
  16. Som jag längtat efter kopplingen. Men nu har både svänghjul och koppling anlänt. Motorn åker i nu i dagarna för sista gången innan besiktning hoppas jag. Svänghjulet köpte jag från DLI. 268mm startkrans. 1-skivig koppling från tilton. En adapter mellan bellhouse och utrampningslager svarvades till. Styrning mot kåpan och sedan styrning mot utrampninglagret.
  17. Har fått tag i en uppsättning lätt begångnas Nitron dämpare som var schimsade till fjädrar som jag tror ska passa mig bra. Ibland ska man ha lite tur. Här håller jag på att montera och mäta för att svarva distanser. Även rockern kan nu göras helt klar och få hylsan för krängningshämmaren ditsvetsad. I övrigt väntar jag på att få hem min koppling från usa samt ett svänghjul från DLI. Det blev en 1-skivig tiltonkoppling med en rätt klen fjäder som ska tåla 326nm vilket blir perfekt för mig. Ny startmotor var jag tyvärr tvungen att köpa då jag kör med en svänghjul som har en mindre diameter på startkransen (268mm). Även en liten densogenrator har monterats.
  18. Börjat med skärmstag. Det tar mer tid än jag tänkt mig får jag lov att säga. Växellådan har fått en översyn där den nya drevsatsen har monterats. För drivlinan kvarstår det att få hem svänghjul och koppling. Jag behöver även få hem en annan utväxling till diffen innan nya lamelldiffen monteras. Idag har jag en 3,62 diff men vill ha en 3,92. Har även kommit hem lite prylar till elsystemet. Ska bli roligt att få börja med elsystemet med.
  19. Sysslat med lite annat i några månader nu men lite har jag plockat med bilen. Nu ska motorn straxt i för sista gången på ett tag förhoppningsvis.
  20. Hej ! Tackar! Nedsänkningen gjorde jag med en sickmaskin. Det finns andra sätt att göra det på med men smidigast om man kan få tag i någon som har en.
  21. Absolut roligaste stadiet än så länge! Kul att se att det blir en ”bil” av allt stål... 🙂 har hunnit en bit till nu. Jag har lite problem med att forma plåten runt röret vid stänkskärmen. Fick klippa till en nu plåt och minska ned på omviker runt ramröret. Jag var lite girig på första försöket och tog mer än vad jag klarar av. Många som gått runt långt men jag har problem med det. Skulle nog försökt krympa plåten innan jag började banka på den så hade det nog gått bättre. Men detta få duga på denna bilen. Går alltid att bygga en till när man lärt sig ! 🙂
  22. Klipper plåt och monterar. Ledigt några dagar nu så hoppas få mycket gjort 🙂
  23. Du får gärna utveckla dit svar vad gäller att dem haft en livslängd kortare än en säsong. 🙂 Vad har du tävlat med för bil? Storlek på uniballs som använts samt vilket fabrikat på uniball? Hur har dem suttit monterade? Tagit dem höga lasterna radiellt eller axiellt? Vikt på bil samt däck är också intressant. Som du säkert förstår så räknar inte jag med att saker ska hålla i en oändlighet utan att allt är en förbrukningsvara. Mvh Rasmus
×
×
  • Create New...