Jump to content

Bronto

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Bronto last won the day on August 28

Bronto had the most liked content!

Reputation

61 Excellent

Profile Fields

 • Namn
  Rasmus Hallberg
 • Ort
  Kalmar

Recent Profile Visitors

3725 profile views
 1. Med lite tur så har du dem redan iår ! 😬😁
 2. Nu har lite godsaker från Raceline landat. Det gick inte fort för dem att skicka denna gången… väntar fortfarande på kylare och kopplingar från England.
 3. Motorn är på plats. Jag har nu beställt lite prylar för att få ihop det sista. Jag beställde 45mm DTH spjäll från raceline vilket är Jenvey spjäll. Jag gick på 90mm trattar. För att slippa ta upp hål i huven skulle jag behöva köra 40mm trattar och det blir nog lite väl kort. 60mm trattar skulle gå men då får jag för kort avstånd mellan tratt och filter så 90mm fick det bli. Som kylare fick det bli en 60mm Radtec kylare till Caterham. Jag köpte den med en Spal 11” fläkt. Hade en något större Spal fläkt liggandes men detta blev ett färdigt kit istället. Sedan blir det nog elvattenpump redan från start. Jag måste bara kika på hur ECU och PMU kan reglera tempen i sekvens med PWM styrning och vattenpump och fläkt.
 4. Hej! Tack för tips på vattenpump. Jag är dock inne på att köra med elektrisk vattenpump när nya motorn byggs. Men såna tips är alltid välkomna !! 👍🏻 Jag kom över dessa via Ebay. Men det ska vara cosworth fästen. Dem verkar dock ha utgått. Men Caterham har nog börjat tillverka likvärdiga istället. https://caterhamparts.co.uk/alternators/5297-alternator-bracket-upper-duratec-420-race.html mvh Rasmus H
 5. Som jag längtat efter kopplingen. Men nu har både svänghjul och koppling anlänt. Motorn åker i nu i dagarna för sista gången innan besiktning hoppas jag. Svänghjulet köpte jag från DLI. 268mm startkrans. 1-skivig koppling från tilton. En adapter mellan bellhouse och utrampningslager svarvades till. Styrning mot kåpan och sedan styrning mot utrampninglagret.
 6. Har fått tag i en uppsättning lätt begångnas Nitron dämpare som var schimsade till fjädrar som jag tror ska passa mig bra. Ibland ska man ha lite tur. Här håller jag på att montera och mäta för att svarva distanser. Även rockern kan nu göras helt klar och få hylsan för krängningshämmaren ditsvetsad. I övrigt väntar jag på att få hem min koppling från usa samt ett svänghjul från DLI. Det blev en 1-skivig tiltonkoppling med en rätt klen fjäder som ska tåla 326nm vilket blir perfekt för mig. Ny startmotor var jag tyvärr tvungen att köpa då jag kör med en svänghjul som har en mindre diameter på startkransen (268mm). Även en liten densogenrator har monterats.
 7. Börjat med skärmstag. Det tar mer tid än jag tänkt mig får jag lov att säga. Växellådan har fått en översyn där den nya drevsatsen har monterats. För drivlinan kvarstår det att få hem svänghjul och koppling. Jag behöver även få hem en annan utväxling till diffen innan nya lamelldiffen monteras. Idag har jag en 3,62 diff men vill ha en 3,92. Har även kommit hem lite prylar till elsystemet. Ska bli roligt att få börja med elsystemet med.
 8. Sysslat med lite annat i några månader nu men lite har jag plockat med bilen. Nu ska motorn straxt i för sista gången på ett tag förhoppningsvis.
 9. Hej ! Tackar! Nedsänkningen gjorde jag med en sickmaskin. Det finns andra sätt att göra det på med men smidigast om man kan få tag i någon som har en.
 10. Absolut roligaste stadiet än så länge! Kul att se att det blir en ”bil” av allt stål... 🙂 har hunnit en bit till nu. Jag har lite problem med att forma plåten runt röret vid stänkskärmen. Fick klippa till en nu plåt och minska ned på omviker runt ramröret. Jag var lite girig på första försöket och tog mer än vad jag klarar av. Många som gått runt långt men jag har problem med det. Skulle nog försökt krympa plåten innan jag började banka på den så hade det nog gått bättre. Men detta få duga på denna bilen. Går alltid att bygga en till när man lärt sig ! 🙂
 11. Klipper plåt och monterar. Ledigt några dagar nu så hoppas få mycket gjort 🙂
 12. Du får gärna utveckla dit svar vad gäller att dem haft en livslängd kortare än en säsong. 🙂 Vad har du tävlat med för bil? Storlek på uniballs som använts samt vilket fabrikat på uniball? Hur har dem suttit monterade? Tagit dem höga lasterna radiellt eller axiellt? Vikt på bil samt däck är också intressant. Som du säkert förstår så räknar inte jag med att saker ska hålla i en oändlighet utan att allt är en förbrukningsvara. Mvh Rasmus
 13. Jo men jag tror att det ska fungera bra. Tanken är att svarva hylsor som konar mot uniballsen. Stora änden mot nedre svetshylsan samt mot övre plåten för att få det stabilt. Sedan kan jag byta hylsor om jag vill justera rollcenter samt anti dive/squat.
 14. Jag har inte heller upplevt ledlager som ett problem tidigare. Har alu och ledlager överallt i min m3a och trivs kanon med det. Men det är ju en förklaring man ofta får när det ska avrådas från ledlager.
×
×
 • Create New...