Jump to content

stigge

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  1013
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

stigge last won the day on April 27 2017

stigge had the most liked content!

Reputation

18 Good

About stigge

 • Birthday 12/13/1963

Contact Methods

 • Website URL
  http://stighellberg.se

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  mental Lulebo

Profile Fields

 • Namn
  Stig Hellberg
 • Ort
  Bälinge
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

11334 profile views
 1. Det brukar ju vara ganska trevligt att umgås över bilar, delar och dryck i en halvspontan gruppresa. Visst, efter ett antal besök blir man mer mätt och selektiv. Då kan man med fördel kombinera med lite högljudd historisk racing samma helg. http://www.doningtonhistoric.com/ http://www.nationalkitcarshow.co.uk/
 2. Medlemsavgiften för 2018 betald :-)
  Dags att ta tag i lite fix på bilen också...

 3. Räkna in mig också. Tar troligen med mig egen gul liten vagn om det inte snögar.
 4. Mina fästen är tillverkade av rör som plattats strax innan böjen. Går av vid plattnningens början ett par gånger per år (ja inte de två senaste åren eftersom bilen stått i garaget hela tiden) och det är troligen inte något plus att fästena är förkromade.
 5. Planen var att åka till bilprovningen i dag men eftersom det är vårdagjämningen så snöar det. Jag grottar ner mig i programvaran till insprutningen i stället och försöker ändra varvstoppet och snygga till lite bland kablar och slangar. https://www.flickr.com/gp/hellberg/k80pCr
 6. Det ska vara en filmsnutt där. Fantastiskt bra med Plug&Play-prylar. Filmen visar helt osminkat första startförsöket. Kanonfint!
 7. Det blev en liten provstart i dag. IMG_4337 by Stig Hellberg, on Flickr
 8. Det har jag inte tänkt på. Största hindret är rattaxeln. Men nu är det mesta svetsat. På plats. Ska jag demontera så blir det att såga sönder röret. Det sägs att det är kul att vara i garaget.
 9. Jotack, det är ett himla knep&knåp och återanvändning av gamla stumpar. En ny nisch för tillbehörstillverkarna kan vara avgasbandage med inbyggt tätningsmedel. 30 år gammal svets+slarvig byggare+litet tålamod=förmodade läckage. Men det är som sagt bara en prototyp för att få testa funktionen. Min motor sitter riktigt långt bak och det gör allt ännu krångligare. Sedan ska resten fixas också...
 10. Länge sedan bilen såg dagsljus. Knåpar ihop ett grenrör i betaversion. Allt skulle gå riktigt bra om det inte var bromscylindrar och rattaxlar i vägen. Och ramrör.
 11. Ibland är du bara för mycket ingenjör, Ronny :banana:
 12. Det var väldigt inspirerande att få tillbringa tid i Ronnys garage. Såpass eggande att jag faktiskt har varit i mitt eget garage en stund i dag och kapat och funderat över småsaker inför årets uppstart! Porschen är trots allt lite småborgerligt trist att leka med.
 13. Mer film. locost by Stig Hellberg, on Flickr
 14. En film till the face of a lucky boy by Stig Hellberg, on Flickr
 15. 1. Mats Gustavsson Göteborg 2. Peter Sjöberg Göteborg 3. Fredrik Engzell Stockholm 4. Per-Åke Hjelm Stockholm 5. Stig Hellberg Stockholm Sedan är förstås Ronny Jannerstad inplanerad.
×
×
 • Create New...