Jump to content

AndersK

Forumdeltagare
  • Posts

    286
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AndersK

  1. Var inte för petig om det skiljer lite mellan vänster och höger så länge det ser bra ut. Tänk på att de gjöt av en orginalkaross som var handknackad på 60-talet. Har en vän som renoverat många klassiska sportbilar och han sa att tom en Ferrari från 60-talet kan skilja 2 cm mellan vänster och höger sida... Jag hängde mina dörrar så att de stämde fram och övre bak. Då stack nedre bak ut 2 cm... Slutade med att jag sågade upp dem runt om och plastade om dem på plats, Formarna Bengt nämde är för att göra urtagen för handtagen som de av okänd anledning tog bort. frågade Mats och Lennart en gång varför de gjorde så men minns inte vad de sa. Avgjutningen gjorde jag faktiskt i deras verkstad på dörrarna till en Healey de renoverade då.
  2. Kul att se dig igång Bengt Dina dörrar ser ut att vara bättre plastade än vad mina var
  3. Kollat med Bodycote? http://www.bodycote.se/?OBH=706
  4. Jag har svetsat med flera av dem men prislappen börjar på 25000 för dem. Håller med dig helt om ner rampen, utan den är det svårt att göra bra avslut speciellt i aluminium.
  5. Vad skulle du köpa istället som hobbysvets och vad skulle du köpa om inte pengarna spelade någon roll?
  6. Kolla www.daggertools.com de vet jag garanterat är bra www.frost.co.uk har bra grejjor men klubborna kan jag inte säga något om
  7. Sandsäck används för att sträcka plåt, "huggkubbe" för att krympa (och sträcka ibland) Jag skrev några rader om hur man använder en stubbe för att krympa med http://forum.locostsweden.se/index.php?showtopic=10364&st=0&p=115891&fromsearch=1entry115891 Finns massa mer att läsa om detta, googla stump shrinking så har du att läsa en hel natt ;) Om du vill jobba med sandsäck och stubbe så skaffa lite plast eller träklubbor med rundade ytor, blir mindre jobb att få till finishen senare än om du använder hammare från början. Verktygsboden säljer en del men köp inte deras päronformade plastklubbor. Det är samma skräp som Harbour Freight säljer i USA och de splittras lätt. Om du är intresserad kan jag ta några bilder på mina klubbor och mothåll jag använder, det mesta av dem är hemmagjorda. (jag är i italien nu så det blir inte innan helgen)
  8. Volvo har M12 fingänga till växelådorna på motorerna till S/V40. Vet inte om det är insex däremot
  9. Jag tror de får till konceptet inom en rimlig tid bara de har tillräckligt i kassan . Principen är mycket lik den som används i en kolvpump/motor inom hydrauliken som fungerat väl i över 30 år nu.
  10. Själklart blir det en sinusform, hjärnsläpp...
  11. http://matmin.kevius.com/cirkel.php se stycket om cirkelsegment dvs r=(Omk^2+4h^2)/8h Där h=skillnaden mellan de vertikala streckade linjerna
  12. Du kan göra en pappersmall liknande de för sadelfogar enligt skissen. Du vet diameter och kapvinkel och kan beräkna omkrets och hur mycket du kapar bort. För över de streckade linjerna till ditt papper och slå en cirkel genom de kända punkterna. Skär pappret efter cirkeln och linda runt röret så har du linjen att kapa efter Lade till tips 3 tidigare i tråden också
  13. Tips 1 Skaffa ett bandsågblad för metall och kapa till rätt längd som passar din såg Tips 2 Har du en pelarborr så ta en träbit, rigga i vinkel och borra ett hål motsvarande röret. Trä träbiten över röret och markera eller kapa efter den. Tips 3 Kapa en träbit i vinkel, kläm fast rör och träbit Använd träbiten som styrning för bågfilen
  14. http://www.agenturaffaren.se/images/stories/katalog.pdf
  15. Du kan göra en kap fixtur hyffsat enkelt med några plåtbitar och en rörstump. Lägg till någon låsning till det jag skissat så kan du kapa med bågfilen efter plattan.
  16. Ungefär som den här, fast Black & Decker http://www.jula.se/mjuk-slipduk-021951
  17. Matt yta fixar du med "grå scotchbrite" sen kan du lägga flytande hårdvax på som skydd. Den grå putsduken ger en finnish som på bilden. Den är först våtslipad i några steg (400-1000 papper) för att få bort repor, sedan kört med slipmus med grå putsduk.
  18. Lägg upp en bild på frontpanelen på din tig samt tala om vilken sorts alu och tjocklek så kommer du att få hjälp med grundinställningar och teknik från flera håll är jag säker på. Det största felet man gör när man börjar med alu är att man slarvar med renheten doppar tråden innnan det är tillräckligt varmt. Sen har du inte helt fel i det du gör, köp det man inte fixar själv och tillverka det man kan. Inte säkert billigare men man lär sig något med varje försök och man har kul samtidigt :)
  19. Om du skall ha en så tunn plåt så köp starkare än 1050A tex 5052. Den har också en självhärdande effekt med tiden vilket gör att den inte blir småbucklig lika lätt som 1050. 5754 är ett annat bra alternativ
  20. Jag har 16A enfas till min 200A AC/DC TIG (20A huvudsäkring). Har inte blåst någon säkring ännu men å andra sidan har jag inte kört så långa pass med full ström.
  21. Jula, Biltema, Verktygsboden är ungefär det samma fast Jula är nog bara lite ärligare. Det som händer när man går över vad maskinen egentligen klarar är att den böjs lite. Resultatet blir en lätt bågformad plåt. Duger för de flesta ändå till mindre jobb. Man kan alltid börja med att byta ut de kinesiska 4,3 skruvarna till 8,8 så slipper man att de glappar upp sig fort eller böjs. Om inte pengar är en faktor att ta med så hade jag köpt denna: http://www.magnabend.se/ Går att göra det omöjliga med den.
  22. Vill du åka en bit, och höra på den breda Västgötskan, så handlar jag alu och stål här (endast kontant för privatperson om man inte handlar mycket): SVENLJUNGA HANDELS ABBox 59 Moga Industriområde 512 22 SvenljungaTfn: 0325- 120 05Fax: 0325- 61 10 82 De är ÅF för Bröderna EdstrandsEn annan ÅF för dem närmare dig är: IMAB HALLANDS INDUSTRIMATERIAL AB Box 504 Sliparegatan 17 301 80 Halmstad Fax: 035- 12 14 54 info@imab.se www.imab.se men de har jag ingen erfarenhet av.
  23. AndersK

    Mutternittång

    Det kan nog vara rätt, min tyska är lite rostig.... Det skall helst vara alu mutter till aluminium men de gängorna är rätt veka så är det nåt som skall sitta hårt och länge så hade jag tagit stålmutter. Helst varmförzinkat men det lär inte vara lätt att hitta. Absolut inte rostfritt till aluminium om det kommer i kontakt med vatten, blir inte mycket kvar av aluminiumet.
  24. AndersK

    Mutternittång

    UN-gängor brukar bara att gå ner något varv i metrisk gänga innan det blir stopp så det är nog kört med dem isåfall. Har du tur så passar Swedols dragstänger din tång, de säljer dem lösa som reservdel. Såg dem i butiken förra veckan så du kan ju alltid ta dit din tång och jämföra när du får den.
  25. AndersK

    Mutternittång

    Det står ju att den är begagnad. Anledningen är kanske att förre ägaren gjorde samma sak och köpte en metrisk från tyskland, vem vet
×
×
  • Create New...