Jump to content

Landy

Forumdeltagare
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Johan svensson
  • Ort
    Linköping
  • Locost-status
    Locost-intresserad
  1. Då är det med andra ord ganska problemfritt att bygga ett eget blästerskåp!=) Tack för alla goda tips!
  2. Såg att ni byggde skåpet av spånskiva eller MDF. Går det inte mycket flisor i sanden som man sen får in i blästermunstycket?
  3. Ni är iten helt dumma killar=) Är det plexiglas? Men är det inte fresstande att göra en stooooooor låda?=) Eller man behöver bara en liten? Hur gör ni med pistolen?
  4. Borken: Hur menar du när du säger att jag kommer skära fel?=) Micael: Vad fick du ger för din ram? Men ramen verkar ju det roligaste att bygga=)
  5. Vad har det kostat ungefär att göra ett chassie?
  6. Blästrar du själv? Jag vill verkligen ha ett blästerskåp=) Det är värt att få motordelarna målade. Det gör storskillnad.
  7. Hur rengör du det innan målningen?
  8. Inte för att vara dum....men är itne alltid biltema skit???=) Ändå går jag dit flera gånger och ångrar det nästan varje gång=)
  9. Landy

    Svetsning

    ja det kommer ta en jävla tid=) Men sååå mycket snyggare=) Vi får se hur det blir. Problemet är ju som sagt att det kommer röra sig gansak mycket...
  10. Hej! Jag söker efter en -Suzuki Swift GTI motor -Suzuki Samuraj växellåda -Ford Sierra Diff Har du något av detta så hör gärna av dig!
  11. Landy

    Svetsning

    Varför är det kört att svetsa chassit med pinne?
  12. Landy

    Svetsning

    Jag menar naturligtvis inte att den ska röntkas det var ju ett skämt=) Noga? Jag det beror ju på vad man jämför med. Är man van att svetsa trycksatta rör som ska tåla 40bar med överhettad ånga så känns ett bilchassi inte så noga i sammanhanget. Allt jag menar att MIG sömmarna man ska lägga på chassiet är så krävande. Men min fråga var ju faktiskt nått helt annat nämligen hur det står sig med en TIG på chassit? Man tillför ju mer energi och frågan är om det rör sig för mycket i matrialet? Nån som svetsat med TIG eller pinne istället för MIG?
  13. Landy

    Svetsning

    Jo jag tog kanske i lite=) Men man har ju helt annan kontroll när man TIG:ar än när man kör MIG. På ett chassie är det ju itne så noga. Man rönkar ju inte fogarna precis.
  14. Landy

    Svetsning

    Mig är ju visserligen ingen bra metod att svetsa, tycker att TIGen är överlägsen. Men för att motverka att det rör sig för mycket och att vinklarna blir fel när värmen påverkar är nog MIGen bäst? Tigen tillför ju mer energi än MIGen. synpunkter?
  15. Hej! Jo jag såg dom oxå på blocket. Men dom är på tok för långt ifrån mig. Frakten skulle ju bli tokdyr! Säg till om du hittar nått=)
×
×
  • Create New...