Jump to content

JEB64

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About JEB64

 • Rank
  Newbie

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Johnny Broström
 • Ort
  Kungsör
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

1393 profile views
 1. Jag har äntligen gjort slag i saken och beställt rör till att börja bygga lite, får se om jag kommer längre den här gången. Förra gången kom jag till ett rullande chassi innan livet kom i mellan, det var visst runt 1996 eller så om jag mins rätt. Den här gången tänkte jag bygga en "riktig" S2 Replica / Clone med vissa så förbättringar (bakaxelinfästning till exempel). Man lär väl få gå upp lite i rör dimension också, gissar att SFRO inte gillar 1,27 mm gods! Tänkte höra om någon här på forumet har erfarenheter från ett sådant bygge? Är på jakt efter original typ på framskärmar och nos så om någon vet var man kan få tag på det så är jag tacksam för tips!
 2. Alla förslag på 3D CAD program som du har fått här är nog bra men går väll löst på ca: 40-50 tusen för en licens, själv använder jag AutoDesk Inventor genom jobbet som jag tycker är bra. Inventor som har en speciell funktion för fackverks konstruktioner som heter Frame Generator som fungerar riktigt bra även om den har sina begränsningar den med. Ett billigt alternativ skulle kunna vara Alibre Design 2012, jag har inte arbetat så mycket med det är om inte billigt så i vilket fall mycket billigare än alla andra törs jag nog säga. Dom har även någon snikvariant som är gratis att använda om jag inte har helt fel. Det vore för övrigt bra om man kunde ladda upp lite parter här på forumet, det finns säkert många som modelerat samma bitar helt i onödan. Avslutningsvis vill jag bara säga att det är jätte kul att sitta och rita och drömma lite på kvällarna men har man ingen 3D CAD erfarenhet går det säker mycket fortare att bygga ett chassi från någon av böckerna än att få ihop en duglig modell av ett chassi. // Johnny B Skickar upp en bild på mitt senaste modelerings projekt.
 3. JEB64

  Framskärmar

  Jag undrar om någon på forumet vet vart man kan få tag i ett par Clamshell framskärmar? Dom verkar inte vara så populära kanske för att dom inte är det mest aerodynamiska som finns men snygga tycker jag, och eftersom jag hade tänkt bygga en sportbil och inte en räserbil så... Tacksam för alla tips i ämnet! // Johnny
×
×
 • Create New...