Jump to content

Frondelius

Forumdeltagare
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Frondelius

  1. Nu är priset sänkt till 1200:- Maila till tobias.frondelius@truckcam.com
  2. R1 motor årsmodell 1998 utan förgasarbrygga, en kåpa och med trasig växellåda(enligt förra ägaren). Jag har inte delat den för att kolla vad som är fel. Pris 1950:-
  3. Jag har två extra Miata NA växellådor som ska säljas. Miltal okänt. Komplett med spakställ. Pris per styck är 3000:- Eller båda för 5500:- Ring 0739-369616 Finns i Katrineholm
  4. Komplett insug med spridare ,tps och map-sensor säljes. Pris vid snabb och smidig affär 1900:- Ring 0739-369616 Finns i Katrineholm tobias.frondelius@telia.com
  5. Nu kom tråget tillbaka från en bekant på Hama. Mmmmm guld. Igår hade jag en heldag i garaget. Jag var där kl 06.15 och kom hem 20.00. Jag ska försöka fixa lite mer bilder på bygget till nästa gång.
  6. Det har hänt en del men jag är dålig på att rappotera. Jag ska lägga upp lite fler bilder när jag kommer ihåg att ta med kameran till garaget. Här kommer en bild på mitt nya tråg som precis anlände till jobbet. Den har en ledad pickup som svänger dit oljan befinner sig. Z-cars i England använder detta tråg och tycker det fungerar väldigt bra. Jag har även beställt två stolar från Peter Lilja. Det är samma modell som rAnders använder i sin bil. Det kommer bli så fint.
  7. Idag blev det lite seven-meck. Jag fick hjälp av min vän Dennis att svarva en adapter som ska sitta mellan motor och kardan. Här kommer lite bilder.
  8. Jag har tagit hem lite miatadelar från England och lastade på två extra Miatalådor. Tänkte kolla om det finns något intresse för dessa. Dom kommer från Mk1 bilar. Jag tar 3000:- /st Det är 1000:- under billigaste lådan på Bildelsbasen. Dom finns i Katrineholm
  9. Intressant. Det måste jag kolla lite på. Tack för tipset.
  10. Nu på torsdag ska jag och en vän korta styrväxeln och svarva medbringare till kardan. Det känns skönt att komma igång igen efter låååång dvala. Jag har börjat titta lite på vilket tråg man ska köra med. Jag har inte pengarna som krävs för att köra med torrsump. Så jag började titta lite på fränare tråg. Jag fastnade för Koenig's tråg. Tydligen så kör Z-cars med deras produkter och är väldigt nöjda. Vi får se när det ska beställas.
  11. Hej Peter! Kul att se dig i forumet. Inte för jag har varit så aktiv själv, men snart kommer jag också att fylla på i min tråd. Det ska bli kul att följa din byggtråd.
  12. Nu har det varit stiltje väääldigt länge. Det blir väl till hösten som möjligheten att bygga vidare ökar. Jag har beställt ett pedalställ från England. Kommer nästa vecka.
  13. Bakvagnen är från en Miata och är ett första steg. När den är körbar och jag orkar ska jag ta bort den och bygga med egna länkarmar. Tanken är ,som Pacman föreslår, att jag ska bredda tunneln för mer plats vi pedalstället. Och några trianguleringstag är en väldigt bra ide. Tack för det tipset. Jag har även köpt en aeroscreen "modell: hemmabygge" med gjutform från england. Det går nog få till, men jag måste bredda den för att den ska passa. Jag ska kolla om jag kan fixa lite bilder någon dag.
  14. Hemsidan hittar du på http://www.topgarage.se/compworks.htm Han har inte lagt upp några Locost-delar ännu men jag tror att det säkerligen kommer snart. Priser får du maila Peter om (Det är prisvärt). Han har lite olika noskoner men den jag köpte tror jag ska vara en kopia av Caterham r500. Skärmar bak hade han i två olika bredder och framskärmarna finns i flera olika storlekar. Scutteln vet jag inte var den kommer ifrån ursrungligen. Om det är någon som vet vad det kan vara för märke och modell får ni gäna berätta det. Stolar säljs också. Kolla på rAnders bygg-tråd så syns dom. Det är väl det jag vet om Competitions Works förutom att Anders är väldigt trevlig och min 16månaders son älskade hans två hundar (man måste fostra in grabben på bilbyggar-vägen i tid.
  15. Här kommer några regniga bilder på dom nya karossdelarna. Mycket bra kvalitet.
  16. Igår hämtade jag karossdelarna hos Peter på Competition Works. Mycket nöjd. Väldigt bra finish. Rekomenderar honom om ni behöver karossdelar. Jag ska försöka ta lite bilder på torsdag så får ni se. Jag kom inte ens till garaget på grund av lite annat jobb. Det kommer bilder senare.
  17. Igår hände inte så mycket på seven-bygget. Jag han plocka isär styrväxeln (miata) och knacka bort oljetätningen som är inringad på bilden. Nästa gång ska jag korta styrväxeln med ca 14cm. Vi får se hur det går. Resterande tid i garaget ägnade jag åt att hjälpa en vän. Han hade ett motorkablage till en Mazda 323 Turbo -87 som han ville veta vad allt gick till. Motorn ska tydligen in i en Mazda 121 "farmor anka-modellen eller köttbullen som jag kallar den modellen". Det kan bli en rolig leksak.
  18. En rostfri tank med tra anslutningar. Vet inte var den kommer ifrån men kan vara läcker att använda som bensintank. 600mm lång och ca 300mm i diameter. Bud!
  19. Nu är karossdelarna beställda av Peter på Competition Works. Det blev en kaross i Caterham-typ. Nu är det bara en seg väntan på delarna. Man vill ju gärna ha dom nu nu nu. Men den som väntar på något gott... Tack Peter för den trevliga och hjälpsamma mail-korrespondensen.
  20. Nu är man hemma efter garage-torsdag. Idag hände det en hel del för att vara en vanlig torsdag. Jag började med att bygga en övre länkarm fram. Så nu är dom färdiga för helsvets. Efter det började jag lura på hur jag skulle krångla in fuel cellen. Jag fick kapa lite i bakvagnen för att den skulle få rum på höjden. Men nu får den sin plats. Jag passade på att ta kort på motorfästena som är på andra sidan motorn. Spännbanden är inte en slutgiltig lösning. Den plattan som man ser under fästet mot ramen ska inte vara där utan det kommer gängade genomgående hylsor som ska svetsas fast i ramen. Det kommer bli smidigt att få ur motorn när det behövs. Nu är det en lång väntan till nästa torsdag. Hoppas den kommer snart. Du är också välkommen att glida förbi scania-garaget någon torsdag Pacman.
  21. Tack så mycket. Jag har tyvärr ingen dålig förklaring till varför jag började den på helt fel ställe. Kanske var det ivern som tog överhand.
  22. Jag kommer att svetsa om tråget till en större variant (kanske med svängdörrar) + baffle plate. Vi får se hur det kommer att fungera.
  23. Nu är allt tillbaka i mitt garage. Ser fram imot torsdag när jag får fortsätta bygga. Idag skulle jag åka och städa svetshallen. När jag kom fram så hade Dennis redan städat hela hallen och byggt färdigt motorfästena. Vilken kompis. Tack för hjälpen. Du är en klippa.
  24. Nu är lilla julafton över. Vilken underbar dag. Det började 8.00 med avlastningen av chassit och andra nödvändiga delar. Så fort den kom upp på bockarna började två goda vänner, Johan och Mattias, att börja tiga ihop chassit. Det ser så lätt ut. Det är det inte!!!. Svetsarna ser riktigt bra ut när två proffs jobbar. Dennis och jag började kolla på motorfästen. Dennis svarvade koppar och sedan slipades rören för att passa mellan kopparna. Vi fortsatte sedan¨, efter en snabb McD-lunch, med plåtarna som stötdämparfästena ska svetsas på. Det är smidigt när man har tillgång till en stor plåtsax. Plåtarna tog ca 20min att göra istället för 2 garage-timmar. Mattias och Johan ritade upp två motorfästen i CAD och vi gick till plasmaskäraren för att skära ut dom. Så smidigt. Slutresultatet blev riktigt bra. Det känns som om vi kom 10 gånger längre idag än vad jag har lyckats komma på två år. Det är kul när det finns tillgång till bra verktyg och duktiga människor som håller i dom. Vi avslutade dagen vid 17.30. Imorgon blir det städdag i verkstaden. Tack till Dennis, Mattias och Johan för dagens äventyr. En finare julklapp kan man inte få.
×
×
  • Create New...