Jump to content

hammarn

Forumdeltagare
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hammarn

 1. Blackbird med delad bakaxel. liten ynklig fråga, vart kommer delarna till den ifrån?
 2. Stopp Stopp Stopp Köp inte sånt skit!!! plattan består av plåt tunnare än plåten till VW golf java script:emoticon(':D') att försöka spänna fast ett 25mm's rör i den är ett hån sen när du försöker starta vinkelslipen och ser att hela skiten vibrererar loss då förstår du att du har fått svarte petter. Om du nu skulle tänka dig att prova systemet "toolbox" som finns på samma länk till klas i sjön kan jag berätta så du slipper stå där med svartepetter nr 2 att det också är skit om du nu köper rätt storlek 125mm tror klas har 115 så kan du nästan komma igenom ett 20mm's rör java script:emoticon(':icon_angry:') sen att du efter 10 snitt märker att röret blir glödgat så kan jag tala om för dig att skivan är slut (20kr/snitt) och jag hade ändå inte max varvtal och var väldit lätt på handen Ett annat tips, skippa kaparna ala slipskiva (jula har en för under 2000 diam 355mm 4mm tjock) har en helvetisk kapacitet men passar bäst utomhus där man inte riskera att dränka porschar och alpinor i ett gnistregn passande nyårsafton. kan också effektivt starta en stor garagebrand ok, jag sitter med 3 svartepetter :-)) men det blev en kallbandsåg från verktygsboden i borås 1810 spänn för en kinesisk powercraft billiga blad också men beställ på samma gång. Har klarat mig långt på ett blad. och du, vinklar på tiondels grader :-)) undrar jag vilka toleranser som används av proffsen efter att skurit ner en bil med tigersåg så kan jag säga att du får känna dig bättre än proffsen om du klarar på mm'ern mvh /Sten
 3. Då kallar vi dej "El Loco" (galningen) då :D
 4. På lördag och söndag har dom "publikåkning" dvs du kan komma dit med din 7'a och gasa runt banan mot att du tar passagerare med dig runt i två - tre varv per person. Du hinner många varv på en timme. Här är min "skörd" av bilar jag åkt med morgan - hmmm vad som är speciellt med dom förstår jag inte speciellt om man utrustar den med dåliga dämpare och dåliga däck carrera - 160 på rakan väghållning hmmm... gt3 - 200 på rakan helt ok ! överhettade däck så det blev en snurr också (det var inte hans bil) :D lotus 7'a - mmmm!!! orginalet!. PRC/opel - ahhh det var grejor det , Thomas mullin "den glade dansken" skulle köra final 2 timmar senare!! han körde fullt, det släppte i bakvagnen i alla kurvor utom den efter rakan. Den kunde jag åkt med i 200 varv till utan att tröttna :wohow: så kom dit med din 7'a !!!!!
 5. Jahapp, andra försöket till kommentar första sumpade jag på nått sätt ja nu tror jag ju inte att det är ETT rör som bär allt :) (sorry, kunde inte låta bli) Den mest bärande delen bör ju vara "botten ramen", utan nåt annat så borde vikten från motor mm få ramen att böja sig och om man då har "övre ram" och triangulering så fördelas böjningen runt i "lådan". Så jag tror nog att 2mm i botten samt 2mm i några andra ställen kommer att räcka. Jag har en massa 1.5 liggande som jag skulle vilja använda annars tar det mig 30år att använda allt det :) Köpte 24m 2mm's idag. Har dock inte löst kapningsproblematiken än :( Förresten vad får folk betala för sina rör jag betalade 150:- för 6m utan kvitto ??
 6. Du bör kolla på McSorley's 7+4 ritningen Kolla min tråd om 740 och 960 på annan plats. Du skall också se till att du har 2mm's gods då du använder tyngre prylar än vad ramen är konstruerad för. Imorron så skall jag handla ett 1/2 tjog 25*25*2 för att komplettera mina 1.5mm's. Jag kommer att köra med 2mm i botten och 1.5 i övre lagret. Jag gick och köpte 1.5mm's innan jag kom på att jag skulle använda min gamla 740 :( med hopp om att tung svetsrök skall lägga sig i garaget imorron :D
 7. Ett litet inlägg i debatten ik7ea Ett optimalt namn för lågkostnad, svenskt och viss anknytning till andra benämningar/klubbar :wohow: Allvarligt nu, min röst faller tungt på "Svenska Locost Klubben"
 8. Åtminstånde en medlem har en sådan och det är "falk". om du kollar i "medlemmar" och blädrar upp honom så kan du se vilka inlägg han gjort. Kolla ochså på "rejsa.nu" där finns det inlägg med mycket bilder över folks bilar (forlorade mig själv där framför bildskärmen i ett par timmar häromkvällen :D )
 9. Jag skrev in länken men den försvann tydligen här är den (för irs) georgecushing.net tack för felinfon, skall kolla detta och höjd också
 10. tack det var bra att veta skall skriva ut ritningarna till mcsorley + 4 då !! har även hittat mer info om IRS (ritning bara inga formler) på det finns även en hemsida med nån som har pressat ner en turbo ochså men det som står beskrivet är bara att bredden är 1160mm(45,6") skall fråga honom lite mer specifikt om måtten.
 11. Har kollat på mcsorley's ritningar nu och jag skulle förstås vilja ha en kombination :) hans variant med 4+22(tror jag han kallade den) vore ju vettig om han förlängt motorrummet men man får ju inte allt gratis här i världen så man får nog ta och installera ett cad prog (hans ritningar var ju inte dumma) Den irs du pekade på var ju inte speciellt detaljerad, jag har dock vagt för mig att jag sett nått nån stans, skall glutta mera (och spara URL'erna man hittar) bryggans mått är ungefär 40*20 tum dvs samma bredd som chassiet. Skall kolla lite mer på höjd ochså då det ju finns risk för att det inte finns plats för tank eller båge! Tänk om det fanns ett modulsystem för bygge av en 7'a !! och bara svetsa ihop moduler för dom olika donatorbitar man använder det skulle ju kunna bli en industri ju
 12. Jupp, nu skall rookien börja det riktiga jobbet. Har tillbringat allt för lång tid med att slakta min gamla 740 för att få plats med bygget. så jag är himla byggsugen nu och på semestern skall svetsröken stå tät. Så det är 740 motor och låda och en bakaxel från 965 som är spikat Jag började med att skruva ihop ett knippe pinnar från byggmax (råplan 23x19) enligt boken och när jag trädde pinnarna runt motor och låda så ........ ja det blev lika fint som att stoppa "fatboy" i en fiat127. och min fina bakaxelbrygga en komplett med kompositfjäder bara fyra bultar och så dämparna riktigt smutt vore det men en halvmeter för brett pärkelä också. Nån vänlig själ som gjort nåt liknande som kan bidra med lämpliga mått på ändringar för detta måste ju nån ha ?? Nån som har lämpliga ritningar på mod för IRS??
×
×
 • Create New...