Jump to content

rug

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  70
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

rug last won the day on August 16

rug had the most liked content!

Reputation

28 Excellent

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Carl Wahlin
 • Ort
  Knivsta
 • Locost-status
  Förbereder locost-bygge

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dags för en kort uppdatering efter att man hunnit meka lite i helgen. Drog lite 35mm2-kabel för att flytta batteriet till bagagen. Gjorde ett par färsten på 3d-skrivaren i nylon som funkade kanonbra. Tredje bilden blev väl lite sådär men jag terminerar iaf kablarna med 2 plintar med genomföring till motorutrymmet. Jag valde att dra både + och jord hela vägen så jag kan gjorda motorblocket direkt till batteriet i stället för att jorda direkt i plåten bak då jag hört lite blandade problem med att göra så. Eftersom jag ändå tog undan mattan så passade jag på att städa lite och plocka bort dom liggunderlag tidigare ägaren lagt där i ett försök att ljudisolera lite... Jag kommer lägga till lite bitumenmatta i golvet för att få ner ljudet lite. Då tänker ni "näääj! Extra vikt ju!" och det är väl rätt, men jag sparar ca 30kg på bytet av motor och låda så det är lugnt tänker jag 🙂 Sedan spenderade jag ca 3 timmar med att måtta, flytta, kila och fixa motor och låda till rätt plats. Nu har jag 10 grader lutning på motor (för att matcha växellådans lutning), samma lutning på motor/växellåda som diff och tillräckligt med plats mellan växellåda och tvärbalk för styrväxel. Sååå nöjd! Till och med Trimex app för att testa lutning på drivlinan blev nöjd! Styrväxeln för plats och hamnar i rätt höjd för bumpsteer (från det lilla jag förstår). Kåpan på växellådan är lite låg dock... Funderar alvarligt på att trimma bort lite och göra den rak med tvärbalken. Kommer ändå behöva ett egenbyggt oljetråg med sumpen fram så den delen av kåpan är lite överflödig... Näst är det dags att svetsa motorfästen och komma på hur jag ska göra ett växellådsfäste. Någon som har en bra idé med ett växellådsfäste som är enkelt att anpassa till lite "vad-som-helst"?
 2. Använde lotus Fiat-motorer vid någon tidpunkt? Den där motorn är skrämmande lik en Fiat twin cam (Lampredi) motor och låda från tex en Fiat 124.
 3. Det borde vara lugnt så länge jag får till höjden på styrväxeln. Yttre infästning är den samma för bilmodellen för snäcka och styrväxel. Fiat verkar bara bytt snäckan, lagt till fästen på tvärbalken och förlängt staget från ratt ner till styrväxeln med ett par extra leder. Nästan lite märkligt att de väntade till 85 för den uppgraderingen 😉
 4. Tyvärr är lambdakontrollern redan såld!
 5. Tack! Med swedishGT40:s skiss och lite mätmetoder jag hittade i andra trådar ska jag nog få till det (om det finns plats).
 6. Tack! Precis vad jag behövde! 👌 Finns det någon accepterad procentuell avvikelse?
 7. Jag har en gammal Fiat 124 med styrsnäcka och funderar på att byta till styrväxel för att få plats för motorbyte. Fiat 124 tillverkades sista året med styrväxel så delar går att få tag i. Min utmaning är att jag kanske inte kan montera styrväxeln i samma höjd som orginalet. Jag tror jag kommer behöva sänka styrväxeln någon/några centimeter. Så var är nyckeln till framgång här? Vilka parametrar har man att leka med för att få till bra styrning? Finns det någon websida eller program för att hjälpa mig i detta arbetet?
 8. Så enkelt det blir när man bestämt sig! Nu åker gamla kabelhärvan ut samt annat bös som behöver flyttas eller bytas. Massor med plats! Före: Efter: Lite beställningar går ut för grejer till motorfästen och fäste till växellådan samt ny sump som förhoppningsvis kommer med i nästa uppdatering i tråden...
 9. Säljer lite prylar som använts i min Fiat 124. Allt inköpt 2019. Kvitton finns på allt. SÅLD! Microsquirt v3 tillbyggd med bluetooth samt ny kontakt och stift - 2000 kr SÅLD! Spartan 2 Lambda-kontroller med begagnad sond - 400 kr Jenvey 40mm IDF insug med 330cc spridare, 3 bar tryckregulator, TPS, filterlåd och filter - 12000 kr Nytt pris! 10000kr
 10. Det går framåt även om jag hittar flera saker som måste åtgärdas! Motor och låda passar i alla fall relativt bra förutom att jag måste köra torrsump om jag inte vill bygga eget tråg. Jag har lagt ut Raceline-tråget på till-salu-forumet eftersom det inte passar alls. Motorfästena hamnar inte riktigt original så jag kommer nog göra fästen mot en rambalk i stället för mot tvärbalken under motorn. Ganska nöjd ändå även om jag hela tider hittar nya grejer som måste modifieras eller fixas. Jag får nog i alla fall acceptera att det kommer ta längre tid än jag tänkt/trott att bli klar 😉 Jag har dock passerat punkten att backa så nu kommer jag sälja Fiat-delarna och gamla insprutet (jenvey IDF och MicroSquirt). Bra med lite pengar in när det känns som man blöder pengar ut! För lite plats för våtsump men massor med plats för torrsump! Det är även gott om plats under motorhuven och växelspaken hamnar på rätt plats: Jag har dock ett problem med styrstaget som ska gå under motorn. Kanten på växellådan går precis där staget är original. Har ingen bra lösning på detta ännu. Göra ett nytt stag med lite fler vinklar för att komma framför kanten, bakom eller så får jag tänka om styrningen helt... Undrar vad som händer om man flyttar upp styrleden till det övre hålet och använder det nedre till staget under motorn? Lär ju bli tyngre styrning och antagligen fel styr vinklar... Ser ju ut att få plats med en styrväxel bakom tvärbalken om allt annat skiter sig 😉
 11. Jag har ett sprillans nytt (men provmonterat) oljetråg från Raceline som behöver ett nytt hem. Fungerar prima om man inte har en högt sittande tvärbalk som jag har i min bil. Jag måste helt enkelt byta till en torrsump i stället. Som sagt, helt nytt men provmonterat (självklart rengjort efter avmontering). Det är gjort för att ha motorn 10 grader lutad som man får om man använder en växellåda från mazda mx5. Har även oljesticka från Raceline som passar. Jag betalade 8130 kr för denna sump direkt från Raceline (med frakt) i slutet a v juni. Ovanpå det tog TNT ut 1913 kr i tull och moms. Nu har jag ju kladdat lite på tråget så jag tänkte att jag drar av en 500-ing. Alla kvitton finns att granska. Raceline tog nog 3 veckor på sig att skicka tråget och jag lovar att jag är snabbare 🙂 Pris för sump och oljesticka exklusive frakt: 9500 kr (kan eventuellt ta bud ett par hundralappar lägre vid en snabb och smidig affär) Kan hämtas i Knivsta!
 12. Fick ta ett litet sidospår och bygga om en annan bil, min Fiat 124 coupe från 71. Jag har över tid tröttnat lite på att hela tiden jaga små läckor, hur växellådan låter (viner trotts att jag renoverade den i vintras. Kanske bara hur gamla fiat-lådor låter?), och jag har även lite lägre kompression på en cylinder. Älskar bilen i övrigt så nu blir det en nyare motor, låda, och möjlighet att köra etanol! En del skulle säga att jag tar den italienska själen ur bilen. Jag kallar det att göra en fin bil lättare och roligare att köra. Det blir en duratec 2.0 med MX5-låda. Sparar ca 20 kg jämfört med original. Jag köpte en raceline-sump men tror att jag kanske behöver en torrsump för att slippa skära eller sänka tvärbalken för mycket. Arbetet räknas ta mycket längre än vad jag räknar med 😄 Denna vecka åkte gamla motorn ut och vi gjorde även ett test på vad som behövs för att få plats med nya motorn. Tvärbalken under motorn behöver modifieras lite eller kanske byggas en ny och det behöver skäras lite i tunneln för att nya lådan är lite längre (konsekvensen blir en italiensk bil utan fungerande askkopp! 😐). Bromsservon behöver antagligen plockas bort för att göra plats för jenvey-trattarna och filter. Annars ser det ganska bra ut. Finns lite "smågrejer" kring att få till elektronisk gas och hydraulisk koppling men jag fantiserar kring hur enkelt det blir att få till. Passar på att göra om en del av elen också då det från fabrik ser ut som en dåligt sorterad lego-låda.
 13. Jag har en 2.0 duratec från en focus och en 5 växlad låda från en mazda mx5. Ska jag ha ett svänghjul och koppling för ford (tex ford med type 5) eller för mazda mx5? Kanske samma? Vad är lagom vikt på svänghjul för att det ska vara kul men fru-vänligt?
 14. rug

  Alfa F1-racer

  Men nääje! Jag vill också! Har 2 andra projekt jag måste få klart först... 😞
×
×
 • Create New...