Jump to content

pgb

Forumdeltagare
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

  • Kön
    Kille
  • Plats
    Vallentuna

Profile Fields

  • Namn
    Per och Nicklas Myrgart
  • Ort
    Vallentuna

Recent Profile Visitors

1,367 profile views
  1. Opel omegamotor och vxllåda. 1500:-, Bra skick. Ett par rutor, ni vet, små uppfällbara rackare. Typ Brookland, heter Aeroscreen, 2000:-, Nya. Har även fyra Ford RS fälgar. 1500:-
  2. ja, jag lider med era förluster. Ska hålla en tyst minut senare idag ! :hypocrite:
  3. Ok, det blir till att försöka smida ihop ett grenrör så småningom, helt klart. Ska få ihop kardan först så det får stå på väntelistan så länge. :thumbsup:
  4. Det ser ju bra ut, tycker ej du ska klandra på din finish, klagar någon så be dom att själv göra ett. Hade själv tänkt mig något i den stilen. Ska ej svetsa om originalröret utan hitta ett grenrör, önskar bara lite längre grenrör om det är möjligt eller så blir det att "sme ihopa" något. Var hittade du spjällhuset ? :racesmile:
  5. Nomo har gummidamasker till länkhuvuden. De har olika kvalité på länkarna, race och std mm. Uppge önskemål.
  6. Här är en länk till Nomo kullager. De har alltid haft vad jag sökt i lager, packboxar, länkhuvud etc. http://www.nomo.se/default.asp?page=sidmal...ankhuvuden.html
  7. Hei igen ! Jo då, jag har c20xe motor. Tycker att det tar mkt plats med original plenum ocm alla rör etc och så blir det ju lite "racestuk" med annat spjällhus ock. Hade en tanke på webrar ett tag men det är lite hedenhös, dock en vacker syn och enkelt. Har du kapat och svetsat om din sump eller använder du torrsump ?
  8. Hej o hå. ja, jag förstår att rörlighet är ett måste, men behövs ej stödlager för splinesdelen? Inbillar mig att det skulle bli obalans utan, men ? Jag låter Svea kardan svetsa ihop o balansera min när det är klart, har rätt nära dit. Dock är de ej gratis. Det där med spjällhus låter bra. Har du möjlighet med någon bild vore det kanon för en nyfiken som jag ! Tänkte själv bygga ett sånt till min Opelmotor. :thumbsup:
  9. Hej Rikard. Ja, det ser kanon ut. Hur funkar det i praktiken med den splinsade delen utan stödlager ? Balanserar det sig själv eller, tycker det skulle bli lite obalans utan stöd, men du vet ! Hälsa skåne, är själv gammal Eslövbo !
  10. Hej Thomas. Tack för svaret. Är din axel fix mått mellan anligg tripoid och bakaxelyoke ? Själv hade jag en tanke på att ha någon rörlighet i längsled men lite osäker på hur lösa det ? Hälsn Per.......
  11. Hej ni tappre ! Har stött på lite problem. Ni som byggt med omegavxllåda, hur har ni löst det med kardanaxel, hardyskiva, mellanlagring för kardan etc. Hade önskat att ha en hel kardanaxel utan mellanlagring mellan vxllåda och bakaxel. Själv har jag omegalåda och stel bakaxel. Trevlig påsk ! :thumbsup:
  12. Hej igen Nä, jag tänker definitivt ej komma runt några regler och tycker det är kanon med sfro, har haft med dem att göra förr och det var bara positivt, men kan man förbättra något så vore det ju spännande, därför tar jag upp ämnet för diskussion. Inte om det är rätt eller fel. Hej o hå ! Per..........
  13. Hej Ronny. Jag försöker lära mig och är definitivt ej nån specialist men med rel, liten saivinkel, 4-6 grader tillsammans med lite skrubb 20-40 mm och långa bärarmar tillsammans med låg tyngdpunkt och rel, stillaliggande rollercentrum så skulle detta bakverk vara optimalt för en bra framvagn. Har pratat med Göran Malmberg och studerat hans bok efter att själv ha problem med an cobra framvagn. Det är såååååå många faktorer som påverkar baletten ! Taunusspindlarna har liten sai så kunde man få ner skrubben vore det spännande att testa. Per.................
  14. Är det någon som har använt sig av saab v4:ans styrväxel ? Den har hög utväxling, den har ca 1,75 varv från sida till sida om jag minns rätt. Har byggt en ac-cobra med den växeln en gång i tiden. Gokartkänsla!
  15. Hej igen. Ja, jag vet, har kollat på hans inlägg och det verkar ju overkill att behöva svarva till hylsor i escortnav och anända granadaspindlar men det kanske ej finns nån annan väg. Ska prova med andra fälgar med mkt neg, offset.
×
×
  • Create New...