Jump to content

HX40

Forumdeltagare
  • Posts

    96
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    34

Everything posted by HX40

  1. Du borde kika på min som jag har till salu. /Tomas
  2. Vi får väl se om den ens blir såld!
  3. Måste tyvärr sälja bilen när den just är klar 😞 Hänvisar till min blocketsnnons https://www.blocket.se/vi/80421565.htm
  4. Bilen är tyvärr till salu 😞 https://www.blocket.se/vi/80421565.htm
  5. Den ljuddämpare som sitter på nu för besiktningen är en Apple ljuddämpare, jag köpte den från Hansen racing via Mekonomen. Den rostfria ljuddämparen som jag kommer att köra med kommer från Raka Rör.
  6. Det kanske är vad som behövs för att du ska få upp ångan igen 🙂
  7. Upptäckte som sagt att jag har koden: T12BF AMATÖRBYGGT FORDON. FORDONET SKA UTSEENDEMÄSSIGT OCH TEKNISKT EFTERLIKNA FORDON ENLIGT TSFS 2017:54, KAP 8, 1 OCH 2 §§. Det var ingenting vi alls pratade om och varför den är där vet jag inte. När jag ställde på bilen nyss står det dock också Besiktningsperiod/Besiktigas senast 2021-06-30 Så jag vet inte vad som gäller i mitt fall. Men koden T12BF står där trots allt!
  8. Jag har egentligen ingen uppfattning, vi pratade ingenting om det. Koden upptäckte jag när jag kollade i appen mina fordon.
  9. Tack det bästa av allt är att när jag kikar i transportstyrelsens register nu så finns det en kod som är bra 🙂 T12BF 😎
  10. Nu är bilen godkänd reggad och klar. Bara vänta på skyltarna 🙂
  11. Om jag inte minns fel var det från Kitcardirect. Prisvärda men inte bästa finish kanske. Ska kika runt om andra så småningom.
  12. Det är en rätt liten ljuddämpare och en väldigt liten turbo dom spolar väldigt snabbt. Det resulterar att i framförallt svepet på tvåans växel då hinner den börja ge mycket ladd och öka i varv ( och därmed ljud) väldigt mycket på dom 15m ljudet mäts. insåg dock sen att bilen var fullt påställd , ca 245 whp vid bullermätningen. Ska ställa ner till grundtryck och mäta lite själv. Kanske att det gör skillnad med lite tur!
  13. SFRO 2 avklarad, inga bekymmer! Däremot gick det inte lika bra med bullerprovet. Ca 1.5db för högt. Den stora boven var svepet på tvåans växel! Ska fundera lite hur jag ska attackera det problemet! Däremot så var nog ändå vägningen positivt, 617 kg utan förare får nog anses rätt ok för en turbomotor med all kringutrustning det medför! Skulle säkert gå banta till under 600kg med lite vilja!
  14. Nu är bågen klar och monterad, nu är det bannemig inte mycket kvar om allting fungerar som tänkt!
  15. Det är inte så mycket kvar nu. Har klart ursprungskontrollen, ska boka tid för Buller och SFRO2. Ska göra klart bågen också, väntar på att få hjälp att bocka rör.
  16. Har äntligen fått klart fästen till lyktorna. Har monterat på ena sidan och tillverkar en förstärkning på insidan. Nu ska jag göra förstärkning till andra sidan, sen kan jag montera där också! Nästa steg är väl att börja fundera över bågen, det är nog det sista som ska tillverkas tror jag.
  17. Har monterat fästet med dubbelhäftande tejp. Tror jag är nöjd med placering. Nu skall jag bara lyckas göra ett likadant till :) Jag får ev justera höjden ned distanser, iaf för besiktningen så siktvinklar stämmer!
  18. En kopia på westfield, eller inspiration av ditt fäste, jag är iaf tacksam för dom tips och synpunkter man får av dig och andra på detta forum!
  19. Precis! Men ska jag vara helt ärlig är det också lite av en kopia av westfields egna som dom använder tillsammans med FW fronten.
  20. Har börjat fila lite på en variant av fäste som ska sitta i noskonen. Ska prova med lite dubbelhäftande tejp och kolla så lampan verkligen hamnat där jag vill ha den, sen slipa och spackla lite.
  21. En anledning är ju såklart åtkomst. Jag har batteriet rätt långt in under nosen och det har en inbyggd strömbrytare som jag behöver komma åt. Men mest av allt så orkar jag inte riktigt bygga om igen :) Men chassimonterade lyktor som går vika åt sidan kan ju vara spännande :)
  22. Jag måste nog ha rejält små lyktor om det ska gå fritt både noskon och skärmar. Men som du säger är risken stor för fladdrande ljus. Kanske går göra en lösning där dom är stagade på nåt snyggt sätt!
  23. Har slitit mig lite från skoterkörning och passat in framskärmarna. När jag gick vidare till lyktorna så blev det strul. Jag har ju valt att montera ihop huv och noskon för att få en flippfront, men det jag inte tänkte på är att den ska ju gå öppna när lyktorna sitter där ? sätter jag dom längre ut så kommer dom ta i skärmen när man svänger fullt och har full fjädringsrörelse. Enda lösningen som jag kan komma på är att bygga fästen som man skruvar i noskonen så lyktorna följer med när man öppnar!
  24. Efter det största motivationstappet i mannaminne har jag tvingat mig igång så smått igen. Har det mesta jag behöver för att göra klart, men det går grymt tungt att släpa sig ut i garaget och lägga tid på den. Har gjort klart det mesta med karossen, instrumentbrädan sitter där, saknas nån knapp och nån lampa. Ska se till att få en båge bockat framöver, har gjort plattor som den ska svetsas på. Bakbelysning, sidoblinkers är klart. Har köpt strålkastare av en lite udda sort, kan bli bra, kan bli förskräckligt :) Lite mer bilder hur den ser ut idag:
×
×
  • Create New...