Jump to content

kengren

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  1220
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

kengren last won the day on August 31 2019

kengren had the most liked content!

Community Reputation

76 Excellent

About kengren

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 03/27/1951

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Sundsvall

Profile Fields

 • Namn
  kenneth lundgren
 • Ort
  sundsvall
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

13016 profile views
 1. Biltema har blindmuttersatser, kolla deras katalog
 2. Kort hjulbas brukar inte ge några bra väghållningsegenskaper, längd är bra att ha
 3. Är det inte trångt under skärmen, rör tar plats. Plasta fast kabeln, om det blir fel i kabeln så det väll bara att ta rondellen och slipa bort kabeln och plasta in en ny om det var fel på kabeln. Min erfarenhet är att det inte finns mycket plats mellan skärm och hjul.
 4. Om du kollar på vårat forum så har enkel tändning och edis varit uppe många gånger. Gustav Ulander sfro-guro har förordat detta i en tråd.
 5. Har det suttit Duratec i Fiesta? Enklaste sättet är att titta på vilken sida avgaserna går ut på. Duratec har avgassidan på höger sida då den är monterad i en 7:a (styrbordssida), kan du lägga ut en bild på din motor? Ford har märkt zetec-motorer med namnet Duratec trots att det ej har varit någon "äkta" Duratec
 6. Har kollat på din byggtråd på FB, trevlig läsning. Skulle inte du kunna lägga upp en byggtråd hos på "Våra övriga bilar" , tror att många är intresserade av ditt bygge
 7. Grattis att bli far är något stort, låt bilen vila några dygn och njut av det nya livet
 8. Jag skickade efter en TPS kontakt från England, företaget som jag handlade med var dataspares.com. Den var inte dyr
 9. Igår gick min bil igenom T12BF. Tidigare varje år så har jag monterat/avgassystem för att klara besiktningen. Jag har besiktat med en Volvo-dämpare och ett Simons ljuddämpare, ljudnivån har varit behaglig men jag tycker inte att det har sett speciellt snyggt ut (en rund och en oval dämpare). Mellan besiktningarna så har jag kört med dubbla simons dämpare, i mitt tycke lite för mycket ljud. Skulle vilja köpa en ljuddämpare som är snygg och som dessutom inte är alltför bullrig. Rakarör har en rund kromad ljuddämpare som ser snygg ut men hur är det med ljudet (dB) eller finns det någon annan dämpare som inte kostar "skjortan".
 10. Idag har jag gjort en ny registreringsbesiktning ( T12Bf) i Sundsvall, allt gick bra och nu är även min bil besiktningsbefriad för all framtid.
 11. En stor del av alla byggen kommer aldrig i mål. Jag läste på nätet någonstans att det vanligaste felet var att byggaren började med det roligaste dvs motorn. Risken är stor att det kommer att bli en mycket dyr post. Det är häftigt och roligt med teknik. På samma ställe stod det att man skulle lägga ner all energi på att få till det övriga på bilen, dvs bygga nästan "allt". Om det går bra så är det lätt att få tag på någon som kan plocka ihop en motor åt en och många gånger till en låg kostnad. När bilen mer eller mindre är klar så vet man ju vad det kommer att kosta och har det gått bra så finns det ju förhoppningsvis gott om pengar till motorn. Kolla gärna runt på nätet så skall du få se mängder av påbörjade projekt, som av en eller annan anledning inte blir klara. Det är betydligt svårare att få tag på någon som kan hjälpa dig med framvagn eller det elektriska till bilen.
 12. Välkommen till byggträsket
×
×
 • Create New...