Jump to content

mloisg

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

mloisg last won the day on May 11 2020

mloisg had the most liked content!

Reputation

28 Excellent

About mloisg

 • Birthday 07/07/1964

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Göteborg

Profile Fields

 • Namn
  christer johansson
 • Ort
  Göteborg

Recent Profile Visitors

4915 profile views
 1. Hej! Har sökt lite överallt efter aktuella regler för montering av kopplingsanordning på redan reggad bil utan att finna något. Vad gäller om jag vill eftermontera en kopplingsanordning på min sjua som redan är T12BF ? Får jag tillverka draget och montera det utan besiktning hos något kontrollorgan ?
 2. Tror efter många år i sportvagnsserien och med ssk racing, att mycket av det man anses behöva ha för att åka fort, bara ställer till det när man ska sortera ut. Visst är delad bakvagn, bromsvåg och låg ofjädrad vikt av godo, men det blir många fler parametrar att räkna med och tillfällen att sortera ut grejorna inte tillräckligt många. Samma med vikthetsen: Bygg så det håller och Du kan vara med och lära känna dej själv och bilen. Det kapar tiderna mer än några ynka kilon här och där. Bara min högst personliga filosofi.
 3. Kul att Du var med och åkte igår! Riktigt underhållande med nån som inte fegar i böjarna💪 Fint bygge👌
 4. Fint bygge och kul att få göra det med grabben👍
 5. Tack till Er alla och då särskilt Jari och Vedde samt bullermannen för en supertrevlig och rolig dag på Kinnekulle! Min första dag med Locostsweden men förhoppningsvis inte den sista👍
 6. Anmäler mig för körning på lördag om det inte är försent. //Christer Johansson
 7. Tack för all feedback🙏 Baklampornas placering är på gränsen med 255:or. Bromsade förövrigt förra helgen och resultatet blev en lättkörd maskin👌
 8. Tack ! Man har ju ingen aning om hur det egentligen blir när man inte har plats att beskåda proportioner och helhet förrän allt är klart. Så lite tur och mycket grejer som har hamnat bland soporna är vad som krävts för att jag till slut skulle bli nöjd. Cykelskärmar bak och störtbågarna är kanske sådant jag skulle övervägt en extra gång idag. Mvh Christer
 9. Jag har ju ingen erfarenhet av någon annan än den här kinesfilmen så hur den är jämfört med andra låter jag vara osagt. Skulle jag önska något så är det bättre vidhäftning/lim Jag köpte faktiskt en annan variant först, och den beskrevs som borstad aluminium men jag tyckte den påminde för mycket om något annat. Jag kom dock inte på vad. Veckan efter såg min garagekompis folien och tyckte den såg ut som sälpäls. Det var huvudet på spiken.
 10. 2st rektangulära lysen från Dax Rush, behöver en omkromning eller lack. Hål i ena glaset 200:-/par 1st M47 växellåda med rund medbringare men med kapat spakställ 500:- 1st Insug till volvo b 234 16v spridare och fuelrail på undersidan pga brist på utrymme. 300:- 2st runda strålkastare, Biltemas minsta singelljus, oanvända 300:-/par. 2st volvo 140 spindlar kompletta, rätta årsmodellerna 600:-/par 2st ford tudor -39 teardropbakljus, gamla grejjer i riktigt glas 400:-/par Ser helst att saker hämtas på plats. krångelfria affärer har förtur.
 11. Prickarna på huven är smutsvatten som torkat, alltså inga bubblor i folien.
 12. Tack! Det är en epoxigrundad glasfiberkaross under folien. Släta ytor är inga problem att få bubbelfria, däremot kan det vara svårt med vidhäftningen runt invändiga radier då det blir mycket material som ska fördelas. Annars förvånansvärt medgörlig och det enda som behövs är folie, bra kniv, någon form av skrapa samt en varmluftpistol. Ett större bord är såklart en fördel. Jag köpte folien på AliExpress så det är kines grejjer för runt 1500:- som ligger på bilen.
 13. Har under semestern roat mig med att foliera bygget! Ganska roligt och bitvis frustrerande kan jag säga...
 14. Knäckhylsan sitter där för att förenkla så att lagerförspänningen blir rätt utan en massa mätverktyg förutom momentnyckel och något att mäta kringvridningsmomentet med. Monterar man tillbaka en gammal knäckhylsa riskerar man att hela klämkraften hamnar i lagren vilket inte är meningen. Några löser detta genom att shimsa den gamla knäckhylsan några tiondelar och det kan kanske funka men deformationen av knäckhylsan är inte linjär. Själv skulle jag inte riskera felaktiga förspänningar för 100:- som knäckhylsan kostar då pinjonglager av god kvalite kostar 1000:- plus arbetet som det dessutom förorsakar.
 15. Mappningen blev inte alls som förväntat då jag fortfarande inte lyckats hitta kamkortet med inställningarna, vilket resulterade i alldeles för höga avgastemperaturer. Peter som slipat/sålt kammarna har inte varit behjälplig med några uppgifter. Bytte till originalkammar och fick 75 hk mer med en betydligt lugnare gång. 330 hk vid 0,8 bar sedan hände konstiga saker med laddet som förmodligen hör samman med ett krokigt avgashus pga de höga temperaturerna vid förra körningen. Även kopplingen (6 puck sinter) verkade ligga på gränsen med en original turbotryckplatta då det flög gnistor under bilen vid pullen. Skulle varit kul att se vad den givit vid 2.0 bar men det får bli nästa gång och då med nytt kinesaggregat och annan tryckplatta.
×
×
 • Create New...