Jump to content

Per Wackt

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  396
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Per Wackt

 1. Gött ! Den är färdig :blink:!!! Blev ju kalas ! /Per
 2. Snyggt bygge ! Jag håller själv på och plannerar/samlar delar för att bygga en styrd plasmaskärare. Börjar få ihop det mesta av de mekaniska delarna. Det är linjärstyrningar till den långa axel kvar, har inte hittat något bra (läs billigt) än. Har tänkt att köra remdrift eler kuggstångsdrift istället för kulskruvar. Angående dom runda hörnen. Vad använder du för CAM-program? Det ser ut som om du bara skär i en 90 graders vinkel och inte går förbi hörnet och bildar en trekant. Gör du det så får du ett fullt hörn även på undersidan. Kolla på sheetcam om du inte gjort det innan, har inbyggd funktion för att få fulla hörn samt att göra ingångsradier samt en mängd andra funktioner som underlättar livet. http://www.sheetcam.com/Features/Plasma.shtml Tänker du använda någon THC (Torch height control) senare ?
 3. En tändspole på tradera. http://www.tradera.com/Tandspole-Opel-Vectra-auktion_301906_127977764
 4. Har en mycket bra turbotrycksmätare på tradera. http://www.tradera.com/Wika-turbotrycksmatare-auktion_302352_127970939
 5. Jag har en vindrutetorkare ute på tradera. http://www.tradera.com/Vindrutetorkarkit-auktion_301915_130031636
 6. Det är en del Land Rover folk som använder sig av http://www.markjenningsab.se för att frakta tunga grejer från england. Jag har inte själv provat och kan inte gå i god för firman, men jag har inte hört några klagomål. Annars så kan du ju kolla med dom stora fraktfirmorna vad som tar. När jag köpt delar från england så har dom kommit med bl.a DHL, UPS, Parcelforce, interlinkexpress
 7. Stort Grattis ! Hoppas att det blir många sköna mil i sommar....
 8. Det vår ju tråkigt ! Hoppas att du får igång bilen hyfsat snabbt så du kan utnyttja den i sommar !!!!
 9. Då verkar det finnas 940 med vanlig axel också. 740 axel ser väl ungefär lika dan ut. Vad som skiljer i bredd vet jag inte. Diffbroms var ett tillbehör på Volvo som man kunde få på vilken bil som helst. Kan alltså sitta på alla axlar det vanligaste är dock bara en vanlig öppen diff. Så antingen får man öppna på locket eller snurra på ett hjul och se om det snurrar på samma håll. Gör det de så har den diffbroms. Snurrar den på motsatthåll så är den vanlig öppen. Men tyvärr så har diffbromsarna ofta fått mycket stryk så oftast är det billigare att köpa en utan diffbroms för några futtiga kroner. Och sen renovera och sätta i ny lamelldiff. Något som talar för det med är att om jag inte kommer ihåg fel så fanns inte lamelldiff till 740 axel utan det satt slungdiff i dom. Däremot Passar lamelldiffen från 240:n. Kolla lite i min byggtråd där står det lite om renovering av bakaxel. Lite bilder på olika difftyper också. http://forum.locostsweden.se/index.php?showtopic=7168&st=0 Ett bra tips på delar och bakaxeljobb är Vide motorsport. Jerry är både duktig, trevlig och sevenbyggare... Han fixade min axel. Det är lite trixigt att shimsa in dreven rätt....
 10. Det beror lite på vilken bredd du vill ha på axeln. 240 är rätt smal överenstämmer rätt bra med bredden på Fordaxeln. Den finns i 1030 och 1031. Skillnaden på dom är diffhusen där 1031 är lite starkare. Men jag tror nog att 1030 funkar bra också på våra lätta bilar. Jag har en 1030 fast av en tredje variant. Med ett aluminiumdiffhus och bultade rör på. Den är rätt ovanlig och satt på 242gt. Den finns det även 1031 med aluhus men dom är riktigt ovanliga och svindyra för dom satt enbart på Volvos Grupp A Tävlingsbilar. Lamelldiffarna är samma i både 1030 och 1031 det är bara drev och lager som skiljer. Sen har vi axlarna från 740 som är lite bredare men samma grunduppbyggnad. Används ofta till lite bredare sjuor. 940 tror jag har någon ledad variant som är uppbyggd helt annorlunda. Men det vet jag inte med säkerhet.
 11. Det gick snabbt... 519 - 2008 ARANCIO NARCISO FIAT / LANCIA Ska det vara...
 12. Jo jag har en solid orange från en fiat -96- Har inte färgkoden men jag kan kolla det med min lackerare. (Kan vara bra och ha för framtiden...)
 13. Helt riktigt det gör säkert jättemycket. Det är så bökigt att få till plåtarna bara, man skulle gjord det direkt innan man satt dit grill m.m :banghead: Klarar din av att kyla saab motorn eller går den varm ?
 14. Håkan du har helt rätt i prioriteringen. Men fläkt är mycket smidigare att byta... :icon_oops: Waterwetter är intressant... funkar det bra ?
 15. Jo och det gör det, över 70 skrev jag men det kanske var lite högt. Men ligger du 30-50 inne i ett sammhälle så ökar tempen. Jag har rätt gott om utsläpp av luften. Har inga sidoplåtar vid hjulupphängningen samt att jag har luftutsläpp på sidorna i bakkant på motorummet. Så jag tror inte att evakueringen av luften är något problem. Jag tror mer på att luften går vid sidan av kylaren, har inga täckplåtar som sluter tätt mot noskonen. Borde man nog fixa. Min nuvarade fläkt är väldigt liten och ieffektiv, står bilen på tomgång så blir den varm därför byter jag den först. Så min åtgärdsplan för problemet är: 1. Ny större fläkt... 2. Avgränsningsplåtar mellan kylare och noskon. 3. Separat oljekyl. Har värmeväxlare på kylarvattnet idag. 4. Luftutsläpp bakkant huv. 5. ??? 6. Byte till MC-motor..... :prop:
 16. Jo men den jobbar för dåligt ! Laddtrycket måste upp :thumbsup: Kör på orginalladdtryck nu 0,3 bar. Det är märkligt vad fort man vänjer sig. Första turen så tyckte man att det sköt på ordentligt, nu är den slö.... :wacko:
 17. Vilken underbar helg jag och frugan har haft. Har tankat sjuan 3 gånger i helgen, inte mer än 10-15 liter var gång (Har ingen fungerade tankmätare än...), och kört en 30-40 mil. Helt underbart !!! Bilen går bra och nu börjar man lära känna den lite. Lite reflektioner så här långt: Först och främst så måste jag säga att det är skit kul att äntligen vara ute och köra ! Så ni där ute i garagen BYGG !!!! Kylningen funkar bra om man håller sig över 70 km/h. Ligger stadigt på 85 grader. Under så stiger tempen, så en 12" Spalfläkt är beställd. Det är för trångt vid fötterna, lite kapning i täckplåten på insidan måste göras för att få bättre plats för fötterna. Klart intressant med overdrive i en sjua. Nu är den kopplad så att jag kan aktivera den på alla växlar. Smidigt med en snabbväxel på 3:an också. Innan jag kopplade in den har jag tyckt att bilen varvat lite mycket på 4:an men nu blev det en regäl sänkning av varvtalet vid "transport". Växellådan är nog rätt sliten. Den är svårväxlad och osmidig. Svårt att få i växlarna. Kan ha att göra med min om byggnad av växellänkaget för att få kortare lägen.Måste uppdateras till vintern. Har 2 km grusväg för att komma hem... det är inte bra !!!! Bilen fylls med Grus/sand/damm var enda runda.... Surt ! Det är skitsurt att åka på E4:an... Sist men inte minst..... jag behöver mer EFFEKT !!!!! Bilen börjar ju bli slö.....
 18. http://www.etbinstruments.com/ Kolla in de digitala instrumenten. Framför allt ratten ! :thumbsup:
 19. Vilka bilar !!!! :wub: Får se nu om jag blir i alla fall 100-120 år så borde jag hinna med att renovera några i alla fall.... men sen har jag ju BEC Sjuan som jag ska bygga och minin ... och.... men en 150 borde man kunna bli får sluta med kakorna. :unsure:
 20. Du förstår Håkan det finns vissa saker man inte flyttar eller missar på under ett år det är Julafton, sin födelsedag och Scoutlägret ! Lägret är året absoluta höjd punkt. :prop: Men som en klok filosof en gång sa: De ä inte lätt att förklare för en som inte begrip.... ;)
 21. NEJ !!!! Scoutläger den veckan ! Det verkar som jag missar alla träffar i år. JAG VILL KÖRA !!!!! :banghead:
 22. Jo Ebay har jag kollat på en del. Det jag tycker är svårt är att man får ofta köpa från flera olika ställen för att få det man behöver. Så en webshop där man kan söka på bilmodel vore prefekt. När ni handlar från USA vilka firmor köper ni från då ? Eller är det mest tillbehör ?
 23. Till vardags så kör jag Land Rover och har börjat vänja mig vid de extremt billiga delar som man enkelt köper i England till dessa bilar. Förra paketet innehöll tex två bakskivor och belägg för 54 pund. Då var det ändå det dyra paketet med mintex skivor och belägg det fanns ett budget för 34 pund.Frakten kostar 15 pund upp till 30 kg. BILLIGT !!!!! För er som kör Land Rover kolla www.paddockspares.com. För er som inte gör det, Köp en !!! Det finns fler firmor med just Land rover delar om någon vill ha tips. Nu till min fråga: Vet någon om liknande firmor till andra bilar där man enkelt kan beställa delar. Jag var nämligen och besiktade våran Ford Mondeo och skull behöva delar till den. (Helt plötsligt så är det inte så kul att betala 600 kr styck för skivor och 700 kr för belägg som man gladerligen fått göra innan.)
 24. Jag har standardbredd på min nos, så det är trångt... Nej jag har inte gjort något mer. Bara vänt turbon 180 grader så att jag får utblås framåt. Sen har jag vridit halvorna (Kompressor och avgas) så att anslutningar kommer där jag vill ha dom samt att lagerhudet blir horisontellt. Jag kan inte sätta dit grenrör och turbo i en enhet utan man får montera var del för sig. Men det går bra att ha turbo kvar när man lyfter ur hela motorn. Bara att skjuta motorn lite i sidled när man lyfter ur. När jag tittar på dina bilder så ser jag att du har din motor längre fram än jag har. På min sitter delningen mellan motor/växellåda ca 1 cm från torpedvägg. Så påverkar höjden på motorn också. Jag har tryckt ner min motor så mycket det bara går. Så antingen så får du flytta motor eller bygga ett nytt grenrör skulle jag tro. Men det är ju kul att bygga och ett grenrör är ju en orgie i grova stålrör och massa svets så det borde passa dig perfekt !!!! ;)
 25. Ett lite bidrag till.. "hur man får ner en B230 turbo under huven på en locost" så här gjorde jag... http://www.geting.se/viewimage.php?image=163363-20090407%20009.jpg Vred turbon 180 grader och använde orginal grenrör. Smidigt och relativt smärtfritt....
×
×
 • Create New...