Jump to content

BoA

Forumdeltagare
 • Posts

  140
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by BoA

 1. Tja alla Jag har inte plats eller tid med bygget numera :thumbsdown: Därför är den nu till salu. http://forum.locostsweden.se/index.php?showtopic=1784 Dett fattas inte mycket till SFRO 1, bara kardan, styrstång och bromsrör och lite plåt som skal svetsas. Ramen är från Engelska Luego, men ombyggt lite för att få plats med Alfa Romeo V6 motorn. Det finns lite andra delar som bromsar, pedalställ, och lite annat också, allt i allt finns delar för runnt 45.000 Pris: 25000 eller seriöst bud. Bygget finns i Landskrona nu. Och jag kan nås på +4520862228 eller bo.artved@gmail.com Mvh Bo
 2. BoA

  Elektrolys

  Minuspolen på detaljen du vill avrosta. Jag kör med bakpulver, billigt och inte farligt. tar lite tid dock.
 3. Jag köpte pedaler från Marc Nordon racing i England Finns här : http://www.mnrltd.co.uk/index2.html
 4. Jag är oxo intreserad av delar till 2 tum 1 A 2 B 1 C 2 D Typ 9 låda och sierra diff. Nån som har nån ide till hur vi kan få delarna från Skellefteå ? :prop: mvh Bo
 5. Jag har fått ett litet problem på bygget, Jag får inte plats med generatorn........... Som det ser ut nu har jag bara ca 10 cm mellan motorn och ett rör i ramen :o Nån som har tips om en liten generator ? 8 - 9 cm i diameter Kan man förlänga akseln på generatorn ? om jag får fram remskivan ca 6 cm löser det sig, då kommer generatorn på baksidan om röret och skivan fram. Hur stor generator behövs egentligen på en seven ? den jag har nu är på 65A men jag tar ju inte med AC, el-justerbart allting osv från donatorn.... :lol: (finns liksom inte plats förel justerbart och uppvärmt baksät nånstans) :lol:
 6. Det där gav ju lite kallsvett....... :wacko: vad byggar du ?, vem är din besikningsmann ?
 7. Ja men med 2:or på dålig handbroms och sliten bromsskiva bak. (nya bromsok fanns i en bagageluckan)
 8. Idag..... köpte jag en ny bil....... Dvs ännu en donorbil till bygget, egentligen helt sjukt att man kan få en fungerande 164 med V6 och skinnklädsel, AC och allt för 4500 :blink: Anyway, det fattades lite saker på den andra motorn (generator och startmotor bl.a) och det var billigare att köpa en bil än delar på skroten. ha det.
 9. BoA

  Lego tillverkning ?!?

  TACK Och jag som trodde att GOOGLE var min bäste vän...... :wacko:
 10. En fråga från en inflyttad dansk Vad menas med "lego tillverkning" ? :stupid: Jag har fattat så mycket som att dett inte handlar om de där små plastbitarne barn (och vuxna) lekar med, men vad betyder dett ? /Bo
 11. Nu sittar motorn på plats, med växellådan osv, monterat med en väldigt temporär adapterplåt. Det går åt rätt håll nu. :unsure: Fundering, generatorn sittar på vänstra sida av motorn, och är i vägen för styrstången, skal jag flytta generatorn till höger sida, eller göra en ny styrstång ? På höger sida sittar ett fäste till nånting som jag inte vet vad är. Vad tycker ni ?
 12. Då jag skulle reg.besikta en bil, ringde jag till bilprovningen för att kolla, de sa då att när jag hadde en bokat tid, var bilen trafikförsäkrat........ Ring och kolla
 13. Men motorn levar väl vidare i nåt nytt bygge ? :notworthy:
 14. AlfaRonny, klart att jag sparar ritningar och sånt. Och om de inte är för dyrt att få gjort adaptern, tänkte jag få gjort et par stycken med en gång. Så här ser det ut i garaget just nu.
 15. Ja, här var det väääldigt länge sen nånting hände :wacko: Nu börjar det äntligen bli lite aktivitet i garaget igen, efter flytt och allt möjligt sk*t. Mc-motorn är såld. Idag har jag handlat....... 1 stk 3,0L Alfa V6, 1 stk 2,5L Alfa V6, en Ford typ9 växellåda, en Alfa 164 växellåda som redan liggar i 140.000 bitar på garagegolvet (det var bara sprängkåpan jag behöver :D ) Imorn, blir det rengöring av motorer, och mäta upp till en adapter till lådan. Är det någon som har tips på vart man kan få lättat ett svänghjul i Skåne ? bilder kommer (kanske) :hypocrite:
 16. Jag letar efter en noskon och skärmar. Vad har du ? bild, kanske. :D
 17. Välkommen hit *Kiss all your time and money goodbye* :P En Dax är väl en helt annan prisklass än MK........ Men visst du får mer för pengarne, men dett finns ju ockspå en regel om "diminishing returns" (vet inte vad det hetter på svenska :prop: ) Jag tror inte det är nån problem med MK direkt, men vill du har ett kit, vart du skal montera ihop allting utan problem är det nog Dax som gäller, MK och de andra billigare kit's krävar oftast att du svetsar lite själv ock sånt. Sen verkar det väldigt delade meningar om VAG 1,8T motorn. vissa säger att den kan användas, men bar Holländska Donkervort gör det, och du kan INTE köpa delar från dem bara färdiga bilar. Men om nån klurer ut hur man gör tror jag många blir glada.......... :D nåt med en speciel adapter mellen motor och växellåda, och lite annat. (jag själv är lite feg, och kör med det andra redan har testat :hypocrite: )
 18. BoA

  Bakskärmar

  Stänger av datorn, går i garaget och svetsar :D :lol:
 19. Den borde funka som donator En krans på kardanen och en startmotor kan också användas som backväxel. kolla med "Megablade" t.eks.
 20. Välkommen hit MK Indy är ett populärt val också http://www.mk-sportscars.fsnet.co.uk/indy.htm
 21. Jag är helt enig, men det blir inte lättvikt.
 22. Mickebo, jag kommar gärna på garagebesök, jag själv bor i Bjärnum. Splash, lättvikt, hmm då är man tilbaka vid mc-motor :515: tror inte nåt ger bättre vikt/effekt förhållande än det. Jag vill ha en trevlig motor, och en bil som kan användas till annat än racing. jag funderar även på att göra en hardtop till den :D Lyx-glidar-seven........
 23. Nej vill du köra Honda då måste du hitta en K20 (Integra Type-R och Civic Type-R) eller en F20C (S2000) motor, och iom att de alla är nyare bilar, kostar de tyvärr lätt på fel sida om 20.000 :wacko:
 24. Tack Ronny Jättebra. Det finns gratis öl till dig i Hässleholm , den ritningen var precis vad jag behövde. :icon_bach: :notworthy:
×
×
 • Create New...