Jump to content

viggen

Forumdeltagare
 • Content Count

  317
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by viggen

 1. annars finns det ju en fin 1.8 liters turbo spis i nissan 200 sx på 179 hästar orginal som är lätt att skämma upp och då kan du ju ta växellådan från samma bil.
 2. http://bil.feber.se/2006/02/fungerande_mini.html http://video.google.com/videoplay?docid=3522234692952701573 kolla denna filmsnutten :notworthy: :notworthy:
 3. ja den va baserad gå gammla 900 delar men den va 2 sitsig passageraren satt bakom föraren
 4. 4wd kan ju va bra om man har som mål att köra låga tider på strippen. men har man banåka i tankarna är det nog roligare med rwd. ps dax har ju också ett 4wd kitt http://www.daxcars.co.uk/start.htm om man nu inte vill bygga allt själv ds
 5. men ser man på hittade 240 & 260 reparationshandboken. följande utväxlingar finns: 3,31 / 3,54 / 3,73 / 3,91 / 4,1 och 4,3. så du mindes nog helt rätt mathias78. vilka utväxlingar som finns på vilka bilar framgår inte. men nu vet du ivarje fall vilka som finns. boken jag har trycktes 1980. lycka till med byggandet / jonas (viggen) hörnqvist
 6. :racesmile: :racesmile: :racesmile: GRATTIS!!!
 7. där ser man men på www.oreware.com fins ett program som klarar samma sak. wall photo maker heter deras
 8. hmmm i pc för alla nr 8 tipsar dom om ett program som fixar posters. undrar om det är det du använt. fast jag tänker inte heller avslöja nått. får se om det är det programet jag tror när jonte berättar. hint www.or?????.com
 9. coffe en halv millimeter ska inte va några problem att svätsa igen. jag har lyckats få ihopp glipor på ca 5 millimeter utan problem (dock på ett avgassystem så hållfastheten va ju inte så viktig bara att det blev tätt)
 10. hmm du har möjligtvis inte funderat på att ta en geografi lektion? kivik ligger vid skånes östkust helsingborg på västkusten så det är nog mins 20 mil imellan. men det finns en massa små, fina, krokiga vägar att köra på från kivik till knutstorp.
 11. ett litet tips på bra vattenhål i södra sverige är kafe anorlunda på vägen ner mot stens huvud ett par kilometer från kivik. där betalar man ett fast pris så får man äta så mycke kakor bullar mm som man bara orkar. sen fins det ju en massa roliga krokiga vägar i närheten.
 12. vad jag vet meddelar du bara mk om att det ska vara vänster styrt och då sätter dom fästen för styrstång, broms mm på vänster sida så du behöver inte bygga om nått. kan ju hända att du får ändra lite på styrstången för att få plats med avgassystem mm eller om du bygger med motorcykelmotor då dessa sitter rätt långt till vänster i bilen. lusläs mks hemsida ska stå om vänsterstyrt där någonstans.
 13. grattis grattis jonte :toot: :toot: :toot:
 14. jag tycker det värkar som den går på alla men den kan ju va så att den bara går på tre. men va kan det va för fel? tändspolen, lamda, spjällägesgivaren är väll de saker jag mistänker att dert kan va men finns det nått bra sätt att ta reda på vad det är. om det nu är fel på lamda givaren går väll motorn in i safe mode. finns det nått sätt att nollställa datorn? jag ska köra bilen 10 mil i morgon så tacksam för svar.
 15. förlåt för att det inte är nån locost relaterad fråga man jag har akuta problem. min mamma har en ford mondeo med en 1.6 l zetec motor. bilen fungerade perfekt igår men idag när vi skulle köra iväg så va motorn orkeslös och vibrerar kraftigt vid gaspådrag vid ca 2500 rpm. nån som har nån ide om vad det kan va för fel och vad man kan göra åt det? :( :( :(
 16. på flygplan används låstråd väldigt flitigt. det är dock inte vanlig ståltråd då den kan gå av vid belastning efter att man tvinnat den. utan det är en speciell legering som ineholler krom mm.
 17. grattis!!!! :toot: :toot: får vi hoppas på fint väder närmsta månaden så du hinner ut och köra lite
 18. jag har kollat runt rätt mycke på olika kitt och ramar men det mensta verkar vara anpassat till ford grejer antagligen just för att det är delar som är lätta att få tag på och dom är billiga.
 19. funkar nog inte som nån vidare hastighetsmätare men den varnar ju så fort man kommer i närheten av en fartkamera och det är ju altid bra. om nu inte fartkameran sitter i en tunnel som i södra länken här i sthlm.
 20. hmm 180 sx är väll inte så vanlig i sverige men en 200 sx s13 passar nog fint. motor och vexellåda från denna bil ingår i mina locost planer. 1,8t på 169 häst som är trimmvänlig. enda problemet är att man måste vikta upp bilen till ca 830 kg vid reggbesiktningen. om du går in på engelska locost forumet och söker på 200 sx hittar du länkar i en tråd till en kille som byggt på 200 sx (i england mm heter den silva) han har tagit hela bakvagnen från nissan och flyttat över. sen är det ju rätt vanligt att det sitter lsd på den orginal. både koplingskåpa och vexellåda verkar vara smala så det borde
 21. grattis om så sent. men bätre sent en aldrig heter det ju. :toot: :toot: :toot:
×
×
 • Create New...