Jump to content

Axly

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  81
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Axly last won the day on December 14 2020

Axly had the most liked content!

Reputation

18 Good

About Axly

 • Birthday 09/16/1975

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Johan Jaurelius
 • Ort
  Göteborg
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja det är definitivt något jag funderat på, det känns bara så tramsigt att "slösa bort" nya däck som ändå bara skall bytas ut sen. Nu behöver jag dem inte precis nu, men det börjar allt närma sig och då tänkte jag att om man är ute i hyfsad tid hinner någon mer slita ut sina 😉
 2. Fortfarande i behov av byggdäck till projektet 🙂 någonting i stil med typ 275 bredd bak och 245 fram (inte så petnoga) med hög profil och 15". Skick är ointressant så länge de håller luften hyfsat 😉
 3. Axly

  Däck GT40?

  Jag är absolut intresserad! Synd att Gottröra är en god bit bort och den här jävla Coronan.. men är det brådis att bli av med dem?
 4. Av nyfikenhet, vad kommer det sig att du gick med så grova profiler längst fram? (I övrigt, så snyggt, så kul projekt, en sån läcker bil!)
 5. Jag kan faktiskt få in vikter.. på ett fåtal väl utvalda ställen 😉 Jag fick lite utrymme på insidan då jag ändå var tvungen att anpassa för skruvarna (det är splitfälgar). Nu går detta i relativt pausläge ett tag då prio är att få min rejält lättade 928S i lite mer trivsamt skick med innertak, nya stolar o.s.v. Där ingår också att hitta en egen nollnivå på servicehistoriken med vätskor, kamrem och lite annat. Jag måste ju ha något att köra konbana och kul-turer med till våren/sommaren 🙂 Nästa steg är motorstrippande och sätta måtten för delar av ramen.
 6. det går tydligen att få på 15" på Corvette C4-bakvagn.. Man måste visserligen ha specialbeställda fälgar med maximalt innermått, men det går! 1 mm tillgodo mellan ok och fälg, men jag har oavsett hela tiden haft en tanke på att hyvla av 3 mm på toppen av fenorna, så det gick ju enligt plan. (Jag vet inte hur många gånger jag mätt, hamnade till sist mellan 0-2 mm frigång i teorin, så 1 mm i verkligheten var ju så bra jag kan önska 🙂
 7. Visst ser de helt vansinniga ut? 🙂 Jag tror man lurar sig på att de dels "bara" är 15", och dels att det inte sitter några däck på. Bakfälgarna är 9" och fram 8", och totalbredd ink. läpparna är väl en tum till men det ser ju ut som en brödkavel utan pinne i mitten.
 8. Lyfter denna fråga då jag har en uppsättning fälgar liggande, nu med lite exaktare mått. 😉 Önskas: 2 st. 275/55-15" samt 2 st. 245/60-15" skick spelar ingen som helst roll, det är byggdäck jag söker. (Det är inte så jäkla noga egentligen, men gärna någonstans i närheten, eller i alla fall så det går att få däck på 8" och 9" fälgar..)
 9. Då kom hjulen i går till sist, skillnaden på julafton och hjulafton är alltså 21 dagar. 🙂 Dags att börja måtta in var bärarmarna skall sitta för att sedan kunna börja rita upp ramen.
 10. Tackar 🙂 Det är några års värkande bakom, och lite olika spår som jag passerat innan jag hamnade just på detta. Baklamporna är precis uthämtade (man skall vara ute i god tid har jag hört), och fälgarna fick jag just mail om att de borde vara här om 2 veckor. Sen är det lite halvpaus i och med att jag fixar med åk-bilen i nuläget, men den skall vara "klar" i vår/sommar så då kan denna ta fart igen.
 11. Jag har ännu så länge inte så mycket att visa, och jag tänker visa ännu mindre än så.. en skiss på målet som det ser ut nu kan jag i alla fall bjuda på. Efter mycket krångel och ett byte av hjulupphängningar med min svåger så har jag landat på 15"-hjul (så om någon har en uppsättning gamla slitna 15" i lite högre profil (235-275 / 50-65 typ) så är jag absolut spekulant på dem som byggdäck). Hjulen kommer landa från England inom kort, lite andra delar är inköpt, men än så länge är det väldigt mycket ett pappersprojekt. Jo, motorn förstås.. Rover V8 i all ära, men där har jag fått fatt på lite delar. Wildcat-toppar, ny vev med större slag, kolvar och ja typ allt för att få den lite piggare. Det blir en separat historia att bygga motor på det viset..
 12. Nu var ju första inlägget inte helt sant. Jag skall alltså ägna mig åt lite historierevision och även om det som gäller Dailu-bilarna stämmer, så har bilen för gatbruk aldrig funnits och JVD, ja det är ju jag. Jag skall alltså bygga en fejkad bil från 1962 med ambitionen att i alla fall någon blir lite lurad vid en första anblick. Aluminiummotorn är en Rover V8 som ju började sitt liv som Buick 215 som efter att ha sålts till England blev känd som "Rover-åttan" (och ja, Gurney körde faktiskt en Buick 215-motoriserad bil i Indy 500). Orsak till att just den motorn valts är en blandning av perfekt tidsenlighet, någorlunda brist på vikt och att den effektmässigt hamnar rätt fint till för vägreggning. I övrigt blir bygget i stort sett som om första posten varit verklighet, rörram, V8 fram, och "en hyllning till de sista frontmotoriserade racersportvagnarna, fast för gatan" gäller ju absolut. Jag har däremot en ambition att i alla fall delar av karossen skall vara aluminium istället för plast. Det finns också en del saker som jag inte gillar med Dailun, utedasset på motorhuven t.ex. är rent hemskt och jag skulle vilja ha den lite biffigare på mitten, en fartbubbla bakom huvudet vill jag ha o.s.v. Så det var bara att mäta och skissa. lite bilder på originalet (Dailu Mk2) kan ju vara på sin plats också.. Ja, den är lik Corvette C3, men tänk då att denna karossen var på racebanorna 1964, innan prototypen till C3'an släpptes, och först några år senare fanns den på riktigt.
 13. Jag gillar ju verkligen att locostsweden har svängt om till att inkludera hemmabyggda bilar snarare än strikt locost, men ändå har jag inte lagt upp en byggtråd här.. Det är ju kass det. Projektet som så är väl inte nytt, jag skapade en tråd på rejsa.nu eftersom jag kände att jag behövde bygga en brasa under egen rumpa för att komma loss lite (ni vet, hänga ut sig själv för att skapa lite press), men sen hände det inte så mycket mer förrän Magnus, rejsas ägare, puffade på att folk faktiskt skulle börja posta även enkla vardagliga saker. Idén är ju klockren, ett forum är aldrig mer än sina medlemmar och inläggen de producerar, samma gäller ju här så här kommer min projekttråd. Lite i repris (jag kopierar in det jag redan skrivit som start), men bättre sent än aldrig. Lite historik Kanada 1961: Dave Greenblatt och Luigi Cassiani byggde en racebil i Kanada enligt dåtidens enkla recept. Knyck upplägget från andra bilar (i detta fallet Sadler Mk4), lätt rörram och stor V8 och resultatet var Dailu Mk.1. Efter diverse tekniska problem och en vinst brann så bilen upp under ett lopp (den byggdes senare upp igen 1977). 1962 såg Dailu Mk.2 dagens ljus som en hiskelig coupévariant med en Jaguarbakaxel och en Corvettemotor och 1964 byggdes den om med en vacker och kurvig kaross. Den har som enda Dailu-bil överlevt genom åren och rejsas fortfarande med på diverse historiska evenemang i USA, dock med en drös olika motorer. JVD, en liten konstruktionsbyrå utvecklade parallellt en version av Mk2 för gatbruk, kallad "Shrike" nu med en lättare, men snällare aluminium V8 som sattes i produktion 1960. Motorn användes också i Indy 500 av Mickey Thompson med en viss Dan Gurney som förare. Utseendet hölls någorlunda troget till originalet men inuti var det i stort sett en helt annan bil, dock ganska rejsig i finish och konstruktion. Alltså mer för trackday än långsemester. Kort sagt, en hyllning till de sista frontmotoriserade racersportvagnarna, fast för gatan. Föga överraskande blev det inte mer än en enda prototyp gjord av gatbilen, Dailu tillverkade ytterligare 3 bilar och hade lite halvhyfsade framgångar innan bakmotorbilarna tog över och dominerade totalt och Dave Greenblatt togs senare upp i Motorsport hall of fame. Denna tråd kommer handla om gatprototypen. Det är alltså en "JVD Shrike 62" som skall komma till liv, och jobbet består snarare av att börja bygga från scratch än en renovering.
 14. Jag har en som jag byggt ihop av blandat snodda och egna delar.. https://drive.google.com/file/d/17kgpWGmt0a6BUTekUAiVqZ6F6Pd-sseX/view?usp=sharing (edit, bytte länk.. den första verkade inte funka..)
 15. Nja, jag bygger eller skall bygga något helt annat, så det enda jag har gemensamt är motortyp och just däckstorlek 😉 Använder dessutom cheva bultmönster med specialgjorda finfälgar på väg så det är just däck i någorlunda dessa dimensioner jag söker efter.
×
×
 • Create New...