Jump to content

Axly

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Axly

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 09/16/1975

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Johan Jaurelius
 • Ort
  Göteborg
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har en som jag byggt ihop av blandat snodda och egna delar.. https://drive.google.com/file/d/17kgpWGmt0a6BUTekUAiVqZ6F6Pd-sseX/view?usp=sharing (edit, bytte länk.. den första verkade inte funka..)
 2. Nja, jag bygger eller skall bygga något helt annat, så det enda jag har gemensamt är motortyp och just däckstorlek 😉 Använder dessutom cheva bultmönster med specialgjorda finfälgar på väg så det är just däck i någorlunda dessa dimensioner jag söker efter.
 3. Hej, under ett mycket trevligt samtal med Magnus Viktorsson tipsade han mig om att GT40-folket nog kunde vara ett bra ställe att fråga om dessa byggdäck. Jag söker ett par typ 225/60-15 och ett par (tror jag) 245/60-15. Det är liksom inte hela världen om de är 55 eller 65-profil istället, eller kanske inte ens om det skulle vara lite bredare eller smalare (vem vet, det kanske är 275 det landar i bak till sist), men måldäcken just nu är de mått jag nämnde. De får gärna vara torrspruckna, utslitna eller däck som egentligen borde bo på återvinningen. Jag skall alltså bara ha dem till att någ
 4. Det kan vara aktuellt för några här inne i alla fall, jag tog lite bilder från konbanefinalen på Vårgårda 30'e augusti. https://www.flickr.com/photos/jjaurelius/albums/72157715775991571 Sen filmade jag lite också, det är skakig kamera (massor med zoom på frihand), ofokus och vindbrus, men jag lade upp allt jag filmade så ingen blir bortsorterad på kvalitetsbrist) https://www.youtube.com/watch?v=b8xkHq_K1-g
 5. Efter den fina övertalningen på Vårgårda så kommer nog jag och en eller två till (en allmän biltok och en GT40-drömmare) 🙂 (dock bara dagtid, hänger eventuellt på låset vid 11 p.g.a. jobb och annat)
 6. Det finns massor av lösningar, men i slutändan handlar det ju bara om att flytta den komprimerande rörelsen någonstans. Så länge du har en hyfsat linjär rörelse i fjäder/dämpare/coilover, och med vettig utväxling så har du ju eliminerat det problemet. Om man sen väljer att ha en upprätt coilover mellan undre bärarm och chassi, eller andra lösningar (pushrod/pullrod, pyramidformade bärarmar, undre eller övre, eller varför inte övre bärarmar som är vippor som F1'or hade från 60-tal till 80-tal så spelar det ingen roll så länge coilen får arbeta som den skall. (och såklart, ofjädrad vikt ju mer m
 7. med den dialekten och det namnet kan han ju inte vara annat än svensk... Martin Pettersson? Skitcool!
 8. Siktar på att ta mig dit själv med kompis, tillika medlem här, på besök norrifrån. Prata skit och titta på bilar är ju aldrig fel :)
 9. Det råkar inte var så att det kommer någon sjuaåkare (gärna med bil) nu på onsdag den 26'e?
 10. Var med och körde tidtagning några år på de där på Falkenberg (västkustloppet, innan transpondrarna kom). Då dubbelkollade vi maskiner och klockor då de var klart snabbare än F3'orna.
 11. Skönt att opinionen är åt det hållet :) Beslutade att mitt eget tänk var så mycket i "locost-andan" att det här jag skulle landa, även om det inte är sjua.
 12. Det är läskigt när han bara svischar förbi riktigt snabba bilar, men när porkisarna bara dammar om som ingenting... ja då förstår man att de går av bara h-e ...sen kommer golfen... vad i?
 13. Lexus har jag sett nämnas allt flitigare i byggkretsar och jag var inne på en (två, en regmotor och en "riktig") bmw rätt länge då de inte kostar någonting, tills jag bestämde mig för att ta med fler kriterier (t.ex en viss pseudohistorisk anknytning) och skaffade en rangie -96 med under 10k mil på mätaren. 185 hästar och dyr att få mycket effekt ur, men med 15kW-regeln blir det ju ändå 900 kg med den relativt klena effekten. (cylinderfodren funderar jag lite över, men det är nog vid hårdkörning eller massa trim som det börjar bli ett riktigt issue) Hade jag kunnat välja helt fritt hade det
 14. Du med röd låg sjua med "22"(?) på sidan, som passerade Stigbergstorget och gasade på upp mot Masthuggskyrkan i dag vid 14 nåt... Tack! :) Första gången utomhus efter magsjuka, så kommer detta vårtecken och förgyllde min dag.
 15. Grymt fin ide, det där hade jag absolut hängt med på... om jag inte varit bortrest :P
×
×
 • Create New...