Jump to content

Norlin

Forumdeltagare
  • Posts

    178
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Norlin

  1. Någon i Trestad som har en som är värt att skruva fast? Ring eller pm eller i tråden. 070 6 sex 6 två 9 ett 9 Martin
  2. Sorry Pär, nu blir det lite OT i din fina tråd... 🤓 Force of habit.. Det finns motsvarande dokumentation för backspeglar, hastighetsmätare, mm mm ja alla delar/egenskaper på ett fordon är på ena eller andra sättet reglerat av en lag. Globalt sett vet jag inget som inte är reglerat, till och med färgen (kulör) är föremål för lagstiftning på vissa marknader, olivgröna bilar i Indien om jag nu mins rätt. Hur som, när man bygger en bil som ex. Volvo gör sitter en hel avdelning och hjälper konstruktörer med tolkningar och förslag på hur man kan göra så att man till slut kan certifiera bilen så den blir laglig att sälja. Nu ska jag inte skräpa ner tråden nått mer utan återgå till julstöket.
  3. Lite input från en som normalt bara läser & inte skriver eller bygger... EMC för fordon, Lagkravet kan läsas på https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SV/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012X0920(01)-20120920&from=SV Det är det som gäller för "icke hemmabyggda" fordon, hemmabyggda har som du säkert sett & vet inte alla de kraven som ett "byggt för att sälja" fordon har. Som det står i våra nationella krav för elbilar https://sfro.com/images/stories/dok/elfordon-1_0_final.pdf Vilken europeisk standard författaren hänvisar till är lite luddigt, för bil är det ECE R10 som gäller. Men om dina "burkar" är godkänna enligt någon standard är det ju bara bra, jag tolkar det åxå som att ECE R10 krav inte gäller, lika lite som någon annat ev. industristandard, men det är bra om det fins någon form av godkännande. När det gäller back, skulle en hastighetsstyrd spärr lösa det problemet? När hastigheten är över 5 km/h är kretsen från brytaren öppen & kan inte aktivera backen, i hastigheter under går det bra. (Vet inte hur ditt vred ser ut, varken mekaniskt eller elektriskt)
  4. Internet är fullt av bilar med denna modifiering och även om man sällan bastonerar ut sina misslyckande så får man se till de som säger sig lyckats. Vad andra provat är en bra fingervisning. "Pucken" hamnar i en liten skål i karossen så rymmning benägenheten minskas. Stål är givetvis förstahandsvalet och med låskil, inget jag själv kan tillverka. Så alternativa lösningar utreds. All eran erfarenhet och kunskap uppskattas och jag tar till mig den.
  5. Gör gärna det, just nu surfar jag på hockeypuckar och hur lätta de är att bearbeta, från Ø 76 x 25 mm till Ø 65 x 15 mm, och om det går att göra med "handverktyg" (Band)såg borde gå för att fixa höjden, men diametern utan svarv? sen vet jag ju inte om är max med 65mm. Får fråga internt.
  6. Går nog att göra som du skriver, men nästintill internetkonsensus är att använda öppningen, troligen för att det spar tid då man slipper riva all inredning + att det verkar vara "ej löstagbara" skruv på några ställen. 15mm är vad originalskruvar klarar, 30mm är vad alla slangar, rör, kablar mm klarar utan modifiering. Allt enligt internet. Skärbrädor var dom inte tjockare förut? Vill inte gärna köra med dubbla/trippla lager, men det fins ju bra lim... Har faktiskt gjort spacer till bakfjädrar på en bil då jag "råkade" beställas sportfjädrar, eller om tidigare ägare råkat byta till icke sport runt om, hur som blev bilen lite rumptung. Bra att jag fick en påminnelse där om det.
  7. Har en fundering på en modifiering på min frus bil, tyvärr inge locost, men lite hobby aktigt. Tanken är att karosshöja en bil som är rambygd för att få några extra mm i frigång till däcken. Så det är tänkt att man lossar samtliga 10 fästpunkter, höjer karossen och petar in dessa distanser. Material, tja allt som tål tryck och är formbeständigt, dessa distanser ska läggas på original som är nån for av gummi (misstänker jag, har bara internetforskat) 10 st distanser med en yttre Ø på 65mm, tjocklek 15mm 4 med 10mm cetrumhål & 6 med 16mm, gärna utformade enligt skissen, med en löstagbar låskil, men funkar troligen åxå med ett öppet spår i samma bredd som centrumhålet, mycket enklare att tillverka. Gärna i Trestadsområdet så vi slipper blanda in extern transport. Hör av er via forumet om ni har tips eller idéer på hur jag kan få till detta.
  8. Kan ju bara bli hur bra som helst det där. 👍 Den där blåa leksaken, har du mer info om den på nått annat forum? Edit: Hittade https://www.facebook.com/pages/category/Automotive-Customization-Shop/Ernies-garage-352677781768471/
  9. Ingen uppgift är för liten för att krångla till i onödan 😉 Med tanke på ditt arbete utgår jag ifrån att det är ett professionellt program du använt och inget "gratis för icke kommersiellt bruk program från nätet" Eller kort, vilket program?
  10. 700 kr bjudet (enl PM.) Hämtning kan ske på torsdagen den 12 Mars
  11. Inklusive det i den blå lådan?
  12. Jo de e de.... Inte för att jag har ett akut behov, men... Varifrån kommer de? NA/NB? Pris indikering?
  13. Går att få dit 5-bult på Corsa C http://www.opelsportclub.com/forums/showpost.php?p=538137&postcount=43
  14. För små för mig, siktar på att uppfylla SPVM reglementet för Roadsport Ett par i storlek 55cm² har jag redan.
  15. Hej. Hur stor är glasytan? Om den är över 60cm² är det intressant.
  16. Next stop Madeira. Fick inte köra :( kanske lika bra..
  17. Tack, vädret ger mig mixade signaler, kallt, fixa en värmare, kallt meka inte med bilen. Får se hur det löser sig. :)
  18. Ser ut som en trevlig produkt, var köper man & för hur mycket?
  19. Salut. Från Brasov, ja det förklarar att du kört vägen i en ½m snö. Funderade ett tag. Ja nästa gång får det bli Transfagarasan, är ju i de krokarna varje gång vi är nere. Transalpina, hmm om jag tar bilen nästa gång så kan man ju ta den vägen.. Alltid svårt med kombo semestertransport & rolig bil.
  20. Tja det är väll tredje gången jag är där uppe, alla på sommaren. Och tredje gången vi inte hunnit med Transfagarasan... Var vägen förbi Bran och Timișoara innan vi väde ner mot Bucharest. Hittar gör min lokala guide. Lite lagom nervöst då det kan stå kor på vägen bakom nästa krök. Och på natten är det rent livsfarligt... Mrn kul väg är det, även om vägarna till de roliga vägarna inte är roliga... Transfagarasan står, som alltid på programmet, kanske nästa gång. Hoppas hoppas...
  21. Kom till slut på att jag kunde filma med mobilen, kanske inte den kuligaste/krokigaste sträckan som kördes, men den som fastnade på film. Opel Insignia som hyrbil, förare med ko-skräck...
  22. Sugen, ja Plats, nja Råd, troligen inte... prisbild? Byta mot mer "färdigt" projekt?
×
×
  • Create New...