Jump to content

Magoo

Forumdeltagare
 • Posts

  734
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Magoo

 1. Jag har köpt en Biltema såg men beställt riktiga band till den. Tycker den är prisvärd till det jag har den till.
 2. Bara så att ni vet Nextiondisplayen (basic åtminstone) är rätt så ljussvag så den gör sig inte i en 7a med en hel del solljus. möjligtvis att den kan funka i en bil med tak och djup försänkning för mätare.
 3. Magoo

  1.8 T

  Om det inte är så att du köper en donatorbil så kan du blanda ordentligt då vag motorer är som Lego nästan 🙃
 4. Magoo

  1.8 T

  Vet inte om du har koll på detta men passat och a4 har motorn längsmonterad. Det är inte samma typ av växellåda som golf som har motorn tvärsmonterad
 5. Magoo

  1.8 T

  Ni är dessa motorerna rätt gamla så original styrsystem är väl "hackade" Det finns att få tag på programvaror som medger att ändra friskt i koden. Allt från nära gratis till hyffsat dyrt. Om jag minns rätt så hade Mats den äldre typen av motronic. Den nyare kom ca 00 och framåt med tvärsmonterade motorer (me7.x). Så är man inte rädd för att greja med elektronik så kan man göra en hel del själv.
 6. Magoo

  1.8 T

  Jag har inte själv gjort dylik operation så jag vet inte riktigt vad du har att vänta dig gällande bortprogrammering av andra styrdon och liknande. 1.8t har haft mer än en typ av motorstyrdon. Den tidigare generationen som inte har e gas kan tänkas vara lättare att fixa till.
 7. Magoo

  1.8 T

  Vad har du tänkt att ha motorn i för typ av byggprojekt? Med bakhjulsdrift och motorn fram eller ha hela motorpaket med växellåda bak? Det är inte överdrivet gott om "motorsvep" som medger montering av 1,8t och liknande derivat på exempelvis ford/BMW/etc... Växellådor.
 8. Finns det några uppdateringar ang detta mycket smakfulla bygget ?
 9. Ahaa, jag uppfattade det som om axeln var den som att i bilen. Se bara till att du sätter axlarna så att de roterar år samma håll som tidigare. Risken finns att de går av om man byter rotationsriktning. Det finns nya quaife axlar att köpa som har en bättre låsning av lagret samt att de håller bättre än grejerna från -60 talet.
 10. Då får man fråga; varför detta slit med axeln om du inte ska ha kvar den?
 11. Har du ingen vettig avdragare kan man ge sig på lagerna med vinkelharry (man får vara försiktig så man inte skadat något på axeln). Ett ställe i uk som kränger lager: https://www.bearingkits.co.uk/FORD-AXLE-and-DIFF-PARTS/FORD-ENGLISH-DIFF-PARTS/C2-4-1-0.htm Gå på SKF varianten. Jag köpte först Timken men de läckte igenom olja så då köpte jag SKF's variant och efter det var det inget oljeslabb.
 12. Lagerna kan sitta rätt hårt. det får vara en del massa i din glidhammare. testa att snickra ihop någon lösning med ett hjul om du kan göra något bra fäste/handtag till det.
 13. Hejsan, Du måste först lossa 4 st skruvar som håller mot ena sidan av lagret. hållaren syns i bilden nedan. sedan är det bara lagret som håller emot. man brukar annars ha problem med dessa att axlarna trillar ur lite väl lätt.
 14. vilken version av FW har du i boxen. Vet att det finns flertalet olika nedladdningsbara som är behäftade med buggar.
 15. Hejsan gott folk. Är det någon som vet om man kan få tag rengöringsmedel liknande Black Arrow/ Tellus kraftschampo till vettigt peng. Det verkar som om det gick ur swedol's sortiment för något/några år sedan. Min sista dunk av ovanstående är på de sista dropparna...
 16. Imponerande att du lyckats knö ner två wastegatar, då sitter det ett twin scroll aggregat där med förstår jag. trångt om saligheten om man behöver in och greja nått där!! skulle vara rolig att se och höra den live nån gång.
 17. Trevligt pannrum. Det ser välfyllt ut! Har du extern wastegate? Vad är det för typ av värmeskydd du har runt grenrör/turbo, är den smidig att använda?
 18. finns det lite fler bilder bil och maskinrum?
 19. Jag tyckte den tidigare att den gick gott men ju fler gånger jag kör den desto tröttare tycker jag den är 😉 . Det hade varit roligt att träffas några och köra en sväng.
 20. Hittade en action kamera som jag köpte lagom till att bilen fick sina skyltar ( men försvann vid flytten från lägenheten.) filmade årets första tur igår.
 21. Nu har man fått tid att rota lite i ena förrådet och då hittat en del som blivit gömt/glömt sedan flytten. skulle vilja säga att det blivit enbart hårda paket som tomten kommit med lite då och då. Nu ska man bara få loss lite tid (läs nätter) att få på delarna på bilen. dessa delarna borde kunna skava av några kg från bilens totalvikt när man bytt ut originalen mot dessa.
 22. Kan vara denna bilen Klipper in en länk till en "byggtråd" på rejsa
×
×
 • Create New...