Jump to content

MarcuZ

Forumdeltagare
  • Posts

    108
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MarcuZ

  1. Minns knappt, jag måste beställa nya dämpare (och fjädrar), bak är fjädrarna knappt spända och på tok för hög. Ungefär 16 cm bak och runt 11 cm fram. Känner att baken måste ner till ca 11 cm och fram ner till närmare 8 cm... (pratar avstånd mark-lägsta höjd under).
  2. Lite bilder på gammelbilar som inspiration (och motpol till Ove's fantastiska skapelse®) http://www.comp.fi/brands_hatch_04.htm
  3. Min catch är ca 1 liter, tyvärr är returen på ovansidan och skumfylld tank..... I kurvor/rondeller kan man inte gasa med mindre än 7 liter kvar i tanken som rymmer ca 27 liter full :( Bekymmret skall åtgärdas så småningom men lite krångel blir det nog... Storleken på catch är m.a.o. ointressant, det är konstruktionen som helhet som bör vara genomtänkt och ännu hellre prövad av någon annan ;) Kolla hur andra (England) gjort med samma tank och motor, KOPIERA! http://www.locostbuilders.co.uk/forum/21/
  4. Kul, en MNR till på G!!! Med tanke på motorval och vingen så är den banåka förmodar jag. Är du reggad eller känner killarna på www.se7en-days.se ?
  5. Principen är att chassiet skall vara dimensionerat så att det klarar en given vikt, en vikt som i sin tur bygger på effektförhållandet till motoralternativ du skall använda dig av. I mina ögon är det inga problem att använda viktning om konstruktionen av viktlåda samt fastsättningen av densamma i ramen är dimensionerad för att klara de påfrestningar som kan komma ifråga. Det är ju då ett ärligt sätt för dig att skapa förutsättningar att få fordonet godkänt med önskad motor, med en konstruktion som klarar det. Att det sedan inte är ok att ta bort vikterna efter alla godkännanden kan de inte döma dig för i förhand? Finns säkert kalenderbitare här på forumet som kan svara på om du missuppfattade hans svar på din fråga om viktning, om svaret var korrekt eller om han ljög eller la in egna värderingar. Det låter som om du fick ett svar som du inte förstod, du måste fråga mer, be honom utveckla och förklara och ge dig inte! I mitt fall var de intresserade av viktlådans konstruktion, godstjocklek, material och fastsättning i ramen - ungefär så. Var "ärlig" förhållandevis öppen men lagom smart, gör inget med förhoppningen att det inte kommer synas/märkas.
  6. Locket till en vit IKEA plast-låda kombinerat med en tuschpenna blev min skylt timmarna efter godkänd regbesiktning. Sedan tog det någon dag innan jag kunde försäkra och köra eftersom bara register-uppgifter från Transportstyrelsen bara godtogs av försäkringsbolaget, att komma och visa upp alla handlingar löste inte problemet. Jobbigt att vänta två-tre dagar - jag vet. GRATTIS förståss!
  7. Beställ två nya trattar att ersätta de mittre, om du inte gjort det redan. Kostar någon hundring på Suzuki (jag minns inte exakt, men inte dyrt alls).
  8. Gröna boken! Kul... inte bara jag som beundrar Quadhdhafi ;) Lösningen på demokratins problem: http://sv.wikipedia.org/wiki/Muammar_al-Qadhdhafi
  9. Tack för tipset. Hittade inte boot-cover tonneau hos dem som artikel men väskan såg läcker ut. Värdelös hemsida men bra prylar får man tro, jag mailar dem frågan!
  10. Dessa Tonneau verkar seriösa och prisvärda men har inte fått svar på frakten ännu - finns det någon som har annat förslag på leverantör? http://cgi.ebay.co.uk/rear-tonneau-boot-cover-tiger-locost-kitcar-westfield_W0QQitemZ270535787836QQihZ017QQcategoryZ100921QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m444QQ_trkparmsZalgo%3DCRX%26its%3DC%252BS%26itu%3DSI%252BUA%252BLM%252BLA%26otn%3D5%26ps%3D63%26clkid%3D8566123405389443809#ht_500wt_1182
  11. De kanske inte förstod frågan du ställde för i min värld är svaret enkelt. se punkt 2.8 Skyddsbåge/Bur och titta på den klass du tänkt delta i! http://web.sbf.se/regler/up/4/RA_Sportvagnsregl.pdf
  12. 12.000 och kompressor ;) Allvarligt, finns det någon magisk gräns för lämpligheten på Busa. Lite sugen på 12.000 till att börja med - det låter bra att säga det, 12.000varv/min ! Hur gör man?
  13. Jag har en växelindikator som tar bort efektreduceringen på växel 1-3 (och kanske -4). Vad är "G-pag" ? Med en sådan innebär det att jag helt plötsligt varvar 10.500v/min istället för 10.000v/min, vi pratar 209km/h istället för 199km/h på Mantorp!
  14. Min Busa har begränsat varvtal på sexan 10.000varv/min, som alla andra Busor?! Utgående axel från lådan är sedan reducerad och jag kör med 3,36-diff. Med mina 13-tummare och räknat att däckens omkrets reduceras av gyro-effekt med 2% ger det min bil en toppfart på 199km/h - skulle jag tro - i teorin. Libell som har samma motor/låda och diff har med andra däck mätt upp 218km/h?! (dock fortfarande med 13-tum). Se mitt inlägg om utväxling : http://forum.locostsweden.se/index.php?showtopic=5789 På långa Mantorp varvar den ur ett tag innan dags att bromsa men annars har jag svårt att se var jag skulle behöva annan utväxling.
  15. Jag har en ny i obruten förpackning, se tillsalu-annons länken. Där finns (i annonsen) länk till Bosch hemsida om du vill läsa mer om just denna pump. http://forum.locostsweden.se/index.php?showtopic=7785
  16. Faktiskt lite tankemässigt åt hållet av en drömbil jag har, en T-Ford ROD byggd rakt av på ett lastbilschassie, i skala 2:1! Det räcker med ny kaross och rensa allt som inte har med drivning eller lysen att göra (givetvis allt annat än enkelt, men du verkar inte rädd för arbete - imponerande). Eller också tar du och rensar en passagerarbuss och mittmonterar en Rolls tolva från någon surpluscenter och låter 6 kromade pipor sticka ut under karossens respektive sidor, likt en dragster ;)
  17. Jag har skrivit det förut, Formel Opel. Nu kanske det inte rimmar med locost men du har allt utom ram och lysen. 240hk, diffad låda, torrsump, bromsar mm. Troligen vill sfro ha grövre prylar i upphängningar men kopierar du geometrin till en (seven-liknande?) ram med 2 säten så har du mittmotor samt hyfsad prestanda?!.
  18. Helt sant, viktfördelningen hö-vä är inte 100% men jag vill påstå att prestandan med BEC totalt sett är bättre så det jämnar ut sig. Du har lite obalans under extrem inbromsning 180-70km/h på Sviestad eller 200-90km/h på Mantorp (de enda jag hann köra efter besiktning aug -09). Du har med BEC troligen högre hastighet innan du bromsar och högre hastighet i kurvan jämfört CEC (jag vet, nu kommer Kimmen skriva något;)). Här följer viktfördelning för min MNR inklusive förare med utrustning, jag har inte justerat fjädrar eller upphängningar sedan den var färdigbyggd så det kan bli något bättre: -Enskilda hjul: VF: 150, HF: 122, VB: 182, HB: 155kg. -Fördelning FRAM/BAK: 272/337kg - ca 45/55%, fördelning VÄ/HÖ: 332/277kg, ca 55/45% -Fördelning Crossweight VF-HB / HF-VB: 305/304kg eller i princip 50/50%
  19. Kimmen kanske läser detta??? Han jämförde data från Sviestad där hans sjua tappade i acc i regionen under 200 jämfört med Atom2 245hk (på pappret knappt jämförbar vikt och effekt med Kimmen). Förutom aerodynamiska aspekter bör man fundera över balans under inbromsning, motorn högt bak är inte helt optimalt men det ger ett jäkla drag ut ur kurvan. Inne i långa kurvor är en sjua bättre, mer neutral där Atom tenderar understyra. Summan av kardemumman är två ganska jämnsnabba bilar, dessa snabbare sjuor och Atomer. Dock olika karaktär i olika partier (pratar fortfarande bana).
  20. Varsågod, lite mer inspiration ??? En ZAR motsvarar styvt en Svensk krona... http://www.xosportscars.com/index.html
×
×
  • Create New...