Jump to content

Henrik H

Forumdeltagare
 • Posts

  133
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Henrik H

 1. Var länge sen uppdatering, men här kommer lite färska bilder iaf. Måste ventilera huven då det blir varmt med huven på... Motorn justerad med spjällhusen också VID_20220603_143046(0).mp4
 2. Vet inte hur ditt sprut fungerar men det kanske finns någon motsvarande funktion som i mitt maxxecu, där man kan testa spridare och spolar en och en eller flera åt gången? Då har du möjlighet att jämföra hur spridare och spolar fungerar, utan att starta motorn.
 3. Månadens regnigaste dag, och registreringsbesiktning, vilket gick bra. Skönt att vara klar innan vintern, så man kan vara redo för körningar när snön försvunnit... Kanske hinner med nån tur runt kvarteret i höst som bonus
 4. SFRO slutbesiktning och bullerprov gjort idag, så nu får man vänta in papperen från SFRO och beställa regbesiktning!
 5. Nu är den justerad på rullar. Har inte jagat effekt, men några kusar fanns kvar i den gamla motorn! Snart dags för SFRO2.
 6. Skylthållare/ Japp, har en liten hållare, och hoppas det fungerar. Förra gången jag reggade gick det inte. Mittsverigebanan/ Jodå, det blir nog några besök. Brukar köra lite när jag hinner med. Hade en Jaguar F-type R innan, och har en S2000 nu som har fått nöta varv...
 7. Så, det närmar sig besiktningar! Ska försöka hinna med innan det vita guldet kommer...
 8. Ja men då lever den äntligen! Har ingen färdig mappning för motorn, men har gjort en egen som den startar på iaf. Får åka iväg och göra en grundmapp innan det är dags för besiktning VID_20210805_114242.mp4
 9. Min kabel kommer från conrad, har 10 trådar. Det är 0,25mm så man får tänka på belastningen av det man ansluter.
 10. Ja, hur sladden kommer fungera får framtiden utvisa, men den fungerar bra i rallybilen. Funktioner är blink h/v, tuta, helljus, samt 2st kopplade till styrboxen för framtida funktioner.
 11. Då blev det lite mekning igen. Har börjat montera lite plast mm.
 12. Vet inte hur det är gjort på denna, men det brukar vara en del funktioner som är byglade. T.ex. gränsläge för koppling, sidostöd samt ev tippsensor.
 13. Har lite funderingar kring denna gånga! Har en befintlig oljetrycksgivare som är 1/8" NPT och har köpt en ny givare med adapter för att köra både oljetryck och temp. Nu till problemet. - Provar jag nya givaren eller adaptern direkt i blocket kan man gänga in den ca 2 varv. Sedan börjar det gå tungt. - Provar jag nya eller gamla givaren i adaptern passar dom, även om den befintliga givaren känns lite mer glapp i gängen - Provar jag givare eller adapter i gängsnitt fungerar det ok. Likaså med gängtapp i blocket. Som det känns verkar gängans koning på adaptern och nya givarna vara mindre än den gamla givaren och blocket. Är det någon som stött på detta?
 14. Efter några veckor med jobb på bortaplan så blev det lite mekning i vårsolen. Har provmonterat grenröret, och det ser bra ut. Dock är röret en kompromiss då jag skulle velat ha ett 4-2-1 rör, men det får bli framöver. Bromsar bak är det fixat med, och toppen på min extramotor är nu tom för planing och renovering.
 15. Japp, Miata (MX5) NB spindlar. Kör ju på genvägen och har köpt bärarmarna från MK. Chassie och fram/bakvagn med geometri fick bara lovord vid SFRO 1.
 16. Ja, det blev dom, mest för att det var rätt pris 😁 Jag jagar inte vikt men lite tunga är dom...
 17. Då var det fixat lite med bromsar, samt en hel del med elsystemet...
 18. Ursäkta dåliga uppdateringar här... SFRO 1 är gjord och montering påbörjad. Lite bromsrör, bränslerör och elsystem påbörjat! Funderar även över vilken höjd man bör ha expansionskärlet på? Original sitter det rätt lågt på sidan av motorn.
 19. Här kommer en liten spec på hur det är tänkt - Chassie med bärarmar MK - Motor MX5 BPZ3 - Växellåda MX5 6-petad - Bakaxel MX5 äldre 1,8 med LSD Bifogar även några bilder hur den ser ut... Bortse från det stökiga garaget...
 20. Jodå, det kommer lite mer bilder. Har packat upp lådan så det blir nog lite gjort i helgerna framöver!
 21. Hej! Då var det dags för ett nytt projekt. Det kom en låda från England för nån vecka sedan, och det har inte hänt mycket därefter. Endast lite fundera, inpassning och koll på delar.
 22. 7,5" diff Scorpio 3,36, bultade drivaxlar Bra skick, ca 7500 mil Pris 500kr eller bud
 23. MNR backväxel. Ingående axel är bytt då den gick av pga härdningsfel (bytt av MNR). Dock har man missat att byta lager, så den snurrar lite tyngre än normalt. Lager måste troligen bytas innan användning. Prisidé 1500kr eller bud
 24. Personligen skulle jag aldrig vilja ha bältet så där. Punkt 5/6 är till för att man inte ska glida fram under bältet, vilket kan hända med denna lösning. Dessutom blir det stora påkänningar på stolen vid en ev krasch. Har gjort några resor till skogs i rally och man är glad att all säkerhet fungerar en sån gång. Läs gärna i regelboken för tekniska regler gällande monteringsvinklar för bältet. http://web.sbf.se/regler/up/2/TR_Tekniska_Regler-2016v2.pdfsida 16 och framåt. Se dessutom till att justera bältet korrekt så inte bälteslåset hamnar för högt upp "på magen".
×
×
 • Create New...