Jump to content

dmc12Hank

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  395
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by dmc12Hank

 1. Håller på med lite pappersslöjd för växelspak och mittkonsolen. Tänkte bygga i aluminium med vinyl på. Vad tror ni om det?
 2. Jag funderar på att korta en krängningshämmare. Vilket sätt är bäst? 1. Kapa röret på mitten, halvsåga rören längs med en bit så man får två halvor och sen har man ett rör utanpå. (hoppas det är förståeligt) 2. Kapa röret i ändarna. Svetsa på plattjärn som armar(knivar) 3. Kapa röret på mitten, ha ett rör utanpå över skarven. Borra rakt igenom och ha bultar eller pluggsvetsa. Vad tror ni?
 3. Har testat med däckpenna. Barnsligt men jag älskar det.
 4. Tack! Då ska jag testa att trixa dit en H-pipa. Där du ritade in resonanslådan, där har jag en kort ljuddämpare på varje sida. Jag är lite orolig att sidepipsen sitter lite för stumt när motorn rör på sig. Har svårt att få dit flexrör men jag kanske måste ha det.
 5. Tänkte mig nåt liknande det här.
 6. Jag funderar på om det är värt att trixa dit en H pipa mellan sidepipsen. Mest för att ljudet får en annan karaktär och blir lite mer dämpat. Finns det någon som har sidepipes som har nån åsikt om det är bra eller dåligt? Vad säger ni?
 7. Svårt att fota ordentligt i garaget.
 8. Äntligen snygga fälgar. Kommer bli svinbra. Får justera skärmkanterna lite för att dom ska få plats ordentligt bara.
 9. Inköpta från ETB-instruments. Dom gula mätarna i min 7:a är också köpta där och dom funkar än så länge bra. https://www.etbinstruments.com
 10. Ha ha. Nej det är en bit kvar. Har haft en sån där period där man går in i garaget och tittar på vad som är kvar att göra. Så blir man överväldigad av allt och släcker lyset och stänger dörren. Jag måste fokusera på en liten del i taget annars blir jag handlingsförlamad. Sen har jag märkt att det funkar bättre för mig om jag inte bygger allt i rätt ordning. Utan jag gör det som känns roligt och lustfyllt för att det ska rulla på. Tex. Så har jag lämnat in fälgarna för att kränga på däcken, ska hämta dom i dag. En sak som verkligen inte behövs göras just nu men jag är så sugen på att se bilen med rätt hjul. Lägger upp bilder lite senare i dag. Sen tänkte jag börja med instrumentbrädan för att jag vill. Det är egentligen en lite senare grej.
 11. Ville bara hälsa en god jul till alla biltokiga gubbar. För det är väl mest gubbar antar jag. Efter jul ska jag ta tag i byggandet igen. Känner att bygglusten kommer krypande. Vi ses på andra sidan. [emoji16]
 12. Har tagit en liten konstpaus i bygget. Ska svetsa klart lite små grejer innan jag målar ramen. Funderar på dessa hood pins mitt på huven och läderremmar på sidorna. Det borde funka. Nån som har erfarenhet av dessa?
 13. Stort grattis! Lite avis blir man ju [emoji16]
 14. Jag fattade inte att dom till höger är till för att fästa striker pinsen med. Och att dom är justerbara. Om man kollar på CBS varianter så finns dom inte ens med. Men jag är fortfarande intresserad. Jag PM:ar dig.
 15. Jag är intresserad. Är det två eller fyra lås? Vad vill du ha?
 16. Tänkte ha läderremmar på utsidan och huvlås på insidan. Eventuellt bara remmar.
 17. Har tänkt nåt sånt. Tack för input!
 18. Kedjelist sticker ju ut en bit. Blir inte så fint har jag bestämt mig för. Blir nog vanlig kaross-springa. Eller finns det andra lister som skulle passa?
 19. Har satt dit styrningar för flipfronten och testar lite med kedjelist. Har inte bestämt mig om det är bra eller dåligt. Är nog snyggare om karossen är i lite mörkare färg. Det självklara vore ju Brittish racing green. Men har inte bestämt mig än.
 20. Har tänkt att jag ska åka till Sifverts bult och inhandla 10.9 bultarna till hjulupphängningarna men då kanske man ska åka till Backlura istället. [emoji106] tack.
 21. Har punktar upp fästen för kylaren. Lite trångt och vinkeln på kylaren är inte optimalt men det blir nog bra tror jag. Tänker att jag har nån gummibarriär i överkant så luften bara kan gå igenom kylaren.
 22. Hittade inga däck med vit text och tyckte att det kändes lite meckigt att slipa däcksidan och sen limma på en logga. Jag har köpt Dunlop däck som ju var däcken som satt på D-type när det begav sig. Tänker måla Dunlop loggan med däckpenna och hoppas det ser okej ut. Har inte fått dom monterade på fälgarna än. Ska göra det i en snar framtid. Lovar att lägga upp en bild då.
×
×
 • Create New...