Jump to content

dmc12Hank

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  290
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

dmc12Hank last won the day on February 3

dmc12Hank had the most liked content!

Community Reputation

54 Excellent

About dmc12Hank

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 11/13/1967

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Interests
  Har byggt klart en sjua efter Cris Gibbs bok med Opel 2.0 16v c20xe motor.

  Då suget efter ett nytt projekt blev för stort har jag nu börjat
  bygga en Jaguar D-type variant med V8.

Profile Fields

 • Namn
  Henrik Berglund
 • Ort
  Vällingby
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

7236 profile views
 1. Har målat bärarmar och bytt några bussningar. Väntar på packboxar till diffen som befinner sig i den svenska tullen. Väntar in lönen för att köpa mer gas och svetstråd. Vill börja med karossen. En bit kvar dit. Ska istället göra klart ramen, skruva dit alla hjulupphängningar, dra bromsrör, och förbereda för byggbesiktning. Om det görs fortfarande vill säga pga. Pandemin. Men det blir nog senare i vår nån gång.
 2. Hur gör man för att lista dom senaste inläggen från hela forumet? Jag har Tapatalk-appen. Går det?
 3. Håller fortfarande på att helsvetsa alla fogar. Det är rätt många så det tar sin tid.
 4. Jag har kört varje länkarm i 24 timmar ungefär. Det där beror säkert på hur koncentrerad syrablandningen är och hur många volt man kör. Jag tog upp dom när man kunde peta bort rosten ganska lätt med skruvmejseln.
 5. Det verkar inte vara så där jättenoga hur man blandar men jag tog ca: 6 liter vatten, runt en deciliter målarsoda. (kausticsoda funkar nog också) Som jag hällde i en gammal blomlåda i plast. Böjde till ett armeringsjärn som jag la i botten Sen tog jag en gammal nätdel som ger 12 volt likström. Kopplade plus till armeringsjärnet och minus till bärarmen. Se till så dom inte nuddar varandra. Det bildas tydligen vätgas under processen så se till att det är bra ventilation. Sen gäller det att måla direkt efteråt för jag tror det börjar rosta på en gång.
 6. Håller på att ta bort rost från bärarmar med elektrolys. Funkar skitbra. All rost bara lossnar i stora flagor. En sväng med stålborsten så blir dom plåtrena. Nu bara sju stycken kvar. :)
 7. Redan slut på gas igen. Värdelöst. Inga ställen öppna på helger så jag kan inte fylla på heller. Får väl gå ut i solskenet istället. Om nån vet nåt ställe i Stockholm som har öppet på lördagar så hojta till
 8. Såg att det står forumberoende under mitt namn nu. Har det gått så långt 🙂 Det är i och för sig många som det står på ser jag.
 9. Perfekt! Såna får det bli. Tack.
 10. Det har jag inte. Men det var ju skitsnyggt på bilden du bifogade.
 11. Ska testa med svart krymplack till brädan. Det står på burken att man ska värma den till 80 grader i 20 minuter. Kanske funkar med värmepistol också. Annars får jag göra den i mindre bitar som får plats i ugnen och sen montera ihop den. Tänkte göra den i aluminium.
 12. Ja det har du rätt i. Den är ju ganska ful så det är bättre att gömma den under. Får kolla så den får plats.
 13. Skissat lite på instrumentbrädan. Inte riktigt färdig än känner jag.
×
×
 • Create New...